מרק שורבו אורו בוכרי

רון יוחננוב מכין מרק שורבו אורו בוכרי. מרק שסוד קסמו הוא דווקא בפשטות שלו - מרק עוף וירקות עם אטריות שמכינים לבד. מרק שיחמם לכם את הבטן ובעיקר את הלב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

כל הדרך מבית הספר אני מרגיע את עצמי, אני כבר לא ילד מפתח. סבתא שלי, זאת שאימא חיכתה לה 20 שנה, עלתה לארץ, וסוף סוף יש משהו בבית. מישהו שמקבל אותי ומכין לי ארוחת צהריים חמה. ועוד איזה ארוחת צהריים. של סבתות.

אימא, שנשאבה לחיים בישראל, עבדה קשה בלהאכיל 10 נפשות. כשסבתא הגיעה, היא לא הייתה מוכנה לשחרר והביאה את סבתא לגור איתנו, כדי להשלים פערים אחרי כל כך הרבה זמן. סבתא הסכימה ואנחנו קיבלנו חיזוק משמעותי בגזרת המטבח ולימוד השפה.

סבתא, שכבר הייתה בת 80 לא הראתה לרגע חולשה, ובכל יום מחדש הפתיעה עם מנות מיוחדות, מסורתיות ומקוריות שהפכו את הילדות שלי לטעימה במיוחד. למדתי המון מסבתא וגם מאימא, שתיהן בשלניות מנוסות ומקצועיות שבישלו לרבים בעדה הבוכרית (ועוד יסופר רבות עליהן).

באחד הימים בהם חזרתי מבית הספר, סבתא משכה חוטים מצד לצד ותלתה יריעות של בצק שהכינה בעבודת יד. אני פותח בזהירות את דלת הבית ומגלה שאני מתקשה לעבור ולהיכנס לחדר. כל הבית מקומח, אבל למי אכפת.

באף כבר מדגדג לי ריחו של המרק הזה, מרק פשוט פשוט עם חלקי עוף, גזר, בצל ותפו”א. לכל הפשטות הזו מתווספות אטריות בצק שמכינים מקמח, מים ולפעמים גם ביצה. כל אחד שנכנס בדלת זכה לקבל את המרק הקסום הזה, שסוד קסמו הוא דווקא בפשטות שלו, חלום אמיתי בצלחת.

בכל פעם שאני מכין את המרק אני מנסה להגיע לטעם הראשוני הזה, לאטריות שמבושלות בציר ירקות מבושם, לפעולת היניקה והשאיבה של האטריות מהמרק. זה מזכיר לי שאני כבר לא ילד מפתח, שיש מישהו שם שמחכה לי.

בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי - לבירורים: 052-4597318

מצרכים

מרק

אטריות

אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: בסיר רחב מחממים את השמן ומזהיבים מעט את הבצל. 
  2. מוסיפים את העוף, תפו”א והגזרים ומזהיבים מעט.
  3. מוספים את הרסק והמים ומביאים לרתיחה. 
  4. מבשלים כ-40 דקות על להבה בינונית.
  5. מכינים את האטריות: מניחים את כל המצרכים בקערה, למעט המים.
  6. מערבבים היטב ומוסיפים מים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד וקשה. 
  7. בעזרת מכונת פסטה או מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק.
  8. מקמחים את עלה הפסטה ומגלגלים לרולדה. חותכים לאטריות.
  9. לאחר שהמרק מוכן, מוסיפים את האטריות ומבשלים מספר דקות עד שהאטריות צפות. מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה ומגישים לוהט. 
מכינים את חומרי הגלם למרק שורבו. צילום: רון יוחננוב
מכינים את חומרי הגלם למרק שורבו. צילום: רון יוחננוב

 

קוצצים את הירקות למרק שורבו. צילום: רון יוחננוב
קוצצים את הירקות למרק שורבו. צילום: רון יוחננוב

 

מכינים את האטריות. צילום: רון יוחננוב
מכינים את האטריות. צילום: רון יוחננוב

 

נהנים ממרק שורבו משגע. צילום: רון יוחננוב
נהנים ממרק שורבו משגע. צילום: רון יוחננוב

הערות

  • אפשר לבחור את גודל האטריות: אם תחתכו דק, יצאו אטריות דקות. חיתוך עבה יניב אטריות עבות יותר
  • בהחלט אפשר להשתמש באביזר של חיתוך האטריות במכונת הפסטה. ככל שתיצרו אטריות דקות יותר, יותר טעים
  • לא מומלץ להכין מראש. המרק עלול להחמיץ במקרר אחרי יומיים בגלל האטריות
  • אפשר להוסיף למרק ירקות נוספים כגון: סלרי עלים/ראש סלרי/לפת/קולרבי
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או קמח מלא ולהוסיף עוד מים בהדרגה
  • ניתן להשתמש באטריות ראמן מוכנות מראש שקונים בחנויות המתמחות
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 351.8 קק״ל 1407.3 קק״ל
פחמימות 46.0 גרם 184.0 גרם
שומן 12.9 גרם 51.8 גרם
נתרן 853.5 מ״ג 3413.8 מ״ג
חלבון 8.8 גרם 35.3 גרם
סיבים תזונתיים 4.2 גרם 17.0 גרם
שומן רווי 2.1 גרם 8.3 גרם
כולסטרול 74.0 מ״ג 296.1 מ״ג
סידן 54.6 מ״ג 218.3 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 8.0 מ״ג
אשלגן 602.0 מ״ג 2407.9 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 2.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (12)

    Avatar
    אתי

    מרק זיכרונות כמו של סבתי עליה השלום

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody