לפעמים זה מה שהגוף מבקש, פשוט מרק קרופניק עם גריסים ופטריות

שי-לי ליפא מכינה מרק שכיף לאכול ביום קר במיוחד - מרק קרופניק עשיר ומשביע עם גריסים, פטריות והמון ירקות. ארוחה שלמה בקערה אחת
שי-לי ליפא מכינה מרק שכיף לאכול ביום קר במיוחד - מרק קרופניק עשיר ומשביע עם גריסים, פטריות והמון ירקות. ארוחה שלמה בקערה אחת
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
33 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    309
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 308.8 קק״ל 2470.6 קק״ל
    פחמימות 38.6 גרם 308.5 גרם
    שומן 9.6 גרם 76.6 גרם
    נתרן 331.4 מ״ג 2650.9 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 70.8 גרם
    סיבים תזונתיים 13.0 גרם 103.8 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 21.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 220.0 מ״ג 1760.0 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 19.4 מ״ג
    אשלגן 1370.5 מ״ג 10963.6 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    309
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 308.8 קק״ל 2470.6 קק״ל
    פחמימות 38.6 גרם 308.5 גרם
    שומן 9.6 גרם 76.6 גרם
    נתרן 331.4 מ״ג 2650.9 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 70.8 גרם
    סיבים תזונתיים 13.0 גרם 103.8 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 21.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 220.0 מ״ג 1760.0 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 19.4 מ״ג
    אשלגן 1370.5 מ״ג 10963.6 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
33 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הירקות לבישול: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
  2. קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ותפוחי האדמה. חותכים לקוביות קטנות את גבעולי הסלרי.
  3. משרים את פטריות הפורצ’יני במים רותחים כרבע שעה. מסננים אך שומרים את המים, וקוצצים יחד עם פטריות השמפיניון.
  4. מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים.
  5. מוסיפים את שני סוגי הפטריות ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי בחישה עד שהפטריות מתחילות להתרכך.
  6. מוסיפים לסיר את מי השרייה, תפוחי האדמה והגריסים, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 40-35 דקות עד שהגריסים רכים.
  7. לפני ההגשה, קוצצים את השמיר, מפזרים מעל ומגישים בקעריות מרק מושלמות כאלה.
עוד מתכונים של מרקים טעימים ומחממים
לפעמים זה מה שהגוף מבקש, פשוט מרק קרופניק עם גריסים ופטריות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (31)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שירן, כתוב בתחילת סעיף 6

    Avatar
    ארנון

    מתכון ברור ואיכותי .הכל עכשיו על האש .אח”כ נראה אם יצא טעים.תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא, איך יצא?

    Avatar
    מריאנה

    זה לא ממש 15 דק הכנה כפי שכתבתם, (ללא זמן הבישול) , רק לקלף לשטוף לחתוך לקח לי כמעט 45 דק׳ ,עכשיו הוא על הגז , אבל אין לי שמיר , זה אמור לשנות את הטעם ?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא, אפשר לוותר על השמיר.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות