מרדומה – שקשוקה בסגנון טריפולטאי

מרדומה או מרמומה הוא למעשה סלט מבושל, בדומה למטבוחה ובמתכון הזה שי-לי ליפא מכינה אותו בגירסתו הטירפולטית כבסיס נפלא לשקשוקה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים עגבניות לקוביות בגודל 2 ס”מ.
  2. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, שום ופלפל חריף ומטגנים כדקה-שתיים, עד שמתחילים להזהיב.
  3. מוסיפים עגבניות ופלפל צ’ומה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  4. מבשלים כחצי שעה על אש בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. יוצרים 4 גומות ברוטב. שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים את המחבת חלקית ומבשלים 5-3 דקות, לפי דרגת העשייה הרצויה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 256.9 קק״ל 1027.5 קק״ל
פחמימות 8.5 גרם 34.1 גרם
שומן 19.8 גרם 79.1 גרם
נתרן 289.8 מ״ג 1159.3 מ״ג
חלבון 10.0 גרם 40.2 גרם
סיבים תזונתיים 2.6 גרם 10.5 גרם
שומן רווי 3.6 גרם 14.6 גרם
כולסטרול 253.8 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 68.6 מ״ג 274.4 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 7.7 מ״ג
אשלגן 598.5 מ״ג 2393.9 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody