מקלובה – תבשיל אורז עם עוף וירקות
אודי ואושר מכינים מנה פופולרית מהמטבח הערבי - מקלובה, אורז עם עוף וירקות שמגישים כמו עוגה. מתאימה לארוחה חגיגית עם כל המשפחה
אודי ואושר מכינים מנה פופולרית מהמטבח הערבי - מקלובה, אורז עם עוף וירקות שמגישים כמו עוגה. מתאימה לארוחה חגיגית עם כל המשפחה
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 410.1 קק״ל 3281.1 קק״לפחמימות 51.7 גרם 413.7 גרםשומן 11.7 גרם 93.8 גרםנתרן 848.7 מ״ג 6789.8 מ״גחלבון 24.6 גרם 196.7 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 61.7 גרםשומן רווי 3.8 גרם 30.6 גרםכולסטרול 3.2 מ״ג 25.2 מ״גסידן 95.0 מ״ג 760.0 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 790.9 מ״ג 6327.6 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 12.9 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-10 דק׳
-
קלוריות410
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 410.1 קק״ל 3281.1 קק״לפחמימות 51.7 גרם 413.7 גרםשומן 11.7 גרם 93.8 גרםנתרן 848.7 מ״ג 6789.8 מ״גחלבון 24.6 גרם 196.7 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 61.7 גרםשומן רווי 3.8 גרם 30.6 גרםכולסטרול 3.2 מ״ג 25.2 מ״גסידן 95.0 מ״ג 760.0 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 790.9 מ״ג 6327.6 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 12.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות 410 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת תבלינים
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית פלפל אנגלי
-
1 קורט הל טחון
-
1 כפית בהרט
עוף
ירקות
-
1 חציל בינוני
-
1 כרובית קטנה
-
3 גזרים בינוניים
-
10 פטריות שמפיניון בינוניות
-
1/2 כפית מלח דק
הרכבה והגשה
-
2 כוסות מים רותחים
-
2 עגבניות בינוניות
-
1 חופן שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מערבבים את כל התבלינים יחד ויוצרים תערובת תבלינים.
- משרים את האורז בשפע מים חמים במשך שעה. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה 1 כף מתערובת התבלינים, מלח ושמן זית. מערבבים ושומרים בצד.
- קולים את השקדים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה. שומרים להגשה.
- מטגנים את שוקי העוף: קוצצים דק את הבצל.
- בסיר קטן שמים את שומן הכבש, מוסיפים את השוקיים, צורבים מכל הצדדים ומוציאים לצלחת.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן עד לריכוך. מוסיפים כפית שטוחה מתערובת התבלינים ואת המלח, מערבבים ומכבים את האש.
- צולים את הירקות: מחממים את התנור ל-220 מעלות במצב טורבו.
- חותכים את החציל לקוביות גדולות, מפרקים את הכרובית לפרחים, חותכים את הגזר לקוביות בינוניות ופורסים את העגבניות לפלחים.
- מסדרים על תבנית מכוסה בנייר אפייה את כל הירקות כולל הפטריות למעט העגבניות, מתיזים תרסיס שמן, מפזרים כפית מתערובת התבלינים ומוסיפים מלח.
- צולים בתנור כ-15 דקות, או עד שהירקות משחימים אך לא רכים לגמרי. מוציאים ושומרים בצד.
- מרכיבים את הסיר: מניחים בתחתית את העגבניות הפרוסות, עליהן מפזרים חצי מכמות האורז, מניחים מעל את שוקי העוף והירקות הצלויים, מתבלים בשאר תערובת התבלינים והמלח. מעל מסדרים את חציו הנותר של האורז ומהדקים.
- יוצקים לסיר את המים - הנוזל אמור להגיע עד לפני האורז. אין לערבב או לשקשק את הסיר!
- מביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל 2-3 דקות על להבה גבוהה, מורידים ללהבה בינונית ומבשלים מכוסה (במכסה ומגבת) 30 דקות. מסירים מהאש וממתינים 5 דקות.
- הופכים את הסיר על צלחת רחבה, מפזרים את השקדים ומגישים.
אופן הכנה
- מערבבים את כל התבלינים יחד ויוצרים תערובת תבלינים.
- משרים את האורז בשפע מים חמים במשך שעה. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה 1 כף מתערובת התבלינים, מלח ושמן זית. מערבבים ושומרים בצד.
- קולים את השקדים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה. שומרים להגשה.
- מטגנים את שוקי העוף: קוצצים דק את הבצל.
- בסיר קטן שמים את שומן הכבש, מוסיפים את השוקיים, צורבים מכל הצדדים ומוציאים לצלחת.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן עד לריכוך. מוסיפים כפית שטוחה מתערובת התבלינים ואת המלח, מערבבים ומכבים את האש.
- צולים את הירקות: מחממים את התנור ל-220 מעלות במצב טורבו.
- חותכים את החציל לקוביות גדולות, מפרקים את הכרובית לפרחים, חותכים את הגזר לקוביות בינוניות ופורסים את העגבניות לפלחים.
- מסדרים על תבנית מכוסה בנייר אפייה את כל הירקות כולל הפטריות למעט העגבניות, מתיזים תרסיס שמן, מפזרים כפית מתערובת התבלינים ומוסיפים מלח.
- צולים בתנור כ-15 דקות, או עד שהירקות משחימים אך לא רכים לגמרי. מוציאים ושומרים בצד.
- מרכיבים את הסיר: מניחים בתחתית את העגבניות הפרוסות, עליהן מפזרים חצי מכמות האורז, מניחים מעל את שוקי העוף והירקות הצלויים, מתבלים בשאר תערובת התבלינים והמלח. מעל מסדרים את חציו הנותר של האורז ומהדקים.
- יוצקים לסיר את המים - הנוזל אמור להגיע עד לפני האורז. אין לערבב או לשקשק את הסיר!
- מביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל 2-3 דקות על להבה גבוהה, מורידים ללהבה בינונית ומבשלים מכוסה (במכסה ומגבת) 30 דקות. מסירים מהאש וממתינים 5 דקות.
- הופכים את הסיר על צלחת רחבה, מפזרים את השקדים ומגישים.
הערות
- לפני הסגירה במכסה, מומלץ להניח על המקלובה נייר אפייה ועליו צלחת על מנת "ללחוץ" את המקלובה כלפי מטה
הערות
- לפני הסגירה במכסה, מומלץ להניח על המקלובה נייר אפייה ועליו צלחת על מנת "ללחוץ" את המקלובה כלפי מטה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
תודה רבה, לא רשום מתי לשים את הבצל באיזה שלב בהרכבת הסיר.
היי נטלי, ראי בסעיף 6 באופן ההכנה
ממש טעים אכלתי כמה פעמים אצל הדרוזים שווה לנסות להכין לבד
איזה מושלם כל כך טעים