מרק ירקות עשיר במיוחד עם אורז

שי-לי ליפא חולקת מתכון ליום חורפי קר וגשום - מרק ירקות עשיר, בריא ומפנק במיוחד עם אורז שיעזור לנו לצלוח את התקופה הקרה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים גס בצל ושום וקוצצים גזרים, גבעולי סלרי וזוקיני לקוביות של 1 ס”מ.
  2. מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים.
  3. מוסיפים לסיר זוקיני, גרגרי חומוס, רסק עגבניות, עלי דפנה ומים. מתבלים בפפריקה, כורכום, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.
  5. מוסיפים את האורז ומבשלים עוד כ-20 דקות עד שהירקות רכים והאורז מוכן.
  6. מוסיפים את התרד ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד שהתרד רך. טועמים ומתקנים תיבול.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 236.4 קק״ל 1891.1 קק״ל
פחמימות 34.8 גרם 278.8 גרם
שומן 9.2 גרם 73.8 גרם
נתרן 307.3 מ״ג 2458.7 מ״ג
חלבון 10.3 גרם 82.3 גרם
סיבים תזונתיים 10.2 גרם 81.5 גרם
שומן רווי 1.2 גרם 9.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 93.8 מ״ג 750.7 מ״ג
ברזל 3.4 מ״ג 26.9 מ״ג
אשלגן 670.7 מ״ג 5365.6 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 6.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody