מתכון לקובה סלק עם טריק מושלם שמקל על העבודה

יש לנו מקום חם בלב למרק קובה סלק שתמיד מזכיר לנו את סבתא! קבלו מתכון עם טריק מושלם שמקל על העבודה ומקצר את הזמנים למנה הקלאסית והטעימה שתמיד באה בטוב
יש לנו מקום חם בלב למרק קובה סלק שתמיד מזכיר לנו את סבתא! קבלו מתכון עם טריק מושלם שמקל על העבודה ומקצר את הזמנים למנה הקלאסית והטעימה שתמיד באה בטוב
  • עדן טל
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    29
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    769
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 768.9 קק״ל 3075.7 קק״ל
    פחמימות 65.9 גרם 263.7 גרם
    שומן 36.5 גרם 145.9 גרם
    נתרן 1781.3 מ״ג 7125.2 מ״ג
    חלבון 42.8 גרם 171.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.9 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 38.5 גרם
    כולסטרול 187.6 מ״ג 750.4 מ״ג
    סידן 103.8 מ״ג 415.2 מ״ג
    ברזל 6.4 מ״ג 25.5 מ״ג
    אשלגן 1072.2 מ״ג 4288.9 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 36.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    29
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    769
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 768.9 קק״ל 3075.7 קק״ל
    פחמימות 65.9 גרם 263.7 גרם
    שומן 36.5 גרם 145.9 גרם
    נתרן 1781.3 מ״ג 7125.2 מ״ג
    חלבון 42.8 גרם 171.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.9 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 38.5 גרם
    כולסטרול 187.6 מ״ג 750.4 מ״ג
    סידן 103.8 מ״ג 415.2 מ״ג
    ברזל 6.4 מ״ג 25.5 מ״ג
    אשלגן 1072.2 מ״ג 4288.9 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 36.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בשר

מעטפת

מרק


אופן הכנה

  1. בקערה שמים כל מרכיבי הבשר, לשים היטב לעיסה אחידה.
  2. בצד מכינים קערה קטנה עם ביצה טרופה מתובלת במלח ופלפל שחור, וקערה קטנה עם קמח סולת.
  3. בידיים משומנות יוצרים כדורים וטובלים תחילה בביצה ואז בסולת לציפוי אחיד. את כל הכדורים מכניסים למקרר לשעה.
  4. בינתיים מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים 4 כפות שמן זית, מטגנים את הבצל עד הזהבה.
  5. מוסיפים את השום, שורש הסלרי, תפו”א ו-2 קופסאות קוביות סלק “יכין” (כולל הנוזל). מערבבים היטב ומבשלים לריכוך התפו”א כ-5 דק’.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון, הסוכר, המלח, שאר התבלינים ורסק העגבניות ומערבים היטב. מוסיפים 5 כוסות מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים את כדורי הקובה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דק’.

    קובה סלק עם טריק מושלם שמקל על העבודה. צילום: עדן טל
    קובה סלק עם טריק מושלם שמקל על העבודה. צילום: עדן טל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון לקובה סלק עם טריק מושלם שמקל על העבודה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    רביבה עמיחי

    הי מההאפשר לשים במקום ביצה. אלרגיות….תודה רבה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להוסיף מים ושמן זית בזהירות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת נהיית יציבה ואחידה. אפשר גם להכין מבורגול מושרה במים וסחוט וקמח (רגיל או חומוס) עם קצת שמן. בהצלחה!

    Avatar
    ציפי ירון

    האם אפשר לשים פטרוזיליה (בכמות כפולה) בלי כוסברה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשרי בהחלט(: בהצלחה

הצג עוד

אביזרים

טכניקות

תגיות