-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 703.2 קק״ל 2812.7 קק״לפחמימות 121.0 גרם 483.9 גרםשומן 14.2 גרם 56.7 גרםנתרן 12211.2 מ״ג 48844.7 מ״גחלבון 21.4 גרם 85.6 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.0 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.3 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״גסידן 44.8 מ״ג 179.4 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 212.7 מ״ג 850.7 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות703
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 703.2 קק״ל 2812.7 קק״לפחמימות 121.0 גרם 483.9 גרםשומן 14.2 גרם 56.7 גרםנתרן 12211.2 מ״ג 48844.7 מ״גחלבון 21.4 גרם 85.6 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.0 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.3 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״גסידן 44.8 מ״ג 179.4 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 212.7 מ״ג 850.7 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.7 מ״גסגור
אין מתכון למאפה מלוח כמו זה – כל כך פשוט וכל כך טעים שבטוח תאמצו לכם אותו לארוחות הערב או לשבת בבוקר! מקלות פרעצל קריספיים שרק מחכים שתחטפו אותם! ואם תהיה לכם מספיק סבלנות לחכות עד שתעבירו אותם מהתבנית לצלחת הגשה – כדאי גם להוסיף גבינה לבנה או כל מטבל אחר שאוהבים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 703 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פרעצל
-
1 1/2 כוסות מים חמים
-
1 כף סוכר לבן
-
1חבילה או 2 1/4 כפיות שמרים יבשים
-
4 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 כף מלח דק
-
3 כפות שמן קנולה
-
2/3 כוס אבקת סודה לשתייה
-
2 ביצים Lטרופות עם כפית מים
-
לפי הטעם
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את המים והסוכר עד לאיחוד. מוסיפים את השמרים, מערבבים ומניחים בצד למשך 5 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
- מוסיפים לקערה את הקמח, המלח ושמן הקנולה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק.
- מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותה בשמן קנולה, מחזירים את הבצק ומכסים בניילון נצמד. משאירים את הבצק במקום חמים למשך שעה כדי שיתפח ויכפיל את נפחו.
- לאחר שהבצק תפח, ממלאים חצי סיר גדול במים ומחממים על אש גבוהה. טורפים פנימה את אבקת הסודה לשתייה ומביאים לרתיחה.
- מאבקים משטח עבודה נקי במעט קמח. הופכים את הבצק על המשטח וחותכים אותו ל-16 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לחבלים בינוניים-דקים ומעצבים אותם למקלות.
- לאחר שהמים רותחים, מכניסים לסיר את מקלות הפרעצל, 4 בכל פעם, ומרתיחים בצד אחד במשך 30 שניות. הופכים כל מקל ומרתיחים 30 שניות נוספות. מעבירים את הפרעצל לתבנית. חוזרים על הפעולה עם המקלות הנותרים ומחלקים אותם באופן שווה בין שתי תבניות.
- מברישים את החלק העליון של כל מקל פרעצל בביצים הטרופות עם המים ומפזרים מעט מלח גס.
- מניחים שתי רשתות בשלבים 1 ו-3 בתנור ומפעילים אותו על מצב “2 תבניות”. בוחרים ב”אפייה” ומגדירים את הטמפרטורה לחום של 230 מעלות ואת הזמן ל-15 דקות. לוחצים על “התחל” כדי להתחיל בחימום מוקדם.
- לאחר שהמכשיר התחמם מראש, מניחים תבנית אחת ברמה 1 ותבנית נוספת ברמה 3. סוגרים את דלת התנור ואופים את הפרעצל במשך 10 עד 15 דקות, עד להזהבה.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את המים והסוכר עד לאיחוד. מוסיפים את השמרים, מערבבים ומניחים בצד למשך 5 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
- מוסיפים לקערה את הקמח, המלח ושמן הקנולה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק.
- מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותה בשמן קנולה, מחזירים את הבצק ומכסים בניילון נצמד. משאירים את הבצק במקום חמים למשך שעה כדי שיתפח ויכפיל את נפחו.
- לאחר שהבצק תפח, ממלאים חצי סיר גדול במים ומחממים על אש גבוהה. טורפים פנימה את אבקת הסודה לשתייה ומביאים לרתיחה.
- מאבקים משטח עבודה נקי במעט קמח. הופכים את הבצק על המשטח וחותכים אותו ל-16 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לחבלים בינוניים-דקים ומעצבים אותם למקלות.
- לאחר שהמים רותחים, מכניסים לסיר את מקלות הפרעצל, 4 בכל פעם, ומרתיחים בצד אחד במשך 30 שניות. הופכים כל מקל ומרתיחים 30 שניות נוספות. מעבירים את הפרעצל לתבנית. חוזרים על הפעולה עם המקלות הנותרים ומחלקים אותם באופן שווה בין שתי תבניות.
- מברישים את החלק העליון של כל מקל פרעצל בביצים הטרופות עם המים ומפזרים מעט מלח גס.
- מניחים שתי רשתות בשלבים 1 ו-3 בתנור ומפעילים אותו על מצב “2 תבניות”. בוחרים ב”אפייה” ומגדירים את הטמפרטורה לחום של 230 מעלות ואת הזמן ל-15 דקות. לוחצים על “התחל” כדי להתחיל בחימום מוקדם.
- לאחר שהמכשיר התחמם מראש, מניחים תבנית אחת ברמה 1 ותבנית נוספת ברמה 3. סוגרים את דלת התנור ואופים את הפרעצל במשך 10 עד 15 דקות, עד להזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
2/3 כוס של אבקת סודה לשתיה???
כן, שמים אותה בתוך המים, לא בתוך הפרעצל, ראי סעיף 4 באופן ההכנה