מעורב דגים עם המון בצל מטוגן של משה שגב
משה שגב מכין את אוכל הרחוב הכי אהוב שיש בגרסה משודרגת - מעורב דגים בסגנון תל אביבי עם המון בצל מטוגן. מנה קלילה ומהירת הכנה לארוחת צהריים טעימה
משה שגב מכין את אוכל הרחוב הכי אהוב שיש בגרסה משודרגת - מעורב דגים בסגנון תל אביבי עם המון בצל מטוגן. מנה קלילה ומהירת הכנה לארוחת צהריים טעימה
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1320.5 קק״ל 2641.0 קק״לפחמימות 53.0 גרם 106.0 גרםשומן 95.0 גרם 190.0 גרםנתרן 3469.6 מ״ג 6939.2 מ״גחלבון 66.2 גרם 132.3 גרםסיבים תזונתיים 10.0 גרם 20.0 גרםשומן רווי 11.2 גרם 22.4 גרםכולסטרול 122.6 מ״ג 245.1 מ״גסידן 222.6 מ״ג 445.2 מ״גברזל 7.6 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 1821.4 מ״ג 3642.9 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות1321
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1320.5 קק״ל 2641.0 קק״לפחמימות 53.0 גרם 106.0 גרםשומן 95.0 גרם 190.0 גרםנתרן 3469.6 מ״ג 6939.2 מ״גחלבון 66.2 גרם 132.3 גרםסיבים תזונתיים 10.0 גרם 20.0 גרםשומן רווי 11.2 גרם 22.4 גרםכולסטרול 122.6 מ״ג 245.1 מ״גסידן 222.6 מ״ג 445.2 מ״גברזל 7.6 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 1821.4 מ״ג 3642.9 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 8.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 1321 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת תבלינים
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1/2 כפית אבקת קארי
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כף קליפת לימון
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
2 שיני שום
מעורב דגים
-
3 בצלים בינוניים
-
6 כפות שמן זית
-
2 פילה דג לבן
-
1 חופן זיתים ירוקים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טחינה
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1/4 כוס מים קרים
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
הגשה
-
1 חופן צנוברים קלויים
-
1 חופן פטרוזיליה
-
1 פיתה בינונית
אופן הכנה
- מניחים את כל מרכיבי תערובת התבלינים בקערת מעבד המזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. שומרים בצד.
- קולפים את הבצל וחותכים לרצועות דקות.
- מחממים 3 כפות שמן במחבת, מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים עד שהוא משחים. לקראת סוף הטיגון מוסיפים כפית מתערובת התבלינים ומערבבים. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- מחממים עוד 3 כפות שמן במחבת וצולים את הדגים 2 דקות מכל צד. מוסיפים את הזיתים וכף מתערובת התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבצל המטוגן ואת תערובת עשבי התיבול ומקפיצים שוב, עד שהדגים מתחילים להתפרק לחתיכות ולהתערבב עם הבצל. מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים טחינה: מערבבים בקערה טחינה גולמית, מיץ לימון, מלח ומים קרים לקבלת טחינה במרקם סמיך.
- על צלחת הגשה מורחים טחינה ומעל מניחים את המעורב דגים. מפזרים את הצנוברים, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים את עלי הפטרוזיליה ומגישים לצד פיתה טרייה.
אופן הכנה
- מניחים את כל מרכיבי תערובת התבלינים בקערת מעבד המזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. שומרים בצד.
- קולפים את הבצל וחותכים לרצועות דקות.
- מחממים 3 כפות שמן במחבת, מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים עד שהוא משחים. לקראת סוף הטיגון מוסיפים כפית מתערובת התבלינים ומערבבים. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- מחממים עוד 3 כפות שמן במחבת וצולים את הדגים 2 דקות מכל צד. מוסיפים את הזיתים וכף מתערובת התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבצל המטוגן ואת תערובת עשבי התיבול ומקפיצים שוב, עד שהדגים מתחילים להתפרק לחתיכות ולהתערבב עם הבצל. מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים טחינה: מערבבים בקערה טחינה גולמית, מיץ לימון, מלח ומים קרים לקבלת טחינה במרקם סמיך.
- על צלחת הגשה מורחים טחינה ומעל מניחים את המעורב דגים. מפזרים את הצנוברים, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים את עלי הפטרוזיליה ומגישים לצד פיתה טרייה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן