מעמול שוקולד מושלם של יונית צוקרמן

יונית צוקרמן מלמדת איך להכין עוגיות מעמול שוקולד שאי אפשר לעמוד בפניהן. מכינים בצק קל להכנה, ממלאים בשוקולד ואופים בתנור עד להזהבה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

כשטעמתי לראשונה את העוגייה המופלאה הזו, ידעתי שאני חייבת לשתף את העולם במתכון הזה. מעמול שוקולד, לא קלאסי אבל פשוט טעים וקל מאוד להכנה.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: ממיסים את החמאה במיקרוגל ומעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים, אבקת הסוכר, סוכר הווניל, אבקת האפייה ומי הזהר ומערבבים.
  2. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים עד ליצירת כדור בצק. מומלץ לא להתעסק עם הבצק יתר על המידה כדי שהבצק יישאר פריך.
  3. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר כ-30 דקות.
  4. מכינים את המלית: קוצצים דק את הפקאנים המסוכרים (אפשר להחליף באגוזי מלך). מערבבים את ממרח השוקולד עם הפקאנים.
  5. מכינים את המעמולים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים (בגודל פקק של בקבוק קולה).
  7. משטחים את כדור הבצק על כף היד, שמים במרכזו כפית מהמילוי, סוגרים לצורת כדור מהודק, מגלגלים את הכדור לעיגול מושלם ומניחים בצד.
  8. צובטים את כדורי הבצק עם פינצטה או עם מכשיר ייעודי להכנת מעמולים, יוצרים קישוטים ומסדרים בתבנית תנור.
  9. אופים את המעמולים עד שהם זהובים.
  10. מצננים, בוזקים את אבקת הסוכר ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 436.4 קק״ל 8728.2 קק״ל
פחמימות 29.4 גרם 588.5 גרם
שומן 32.4 גרם 648.7 גרם
נתרן 101.0 מ״ג 2019.0 מ״ג
חלבון 2.7 גרם 53.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 21.2 גרם
שומן רווי 10.3 גרם 207.0 גרם
כולסטרול 23.0 מ״ג 460.0 מ״ג
סידן 94.5 מ״ג 1890.3 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 26.0 מ״ג
אשלגן 136.9 מ״ג 2738.3 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 7.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody