מרק קרופניק עם גריסים ופטריות

שי-לי ליפא מכינה מרק שכיף לאכול ביום קר במיוחד - מרק קרופניק עשיר ומשביע עם גריסים, פטריות והמון ירקות. ארוחה שלמה בקערה אחת
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הירקות לבישול: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ותפוחי האדמה. חותכים לקוביות קטנות את גבעולי הסלרי.
  2. משרים את פטריות הפורצ’יני במים רותחים כרבע שעה. מסננים אך שומרים את המים, וקוצצים יחד עם פטריות השמפיניון.
  3. מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים.
  4. מוסיפים את שני סוגי הפטריות ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי בחישה עד שהפטריות מתחילות להתרכך.
  5. מוסיפים לסיר את מי השרייה, תפוחי האדמה והגריסים, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 40-35 דקות עד שהגריסים רכים.
  6. לפני ההגשה, קוצצים את השמיר, מפזרים מעל ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 187.0 קק״ל 1495.6 קק״ל
פחמימות 19.9 גרם 159.0 גרם
שומן 8.9 גרם 71.0 גרם
נתרן 323.5 מ״ג 2588.4 מ״ג
חלבון 5.3 גרם 42.4 גרם
סיבים תזונתיים 5.8 גרם 46.6 גרם
שומן רווי 1.2 גרם 9.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 43.3 מ״ג 346.7 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 11.0 מ״ג
אשלגן 438.2 מ״ג 3505.3 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 5.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody