מרק עדשים כתומות מהיר ומשביע
- שר פיטנס
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 246.2 קק״ל 1477.2 קק״לפחמימות 43.1 גרם 258.8 גרםשומן 2.6 גרם 15.4 גרםנתרן 565.5 מ״ג 3392.9 מ״גחלבון 14.0 גרם 83.9 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 46.2 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.2 מ״ג 199.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 230.7 מ״ג 1384.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות246
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 246.2 קק״ל 1477.2 קק״לפחמימות 43.1 גרם 258.8 גרםשומן 2.6 גרם 15.4 גרםנתרן 565.5 מ״ג 3392.9 מ״גחלבון 14.0 גרם 83.9 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 46.2 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.2 מ״ג 199.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 230.7 מ״ג 1384.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
עם הגיעו של החורף עולה הצורך העז במרק מחמם ומנחם. מרק עדשים כתומות הוא בדיוק המרק המתאים למזג האוויר הזה – הוא עשיר בחלבון, מלא בטעמים עמוקים וכל אחד יכול ליהנות ממנו. אפשר להגיש אותו כך, לטחון אותו למרק חלק, להוסיף קרוטונים ביתיים או קצת קרם קוקוס או שמנת. מה שבטוח – מרק עדשים כתומות הוא המרק האולטימיבי לימים קרירים!
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 246 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק עדשים כתומות
-
1 כף שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
6 שיני שום
-
2 גזרים בינוניים
-
1 1/2 כוסות עדשים אדומות
-
8 כוסות מים רותחים
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
3/4 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית בהרט
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- שוטפים את העדשים האדומות. חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות ומגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה.
- בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את הגזר והשום וממשיכים לטגן עד שהגזר רך בערך 2-3 דקות.
- מוסיפים את העדשים הכתומות, המים הרותחים ואת כל התבלינים ומערבבים היטב.
- מבשלים על אש בינונית עד שהמרק מסמיך והעדשים רכות. בערך 25 דקות.
- מגישים עם עלי הכוסברה ומעט מיץ לימון מעל.
אופן הכנה
- שוטפים את העדשים האדומות. חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות ומגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה.
- בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את הגזר והשום וממשיכים לטגן עד שהגזר רך בערך 2-3 דקות.
- מוסיפים את העדשים הכתומות, המים הרותחים ואת כל התבלינים ומערבבים היטב.
- מבשלים על אש בינונית עד שהמרק מסמיך והעדשים רכות. בערך 25 דקות.
- מגישים עם עלי הכוסברה ומעט מיץ לימון מעל.
תגובות (33)
יצא פשוט נפלא!!!
מאוד(!) אוהבת את המתכון הזה… הילדים הוסיפו לימון, לי טעים יותר בלי, האיש אהב כך וכך. אבל כך או כך, נאכל בתאבון רב! (אה, לא היה לי גזר, אז הכנתי בלי הוספתי עוד חצי כוס עדשים)
יש לי בצל סגול זה מתאים? אשמח לתשובה בהקדם כי בדיוק אני עושה עכשיו את המרק
היי סמדר, בהחלט מתאים.