זה כל המג’יק – מרק עגבניות צלויות ומיסו
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 206.9 קק״ל 827.6 קק״לפחמימות 29.1 גרם 116.2 גרםשומן 8.1 גרם 32.2 גרםנתרן 592.9 מ״ג 2371.7 מ״גחלבון 5.9 גרם 23.4 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 78.2 מ״ג 312.7 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 987.9 מ״ג 3951.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות207
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 206.9 קק״ל 827.6 קק״לפחמימות 29.1 גרם 116.2 גרםשומן 8.1 גרם 32.2 גרםנתרן 592.9 מ״ג 2371.7 מ״גחלבון 5.9 גרם 23.4 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 78.2 מ״ג 312.7 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 987.9 מ״ג 3951.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״גסגור
30 מעלות בחוץ ואני מכינה מרק. “קריר בערב” אני אומרת לעצמי אבל על מי אני עובדת, פשוט התחשק לי מרק עגבניות. המרק הזה הוא לא לאנשים שמחפשים מתכון של שגר ושכח, כי הוא פשוט מצריך התעסקות – לאפות, להוציא שיני שום אפויות אחת אחת מהקליפה, לטחון, לבשל שוב, הבנתם אותי. אבל התוצאה כל כך כיפית למאכל שלא אכפת לי פעם ב להתעסק עם עגבניות אפויות.
המרק הזה מקבל חיזוקי טעם אומאמי מכל מיני כיוונים. העגבניות, שהן אומאמיות מלכתחילה, מקבלות העצמת טעמים בתנור ואז חיזוק בסיר עם מיסו ובלסמי. בחודשים האחרונים התחלתי להוסיף מיסו כמעט לכל דבר עגבנייתי שאני מכינה – מרוטב פשוט ועד בולונז, כי הוא מוסיף עוד רובד טעם מהמם. קונים אותו בסופר – באזור האסייתי (שזה אומר איפה שמוצאים סויה וטריאקי), מעבירים לצנצנת ושומרים בגדול לנצח במקרר. רק תקפידו להשתמש בכפית נקייה בכל פעם.
ביססתי את המתכון על זה על מתכון ישן של סופי דאהל שאני מכינה שנים, ושדרגתי אותו ל-2019.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 207 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג עגבניותחצויות לשניים
-
1 ראש שוםחצוי לשניים לרוחב
-
1 בצל סגול גדולחתוך לרבעים
-
3 גבעולי טימין טרי
-
1 כפית סוכר חום
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 כפות שמן זית
-
400מ"ל או 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקותעדיף מתוצרת איטליה
-
2 כפיות גדושות מיסו בהיר
-
1 כף חומץ בלסמיאו יותר לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה.
- מסדרים את העגבניות, שום ובצל בתבנית, מפזרים מסביב ענפי תימין, זורים סוכר חום, מלח ושמן זית בנדיבות רבה.
- אופים 45 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לה להתקרר מספר דקות עד שניתן לגעת בעגבניות.
- מעבירים לסיר (או לבלנדר) את העגבניות והבצל (אפשר להיפטר בהזדמנות זו מקליפות העגבניה, אבל זה לא חובה). מוציאים את שיני השום מהקליפה. אם הן קצת השחימו מלמעלה, אפשר לחתוך את החלק השחום בעזרת סכין. מוסיפים את השום לסיר. מסירים את עלי התימין מהגבעולים ומוסיפים. והכי חשוב - מוסיפים גם את כל הנוזלים שהצטברו על נייר האפייה ולא מוותרים על אף טיפה.
- טוחנים בבלנדר מוט את תכולת הסיר עד שהיא חלקה.
- מוסיפים את פחית העגבניות, מיסו ועוד מעט מלח ומבשלים 20 דקות.
- טועמים, מוסיפים מלח וסוכר אם צריך ומכבים את הלהבה. מוסיפים מעט חומץ בלסמי וטועמים שוב.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה.
- מסדרים את העגבניות, שום ובצל בתבנית, מפזרים מסביב ענפי תימין, זורים סוכר חום, מלח ושמן זית בנדיבות רבה.
- אופים 45 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לה להתקרר מספר דקות עד שניתן לגעת בעגבניות.
- מעבירים לסיר (או לבלנדר) את העגבניות והבצל (אפשר להיפטר בהזדמנות זו מקליפות העגבניה, אבל זה לא חובה). מוציאים את שיני השום מהקליפה. אם הן קצת השחימו מלמעלה, אפשר לחתוך את החלק השחום בעזרת סכין. מוסיפים את השום לסיר. מסירים את עלי התימין מהגבעולים ומוסיפים. והכי חשוב - מוסיפים גם את כל הנוזלים שהצטברו על נייר האפייה ולא מוותרים על אף טיפה.
- טוחנים בבלנדר מוט את תכולת הסיר עד שהיא חלקה.
- מוסיפים את פחית העגבניות, מיסו ועוד מעט מלח ומבשלים 20 דקות.
- טועמים, מוסיפים מלח וסוכר אם צריך ומכבים את הלהבה. מוסיפים מעט חומץ בלסמי וטועמים שוב.