מרק שורבו אורו בוכרי
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 435.5 קק״ל 1742.0 קק״לפחמימות 71.5 גרם 286.1 גרםשומן 10.4 גרם 41.8 גרםנתרן 874.3 מ״ג 3497.3 מ״גחלבון 11.5 גרם 45.9 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 18.0 גרםשומן רווי 1.5 גרם 6.0 גרםכולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״גסידן 64.0 מ״ג 255.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 656.9 מ״ג 2627.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות436
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 435.5 קק״ל 1742.0 קק״לפחמימות 71.5 גרם 286.1 גרםשומן 10.4 גרם 41.8 גרםנתרן 874.3 מ״ג 3497.3 מ״גחלבון 11.5 גרם 45.9 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 18.0 גרםשומן רווי 1.5 גרם 6.0 גרםכולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״גסידן 64.0 מ״ג 255.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 656.9 מ״ג 2627.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.8 מ״גסגור
כל הדרך מבית הספר אני מרגיע את עצמי, אני כבר לא ילד מפתח. סבתא שלי, זאת שאימא חיכתה לה 20 שנה, עלתה לארץ, וסוף סוף יש משהו בבית. מישהו שמקבל אותי ומכין לי ארוחת צהריים חמה. ועוד איזה ארוחת צהריים. של סבתות.
אימא, שנשאבה לחיים בישראל, עבדה קשה בלהאכיל 10 נפשות. כשסבתא הגיעה, היא לא הייתה מוכנה לשחרר והביאה את סבתא לגור איתנו, כדי להשלים פערים אחרי כל כך הרבה זמן. סבתא הסכימה ואנחנו קיבלנו חיזוק משמעותי בגזרת המטבח ולימוד השפה.
סבתא, שכבר הייתה בת 80 לא הראתה לרגע חולשה, ובכל יום מחדש הפתיעה עם מנות מיוחדות, מסורתיות ומקוריות שהפכו את הילדות שלי לטעימה במיוחד. למדתי המון מסבתא וגם מאימא, שתיהן בשלניות מנוסות ומקצועיות שבישלו לרבים בעדה הבוכרית (ועוד יסופר רבות עליהן).
באחד הימים בהם חזרתי מבית הספר, סבתא משכה חוטים מצד לצד ותלתה יריעות של בצק שהכינה בעבודת יד. אני פותח בזהירות את דלת הבית ומגלה שאני מתקשה לעבור ולהיכנס לחדר. כל הבית מקומח, אבל למי אכפת.
באף כבר מדגדג לי ריחו של המרק הזה, מרק פשוט פשוט עם חלקי עוף, גזר, בצל ותפו”א. לכל הפשטות הזו מתווספות אטריות בצק שמכינים מקמח, מים ולפעמים גם ביצה. כל אחד שנכנס בדלת זכה לקבל את המרק הקסום הזה, שסוד קסמו הוא דווקא בפשטות שלו, חלום אמיתי בצלחת.
בכל פעם שאני מכין את המרק אני מנסה להגיע לטעם הראשוני הזה, לאטריות שמבושלות בציר ירקות מבושם, לפעולת היניקה והשאיבה של האטריות מהמרק. זה מזכיר לי שאני כבר לא ילד מפתח, שיש מישהו שם שמחכה לי.
בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי – לבירורים: 052-4597318
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 436 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
3 כפות שמן זית
-
2 תפוחי אדמה בינונייםמקולפים חתוכים לקוביות
-
2 גזרים בינוניים(אפשר בצבעים) מקולפים וחותכים לטבעות
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
2 כרעי עוף בינונייםאו 6 שוקי עוף
-
1 חופן כוסברה
-
2 כפות גדושות רסק עגבניות
-
1 1/2 ליטר מיםאו לפי הצורך
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינונילא חובה
אופן הכנה
- מכינים את המרק: בסיר רחב מחממים את השמן ומזהיבים מעט את הבצל.
- מוסיפים את העוף, תפו”א והגזרים ומזהיבים מעט.
- מוספים את הרסק והמים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כ-40 דקות על להבה בינונית.
- מכינים את האטריות: מניחים את כל המצרכים בקערה, למעט המים.
- מערבבים היטב ומוסיפים מים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד וקשה.
- בעזרת מכונת פסטה או מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק.
- מקמחים את עלה הפסטה ומגלגלים לרולדה. חותכים לאטריות.
- לאחר שהמרק מוכן, מוסיפים את האטריות ומבשלים מספר דקות עד שהאטריות צפות. מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה ומגישים לוהט.
אופן הכנה
- מכינים את המרק: בסיר רחב מחממים את השמן ומזהיבים מעט את הבצל.
- מוסיפים את העוף, תפו”א והגזרים ומזהיבים מעט.
- מוספים את הרסק והמים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כ-40 דקות על להבה בינונית.
- מכינים את האטריות: מניחים את כל המצרכים בקערה, למעט המים.
- מערבבים היטב ומוסיפים מים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד וקשה.
- בעזרת מכונת פסטה או מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק.
- מקמחים את עלה הפסטה ומגלגלים לרולדה. חותכים לאטריות.
- לאחר שהמרק מוכן, מוסיפים את האטריות ומבשלים מספר דקות עד שהאטריות צפות. מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה ומגישים לוהט.
הערות
- אפשר לבחור את גודל האטריות: אם תחתכו דק, יצאו אטריות דקות. חיתוך עבה יניב אטריות עבות יותר
- בהחלט אפשר להשתמש באביזר של חיתוך האטריות במכונת הפסטה. ככל שתיצרו אטריות דקות יותר, יותר טעים
- לא מומלץ להכין מראש. המרק עלול להחמיץ במקרר אחרי יומיים בגלל האטריות
- אפשר להוסיף למרק ירקות נוספים כגון: סלרי עלים/ראש סלרי/לפת/קולרבי
- אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או קמח מלא ולהוסיף עוד מים בהדרגה
- ניתן להשתמש באטריות ראמן מוכנות מראש שקונים בחנויות המתמחות
הערות
- אפשר לבחור את גודל האטריות: אם תחתכו דק, יצאו אטריות דקות. חיתוך עבה יניב אטריות עבות יותר
- בהחלט אפשר להשתמש באביזר של חיתוך האטריות במכונת הפסטה. ככל שתיצרו אטריות דקות יותר, יותר טעים
- לא מומלץ להכין מראש. המרק עלול להחמיץ במקרר אחרי יומיים בגלל האטריות
- אפשר להוסיף למרק ירקות נוספים כגון: סלרי עלים/ראש סלרי/לפת/קולרבי
- אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או קמח מלא ולהוסיף עוד מים בהדרגה
- ניתן להשתמש באטריות ראמן מוכנות מראש שקונים בחנויות המתמחות
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
רון שלום, לא ציינת כמה מים
היי, כ1-1.5 ליטר מים (עד לכיסוי המצרכים שבסיר). בהצלחה!
מרק זיכרונות כמו של סבתי עליה השלום
חייבת לנסות! נראה פגזזז