מפוארת וטעימה בטירוף: עוגת גבינה אלפחורס

עוגת גבינה עם עוגיות אלפחורס היא בדיוק הקינוח שתרצו לשים על שולחן האוכל בסוף הארוחה. חגיגית, מתוקה ופשוט מהפנטת!
עוגת גבינה עם עוגיות אלפחורס היא בדיוק הקינוח שתרצו לשים על שולחן האוכל בסוף הארוחה. חגיגית, מתוקה ופשוט מהפנטת!
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
22 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה ו-15 דק׳
    כולל 16 שעות
  • קלוריות
    7250
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7249.5 קק״ל 7249.5 קק״ל
    פחמימות 865.6 גרם 865.6 גרם
    שומן 344.2 גרם 344.2 גרם
    נתרן 1960.2 מ״ג 1960.2 מ״ג
    חלבון 115.7 גרם 115.7 גרם
    סיבים תזונתיים 11.9 גרם 11.9 גרם
    שומן רווי 196.8 גרם 196.8 גרם
    כולסטרול 2449.1 מ״ג 2449.1 מ״ג
    סידן 1817.7 מ״ג 1817.7 מ״ג
    ברזל 11.1 מ״ג 11.1 מ״ג
    אשלגן 2845.3 מ״ג 2845.3 מ״ג
    אבץ 12.1 מ״ג 12.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה ו-15 דק׳
    כולל 16 שעות
  • קלוריות
    7250
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7249.5 קק״ל 7249.5 קק״ל
    פחמימות 865.6 גרם 865.6 גרם
    שומן 344.2 גרם 344.2 גרם
    נתרן 1960.2 מ״ג 1960.2 מ״ג
    חלבון 115.7 גרם 115.7 גרם
    סיבים תזונתיים 11.9 גרם 11.9 גרם
    שומן רווי 196.8 גרם 196.8 גרם
    כולסטרול 2449.1 מ״ג 2449.1 מ״ג
    סידן 1817.7 מ״ג 1817.7 מ״ג
    ברזל 11.1 מ״ג 11.1 מ״ג
    אשלגן 2845.3 מ״ג 2845.3 מ״ג
    אבץ 12.1 מ״ג 12.1 מ״ג
    סגור

אין מרשימה ממנה, בהבטחה! תומר אומנסקי עם מתכון של עוגת גבינה גבוהה מקושטת בעוגיות אלפחורס מתוקות ורכות שלא רק שהאורחים שלכם יעופו מהמראה שלה, הם גם לא יוכלו לעמוד בטעם המתוק והמטריף שלה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
22 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בלילת עוגה

ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומכינים את עוגיות האלפחורס: מערבבים באמצעות וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לאיחוד.
  2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והקורנפלור ומערבבים בעדינות, ולבסוף מוסיפים את החלב.
  3. עוטפים את תבנית העוגה בנייר אפייה ונייר כסף ומשמנים בשמן קנולה. לוקחים מחצית מהבצק ומשטחים בתחתית התבנית כך שיהיה בעובי של חצי ס”מ. מחוררים מעט את הבצק באמצעות מזלג, מכניסים את התבנית לתנור, אופים במשך 20 דקות ומצננים מעט אחרי האפייה.
  4. את מחצית הבצק שנותר מרדדים וקורצים עוגיות בגדלים שונים. אם רוצים, מקפיאים את הבצק המרודד לפני קריצת העוגיות כדי שיהיה יותר נוח לקרוץ.
  5. אופים בתנור במשך רבע שעה בחום של 160 מעלות במצב טורבו ולאחר האפייה וקירור העוגיות ממלאים אותן בריבת חלב, סוגרים בעוגייה נוספת ומגלגלים בקוקוס.
  6. מכינים את העוגה: מערבבים את כל החומרים יחד היטב. מוזגים את בלילת העוגה על תחתית הבצק שנאפתה מראש.
  7. מורידים את מעלות התנור לחום של 140 מעלות ושמים תבנית מים רותחים בתחתית התנור (מניחים את התבנית על המדף הראשון בתנור, ואת העוגה עם המגש ממקמים במרכז התנור).
  8. אופים במשך שעה ורבע עד שעה וחצי עד להתייצבות של השוליים, העוגה אמורה להיות רוטטת במרכז. במידה והעוגה מאוד נוזלית ורוטטת מדי, מוסיפים רבע שעה נוספת.
  9. לאחר הוצאת העוגה מהתנור, מערבבים היטב בקערה את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר. מורחים בעדינות על העוגה ומעבירים לקירור של 12 שעות לפחות במקרר.
  10. לאחר הקירור, מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בעוגיות האלפחורס.

הערות

  • ניתן לשמור את העוגה במקרר עד שלושה ימים.
  • ניתן לוותר על קישוט עוגיות האלפחורס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מפוארת וטעימה בטירוף: עוגת גבינה אלפחורס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    משה

    האם לצפות (בשמנת חמוצה) מיד אחרי האפיה והקירור של העוגה או רק אחרי קירור של 12 שעות?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי משה. מצפים את העוגה אחרי האפייה ולפני הקירור

    Avatar
    מיכל

    כמה נורא אם אחליף את הגבינת שמנת בגבינה רגילה?

      Avatar
      מערכת Foody

      העוגה לא תצא טוב 🙂 אחוזי השומן הגבוהים בגבינה הם נדרשים להצלחת המתכון

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות