מתכון להכנת עוגת מספרים מהממת של עדי קליגהופר

עדי קליגהופר מלמדת אתכם איך להכין את הקינוח הכי מדובר ברשת - עוגת מספרים מקושטת שקוצרת מלא מחמאות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    10

סלקום TV חוגגת יום הולדת 4 ולכבוד המאורע המשמח קפצנו אל עדי קליגהופר, אושיית אינסטגרם מטורפת (מעל רבע מיליון עוקבים!) בתחום הקינוחים, וביקשנו ממנה שתלמד אותנו איך להכין את אחת העוגות הכי מדוברות של השנה האחרונה. ואם לדייק - העוגה הכי מחופשת בגוגל בשנת 2018. אז איך מכינים? מסתבר שזה די פשוט - כל מה שצריך זה להכין בצק פריך, לזלף עליו קרם שמנת ולהשתולל עם הקישוטים.

הכנתם גם? צלמו ושלחו לנו באינסטגרם או בפייסבוק.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: לקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה. מערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק פירורי.
  2. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד ודביק. נזהרים לא לערבל יותר מדי. מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים אותם בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומוציאים את הבצק מהמקרר. מניחים על גבי נייר אפייה ומניחים מעליו דף נוסף של נייר אפייה, כך שנרדד אותו בין שני הדפים. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ״מ.
  4. מדפיסים על נייר את הצורה או הספרה הרצויה, וגוזרים בעזרת מספריים סביבה, שתישאר רק הספרה מניייר. מניחים בעדינות מעל הבצק וחותכים מסביב לנייר עם סכין, כך שנקבל בצק בצורת הספרה.
  5. אופים את הבצק כ-10 דקות או עד הזהבה קלה. מצננים אותו לגמרי.
  6. חוזרים על פעולות 3-5 עם כדור הבצק השני.
  7. מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת עם אבקת הסוכר והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
  8. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנטר עגול חלק. מניחים בצק אפוי אחד על תבנית או מגש שאיתו נגיש את העוגה ומזלפים מעליו חצי מכמות הקרם בעיגולים צפופים ואחידים ככל האפשר.
  9. מניחים בעדינות מעל הקרם את הבצק השני ומזלפים מעליו את שאר הקרם בעיגולים צפופים ואחידים ככל האפשר.
  10. מניחים בעדינות מעל הקרם את כל הקישוטים שאוהבים.

הערות

  • אפשר לקשט את העוגה בכל דבר שרוצים: מקרונים, פרחים אכילים, ממתקים ועוד

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4421.1 קק״ל 4421.1 קק״ל
פחמימות 237.2 גרם 237.2 גרם
שומן 263.3 גרם 263.3 גרם
נתרן 165.0 מ״ג 165.0 מ״ג
חלבון 37.2 גרם 37.2 גרם
סיבים תזונתיים 8.1 גרם 8.1 גרם
שומן רווי 58.9 גרם 58.9 גרם
כולסטרול 288.8 מ״ג 288.8 מ״ג
סידן 251.5 מ״ג 251.5 מ״ג
ברזל 3.6 מ״ג 3.6 מ״ג
אשלגן 574.6 מ״ג 574.6 מ״ג
אבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody