
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל55 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 בצל גדול
-
2 שיני שום
-
2 גזרים בינוניים
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 גבעולי סלרי
-
1
שקית או 20 גרם פטריות פורצ’יני מיובשות
-
2 חבילות פטריות שמפיניון
-
3/4 כוס גריסי פנינה
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1 חופן שמיר
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ותפוחי האדמה. חותכים לקוביות קטנות את גבעולי הסלרי.
- משרים את פטריות הפורצ’יני במים רותחים כרבע שעה. מסננים אך שומרים את המים, וקוצצים יחד עם פטריות השמפיניון.
- מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים.
- מוסיפים את שני סוגי הפטריות ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי בחישה עד שהפטריות מתחילות להתרכך.
- מוסיפים לסיר את מי השרייה, תפוחי האדמה והגריסים, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 40-35 דקות עד שהגריסים רכים.
- לפני ההגשה, קוצצים את השמיר, מפזרים מעל ומגישים.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
187.0
קק״ל
1495.6
קק״ל
פחמימות
19.9
גרם
159.0
גרם
שומן
8.9
גרם
71.0
גרם
נתרן
323.5
מ״ג
2588.4
מ״ג
חלבון
5.3
גרם
42.4
גרם
סיבים תזונתיים
5.8
גרם
46.6
גרם
שומן רווי
1.2
גרם
9.3
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
43.3
מ״ג
346.7
מ״ג
ברזל
1.4
מ״ג
11.0
מ״ג
אשלגן
438.2
מ״ג
3505.3
מ״ג
אבץ
0.7
מ״ג
5.9
מ״ג
תגובות (2)
נראה מתכון טוב וטעים, כמו שמשפחתי מכינה
היי הכנתי היה מאוד טעים וחוזרת על המנה שוב