מעטפות פילו עם גבינת כבשים ודבש

שילוב משגע של בצק פילו מתפצפץ בפה עם מלית רכה של גבינה בזיגוג יוגורט, פיסטוק ודבש. הילה אלפרט מכינה מעטפות פילו עם גבינת כבשים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

מעטפות פילו

רוטב יוגורט

הגשה

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. פורסים את הגבינה לרוחבה ל-4 פרוסות בעובי של כ-1 ס”מ. ממיסים את החמאה, קוצצים את הפלפל החריף, פורסים את העגבנייה, טוחנים גס את הפיסטוקים.
  2. מכינים את המעטפות פילו: חוצים את עלי הפילו לרוחבם ומברישים בחמאה.
  3. שמים מלבן גבינה במרכז החלק התחתון של העלה ומקפלים את הבצק מעל הגבינה כך שמתקבלת מעטפה מלבנית פתוחה משני צידיה. מקפלים פעם נוספת למעין מעטפה פשוטה ושקופה כאשר רואים מבעד הבצק את הגבינה.
  4. מניחים את המעטפות בתבנית כשהפתח פונה מטה. מברישים שוב בחמאה ואופים כ - 15 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
  5. מכינים את הרוטב: מערבבים את היוגורט עם הפלפל החריף. סוחטים פנימה את הזרעים ומיץ העגבנייה. מפזרים מעל את הפיסטוק ונגיעת מלח ים.
  6. מחממים את הדבש במיקרו. כשהוא נוזלי, מזלפים אותו על המאפה. מזלפים 2 טיפות מי ורדים על המאפה, זורים מעט פלפל שחור ומגישים מיד בליווי רוטב יוגורט.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 443.9 קק״ל 1775.7 קק״ל
פחמימות 28.0 גרם 111.9 גרם
שומן 29.5 גרם 118.0 גרם
נתרן 1499.7 מ״ג 5998.8 מ״ג
חלבון 17.5 גרם 69.9 גרם
סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.4 גרם
שומן רווי 15.5 גרם 61.8 גרם
כולסטרול 55.6 מ״ג 222.3 מ״ג
סידן 301.2 מ״ג 1204.9 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״ג
אשלגן 338.3 מ״ג 1353.2 מ״ג
אבץ 60.0 מ״ג 240.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody