קציצות עוף מטוגנות ברוטב חמד (רוטב חמוץ עם כורכום)
מתכון משגע של קציצות עוף פריכות מבחוץ ורכות מבפנים עם כוסברה, סלרי, שמיר ובצלים ושפע טעמים ביתיים ומנחמים. מנה עיקרית קלאסית שתשתלב נהדר עם כל תוספת שתבחרו
מתכון משגע של קציצות עוף פריכות מבחוץ ורכות מבפנים עם כוסברה, סלרי, שמיר ובצלים ושפע טעמים ביתיים ומנחמים. מנה עיקרית קלאסית שתשתלב נהדר עם כל תוספת שתבחרו
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 116.4 קק״ל 2910.8 קק״לפחמימות 6.3 גרם 158.5 גרםשומן 5.1 גרם 127.0 גרםנתרן 544.1 מ״ג 13601.5 מ״גחלבון 9.2 גרם 230.6 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 72.0 גרםשומן רווי 1.2 גרם 31.0 גרםכולסטרול 58.0 מ״ג 1450.8 מ״גסידן 79.5 מ״ג 1986.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 32.4 מ״גאשלגן 675.3 מ״ג 16883.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 22.3 מ״גסגור
-
מרכיבים28
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות116
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 116.4 קק״ל 2910.8 קק״לפחמימות 6.3 גרם 158.5 גרםשומן 5.1 גרם 127.0 גרםנתרן 544.1 מ״ג 13601.5 מ״גחלבון 9.2 גרם 230.6 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 72.0 גרםשומן רווי 1.2 גרם 31.0 גרםכולסטרול 58.0 מ״ג 1450.8 מ״גסידן 79.5 מ״ג 1986.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 32.4 מ״גאשלגן 675.3 מ״ג 16883.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 22.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 28 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 116 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
רוטב
-
2 כפות שמן קנולה
-
4 שיני שוםפרוסות
-
1/2 צרור סלריקצוץ
-
1 כוס יין לבן יבש
-
500 מ"ל מיץ לימון
-
2 ליטר מים רותחים
-
1 כף כורכום
-
1/2 כף פפריקה מתוקה
-
1 קורט פפריקה חריפה
-
1/2 כף כמון טחון
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: ממערבבים במעבד המזון את העוף, הסלרי, השמיר, הכוסברה, הבצל הירוק, הבצל הלבן, השום, הביצים, הכורכום, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל לתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות שטוחות בעזרת ידיים מעט רטובות ומטגנים במחבת חצי טיגון כך שלא יהיו לגמרי מבושלות. מניחים בצד על גבי צלחת מרופדת בנייר אפייה לספיגת שאריות השמן.
- מכינים את הרוטב: מאדים במעט שמן את השום עם הסלרי, מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לאדות, מוזגים את מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (אם הרוטב יוצא חמוץ מידי אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים).
- מכניסים את הקציצות המטוגנות לרוטב.
- מגישים את הקציצות: מפזרים את השמיר והפטרוזיליה על הקציצות ברוטב ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: ממערבבים במעבד המזון את העוף, הסלרי, השמיר, הכוסברה, הבצל הירוק, הבצל הלבן, השום, הביצים, הכורכום, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל לתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות שטוחות בעזרת ידיים מעט רטובות ומטגנים במחבת חצי טיגון כך שלא יהיו לגמרי מבושלות. מניחים בצד על גבי צלחת מרופדת בנייר אפייה לספיגת שאריות השמן.
- מכינים את הרוטב: מאדים במעט שמן את השום עם הסלרי, מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לאדות, מוזגים את מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (אם הרוטב יוצא חמוץ מידי אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים).
- מכניסים את הקציצות המטוגנות לרוטב.
- מגישים את הקציצות: מפזרים את השמיר והפטרוזיליה על הקציצות ברוטב ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
היי רוצה להכין, האם ניתן בלי טיגון הקציצות? ישר לשים ברוטב?
הי רחל. אפשר להכין ללא טיגון של הקציצות אבל הטיגון בעצם “סוגר” את הקציצה, וכך היא לא מתפרקת ברוטב.
תבשילים קלים להכנה וניראים טעימים
תודה רבה. כיף לשמוע (:
תבשיל מעולה!!! הכנתי פעמיים ובכל פעם התלהבו מחדש