
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל5 שעות ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים9
מצרכים
שכבות בישקוטי בסירופ קפה
-
1/2 כוס אספרסואו קפה נמס חזק
-
2 כפות יין אדום מתוקרצוי מרסלה
-
1 כף סוכר טרוביההחלפה לסוכר לבן
-
1 חבילה בישקוטי
קרם מסקרפונה
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 1/2 כפות סוכר טרוביההחלפה לסוכר לבן
-
1גביע או 250 גרם גבינת מסקרפונה
-
1/2 כף ליקר אמרטו
עיטור
-
3 כפות אבקת קקאו
שימוש בסוכר
חוסך לכם 150 קלוריות במתכון זה!
אופן הכנה
- מכינים סירופ קפה: מערבבים בקערה קפה מוכן, מרסלה וסוכר טרוביה עד איחוד. מעבירים לצלחת עמוקה.
- מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים מסקרפונה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה ואחידה ללא גושים. מוסיפים את האמרטו ומערבבים היטב.
- מרכיבים את הקינוח: טובלים כל בישקוטי לכמה שניות בתערובת הקפה ומניחים בתבנית. יוצרים שכבה ראשונה צפופה של בישקוטי טבולים בקפה בתחתית התבנית.
טובלים את הבישקוטי בקפה (צילום: אפיק גבאי) - מורחים מחצית מכמות הקרם על הבישקוטי. חוזרים על פעולת הטבילה והסידור של הבישקוטי ליצירת “קומה שנייה” (בקומה זו הבישקוטי לא צריכים להיות לגמרי צפופים, משאירים רווח של אצבע ביניהם).
- מורחים את הקרם בשנית מעל שכבת הבישקוטי השנייה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לפחות 5 שעות להתייצבות.
מורחים שכבה נוספת של הקרם (צילום: אפיק גבאי) - מקשטים את המנה: מפזרים על הטירמיסו את אבקת הקקאו בעזרת מסננת דקה ומגישים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
1190.3
קק״ל
1190.3
קק״ל
פחמימות
66.4
גרם
66.4
גרם
סוכר
29.2
גרם
29.2
גרם
שומן
103.5
גרם
103.5
גרם
נתרן
135.8
מ״ג
135.8
מ״ג
חלבון
17.4
גרם
17.4
גרם
סיבים תזונתיים
8.0
גרם
8.0
גרם
שומן רווי
69.4
גרם
69.4
גרם
כולסטרול
300.0
מ״ג
300.0
מ״ג
סידן
221.8
מ״ג
221.8
מ״ג
ברזל
5.7
מ״ג
5.7
מ״ג
אשלגן
734.2
מ״ג
734.2
מ״ג
אבץ
1.6
מ״ג
1.6
מ״ג
תגובות (2)
מעונינת לקבל מתכונים
את מוזמנת להרשם לאתר ולניוזלטר שלנו (בתחתית העמוד הראשי) ולהנות ממגוון מתכונים מגוונים וטעימים.