משכיח הדאגות של אסי: גלאט, מאפה עם מילוי מהמטבח הצרפתי

אסי רוז במתכון למאפה מהמטבח הצרפתי במילוי עגבניות שרי וזוקיני או במילוי אחר שאוהבים. הכנה משותפת זו דרך נהדרת להעביר זמן איכות משפחתי וגם להרוויח משהו לנשנש
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

אני לא רוצה לדבר על הימים הטרופים שעוברים על כולנו. אני פה כדי להשכיח, להשכיח את הדאגות של כולנו ולו לרגע אחד. ההכנה של הגאלט הזה השכיחה ממני המון דאגות וארגנה לנו ארוחה משפחתית משגעת.

לאור התקופה וזה שביקור בסופר נהיה משהו מאתגר המתכון מורכב ממגוון אופציות רחב של מרכיבים שיש בבית.

את המילוי אלתרתי משאריות של קישואים ועגבניות שרי שנשארו עלה שיש מהשקשוקה של הבוקר, הבצק היה ממש כיף לעבודה והשכיח ממני המון דאגות לכמה דקות של לישה נחת וכיף בלב.

החלק המהנה ביותר הוא הרידוד שגורם לנו להוציא מעט אנרגיה והתנועה הזו מעניקה רבות לגוף. אחרי הרידוד הגיע שלב ההרכבה שגם הוא סוג של יצירה וציור מהנה שמשכיח דאגות.

הבילוי המשותף בהכנת הגאלט ואכילתו העניק רבות לבית. מעבר לכך שזו הרפתקת טעמים, מרקמים וצורות ההכנה היא גם פעילות משותפת שכיף לעשות יחד.

כי הביחד יעניק לנו את הביטחון, הביטחון המשותף שהכל בסדר. תנו לעצמכם לחזור להיות ילדים, להינות מהדברים הפשוטים ומהביחד כמשפחה. השולחן בפינת האוכל שלכם ישמח לארח אתכם לכל ארוחה משותפת ביום.

כי בתוך כל הטירוף הזה הביחד הוא המתנה הגדולה ביותר, תהנו ממנה. ותעניקו לעצמכם עוד רגע טהור וקסום נטול דאגות. ימים נטולי דאגות ושטופי בריאות מאושרים.

מצרכים

בצק

מילוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו.
  2. מכינים את הבצק הבצק: בקערה מערבבים את הביצה עם החמאה והמלח למעין עיסת קוביות חמאה כזו.
  3. מוסיפים את הכוס קמח שקדים (או קמח חומוס או כוסמין מה שבחרתם) והקמח שיבולת שועל (או הקמח הלבן)  ומערבבים הכל יחד בעזרת שתי הידיים, מפוררים את הקמח בתוך קוביות החמאה ויוצרים בצק פירורי שבסוף יהפוך לכדור בצק גדול.
  4. עובדים עם הידיים, והופכים את פירורי הבצק לגוש בצק אחיד, גמיש ונוח לעבודה. מרדדים בין שני נירות אפיה לעיגול בעובי של 4 ס”מ, חשוב מאוד לרדד את הבצק דק יחסית ובשכבה אחידה.
  5. מסירים את נייר האפייה העליון ומעבירים את הבצק עם נייר האפיה התחתון לתבנית אפייה.
  6. טורפים בקערה: יוגורט, ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. שופכים את הבלילה במרכז הבצק ומשאירים שוליים של 3-4 ס”מ ללא מלית ומסדרים מעליו את הירקות שבחרנו.
  7. מקפלים את דפנות הבצק בקיפול חופשי כך שניצור מעין מעטפת גסה של בצק על כל דפנותיו, אני ממליצה להיעזר בנייר האפייה התחתון בזמן קיפול הבצק. מברישים במעט ביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל חלקי הבצק החשופים.
  8. מכניסים לתנור לאפייה של 20-25 דקות עד שהבצק משחים ומעט מתקשה.

    גאלט שמשכיח דאגות. צילום: אסי רוז
    גאלט שמשכיח דאגות. צילום: אסי רוז

הערות

  • אפשר לשמור בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים
  • אתם יכולים לשחק עם מילוי הגאלט כמעט כל ירק שתבחרו יעבוד נפלא: פרוסות פלפלים / קוביות חצילים מטוגנות / פרוסות פטריות טריות / קוביות בטטה אפויות
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 303.3 קק״ל 1213.3 קק״ל
פחמימות 4.5 גרם 18.2 גרם
שומן 29.6 גרם 118.2 גרם
נתרן 630.5 מ״ג 2522.0 מ״ג
חלבון 6.9 גרם 27.4 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.2 גרם
שומן רווי 14.5 גרם 58.0 גרם
כולסטרול 180.7 מ״ג 722.6 מ״ג
סידן 91.8 מ״ג 367.1 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״ג
אשלגן 266.3 מ״ג 1065.3 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 3.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody