רקע הנמל

מצרפת בטיסה ישירה לישראל: שבלולי קרם פטיסייר מהממים ומעולים

קרם ובצק תמיד הולכים טוב ביחד! והפעם בגרסה המפנקת של מאפה נהדר עם בצק איכותי במיוחד ומעליהם קרם פטיסייר מושלם!
קרם ובצק תמיד הולכים טוב ביחד! והפעם בגרסה המפנקת של מאפה נהדר עם בצק איכותי במיוחד ומעליהם קרם פטיסייר מושלם!
  • חיה טבואדה
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    287
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 287.3 קק״ל 4309.7 קק״ל
    פחמימות 52.4 גרם 785.3 גרם
    שומן 5.8 גרם 87.3 גרם
    נתרן 40.7 מ״ג 611.0 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 99.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 18.7 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 45.9 גרם
    כולסטרול 29.9 מ״ג 448.8 מ״ג
    סידן 57.6 מ״ג 863.7 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 105.9 מ״ג 1588.6 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 8.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    287
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 287.3 קק״ל 4309.7 קק״ל
    פחמימות 52.4 גרם 785.3 גרם
    שומן 5.8 גרם 87.3 גרם
    נתרן 40.7 מ״ג 611.0 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 99.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 18.7 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 45.9 גרם
    כולסטרול 29.9 מ״ג 448.8 מ״ג
    סידן 57.6 מ״ג 863.7 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 105.9 מ״ג 1588.6 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 8.2 מ״ג
    סגור

הפעם באמת הגזמנו עם השלמות! קבלו מתכון מטריף של מאפי שבלולי קרם פטיסייר שאתם חייבים להכין! אנחנו אומרים מראש – תכפילו את הכמויות, כי למרות שהם קטנים ונראים תמימים, הם ממכרים כל כך שהם ייחטפו ברגע.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

קרם פטיסייר

מי סוכר


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר את החלב, השמרים והסוכר ומניחים בצד ל-10 דקות.
  2. מחברים למיקסר וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב. כשמתחיל להתקבל בצק אחיד, מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש לפחות 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ודביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה-שעה וחצי או להכפלת הנפח.
  4. מכינים את קרם הפטיסייר: טורפים את החלב והחלמונים היטב בקלחת רחבה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ותמצית הווניל וטורפים עד שאין גושים. מחממים את התערובת על להבה נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת, עד שמתקבל קרם סמיך.
  5. מעבירים את קרם הפטיסייר לקערה, מכסים בניילון נצמד המונח על פני הקרם ומכניסים לקירור עד להרכבת המאפים.
  6. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות למלבן בעובי חצי ס”מ ופורסים לרצועות ברוחב 1-2 ס”מ. תופסים את שני הקצוות של כל רצועה ומסובבים לצורת ספירלה. מגלגלים כל רצועה לשבלול ומניחים על נייר אפייה. יוצרים במרכז כל שבלול שקע קטן בשתי אצבעות מקומחות או בעזרת פקק מקומח, וממלאים בקרם הפטיסייר. מכסים ומתפיחים שנית כחצי שעה.
  7. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  8. מסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ואופים 25-30 דקות להזהבה.
  9. מכינים את מי הסוכר: מביאים לרתיחה את המים והסוכר בקלחת ומבשלים עוד כמה דקות.
  10. מברישים את הצדדים של המאפים במי הסוכר (במרכז לא מברישים) מיד לאחר הוצאתם מהתנור.
שבלולי קרם פטיסייר2. צילום: חיה טבואדה
שבלולי מאפה קרם פטיסייר. צילום: חיה טבואדה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות