
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים28
מצרכים
קציצות
רוטב
-
2 כפות שמן קנולה
-
4 שיני שוםפרוסות
-
1/2 צרור סלריקצוץ
-
1 כוס יין לבן יבש
-
500 מ"ל מיץ לימון
-
2 ליטר מים רותחים
-
1 כף כורכום
-
1/2 כף פפריקה מתוקה
-
1 קורט פפריקה חריפה
-
1/2 כף כמון טחון
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: ממערבבים במעבד המזון את העוף, הסלרי, השמיר, הכוסברה, הבצל הירוק, הבצל הלבן, השום, הביצים, הכורכום, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל לתערובת אחידה.
קוצצים את כל החומרים במעבד מזון (צילום: דרור עינב) - יוצרים קציצות שטוחות בעזרת ידיים מעט רטובות ומטגנים במחבת חצי טיגון כך שלא יהיו לגמרי מבושלות. מניחים בצד על גבי צלחת מרופדת בנייר אפייה לספיגת שאריות השמן.
- מכינים את הרוטב: מאדים במעט שמן את השום עם הסלרי, מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לאדות, מוזגים את מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (אם הרוטב יוצא חמוץ מידי אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים).
- מכניסים את הקציצות המטוגנות לרוטב.
- מגישים את הקציצות: מפזרים את השמיר והפטרוזיליה על הקציצות ברוטב ומגישים.
קציצות עוף מטוגנות ברוטב חמד חמוץ.(צילום: דרור עינב)
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
25
מנות
קלוריות
58.1
קק״ל
1451.4
קק״ל
פחמימות
6.3
גרם
157.9
גרם
שומן
1.8
גרם
43.9
גרם
נתרן
515.0
מ״ג
12874.2
מ״ג
חלבון
2.2
גרם
53.8
גרם
סיבים תזונתיים
2.9
גרם
72.8
גרם
שומן רווי
0.3
גרם
7.5
גרם
כולסטרול
20.3
מ״ג
507.3
מ״ג
סידן
82.7
מ״ג
2067.5
מ״ג
ברזל
1.5
מ״ג
36.5
מ״ג
אשלגן
532.5
מ״ג
13313.7
מ״ג
אבץ
0.4
מ״ג
9.4
מ״ג
תגובות (3)
תבשילים קלים להכנה וניראים טעימים
תודה רבה. כיף לשמוע (:
תבשיל מעולה!!! הכנתי פעמיים ובכל פעם התלהבו מחדש