זה כל המג’יק – מרק עגבניות צלויות ומיסו

המרק הבא מצריך מעט התעסקות: צלייה מוקדמת של עגבניות ושום, טחינה ובישול, אבל הוא לחלוטין שווה את ההשקעה. עידית נרקיס כ״ץ מכינה מרק עגבניות צלויות ומיסו
המרק הבא מצריך מעט התעסקות: צלייה מוקדמת של עגבניות ושום, טחינה ובישול, אבל הוא לחלוטין שווה את ההשקעה. עידית נרקיס כ״ץ מכינה מרק עגבניות צלויות ומיסו
  • עידית נרקיס כ"ץ
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    207
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 206.9 קק״ל 827.6 קק״ל
    פחמימות 29.1 גרם 116.2 גרם
    שומן 8.1 גרם 32.2 גרם
    נתרן 592.9 מ״ג 2371.7 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 23.4 גרם
    סיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.3 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 78.2 מ״ג 312.7 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 9.6 מ״ג
    אשלגן 987.9 מ״ג 3951.7 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    207
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 206.9 קק״ל 827.6 קק״ל
    פחמימות 29.1 גרם 116.2 גרם
    שומן 8.1 גרם 32.2 גרם
    נתרן 592.9 מ״ג 2371.7 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 23.4 גרם
    סיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.3 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 78.2 מ״ג 312.7 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 9.6 מ״ג
    אשלגן 987.9 מ״ג 3951.7 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״ג
    סגור

30 מעלות בחוץ ואני מכינה מרק. “קריר בערב” אני אומרת לעצמי אבל על מי אני עובדת, פשוט התחשק לי מרק עגבניות. המרק הזה הוא לא לאנשים שמחפשים מתכון של שגר ושכח, כי הוא פשוט מצריך התעסקות – לאפות, להוציא שיני שום אפויות אחת אחת מהקליפה, לטחון, לבשל שוב, הבנתם אותי. אבל התוצאה כל כך כיפית למאכל שלא אכפת לי פעם ב להתעסק עם עגבניות אפויות.

 

המרק הזה מקבל חיזוקי טעם אומאמי מכל מיני כיוונים. העגבניות, שהן אומאמיות מלכתחילה, מקבלות העצמת טעמים בתנור ואז חיזוק בסיר עם מיסו ובלסמי. בחודשים האחרונים התחלתי להוסיף מיסו כמעט לכל דבר עגבנייתי שאני מכינה – מרוטב פשוט ועד בולונז, כי הוא מוסיף עוד רובד טעם מהמם. קונים אותו בסופר – באזור האסייתי (שזה אומר איפה שמוצאים סויה וטריאקי), מעבירים לצנצנת ושומרים בגדול לנצח במקרר. רק תקפידו להשתמש בכפית נקייה בכל פעם.

 

ביססתי את המתכון על זה על מתכון ישן של סופי דאהל שאני מכינה שנים, ושדרגתי אותו ל-2019.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה.
  2. מסדרים את העגבניות, שום ובצל בתבנית, מפזרים מסביב ענפי תימין, זורים סוכר חום, מלח ושמן זית בנדיבות רבה.
  3. אופים 45 דקות.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לה להתקרר מספר דקות עד שניתן לגעת בעגבניות.
  5. מעבירים לסיר (או לבלנדר) את העגבניות והבצל (אפשר להיפטר בהזדמנות זו מקליפות העגבניה, אבל זה לא חובה). מוציאים את שיני השום מהקליפה. אם הן קצת השחימו מלמעלה, אפשר לחתוך את החלק השחום בעזרת סכין. מוסיפים את השום לסיר. מסירים את עלי התימין מהגבעולים ומוסיפים. והכי חשוב - מוסיפים גם את כל הנוזלים שהצטברו על נייר האפייה ולא מוותרים על אף טיפה.
  6. טוחנים בבלנדר מוט את תכולת הסיר עד שהיא חלקה.
  7. מוסיפים את פחית העגבניות, מיסו ועוד מעט מלח ומבשלים 20 דקות.
  8. טועמים, מוסיפים מלח וסוכר אם צריך ומכבים את הלהבה. מוסיפים מעט חומץ בלסמי וטועמים שוב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
זה כל המג’יק – מרק עגבניות צלויות ומיסו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות