רקע יטבתה

מרק ערמונים עשיר וקרמי עם פטריות מלך היער, חמאה ושמנת

מרק ערמונים קרמי ומפנק לחמם את לילות החורף הקרים! עם פטריות, מרווה ושמנת נהדרת, זה ה-מרק החלבי החדש בשולחן שלכם
מרק ערמונים קרמי ומפנק לחמם את לילות החורף הקרים! עם פטריות, מרווה ושמנת נהדרת, זה ה-מרק החלבי החדש בשולחן שלכם
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    200
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 199.6 קק״ל 1197.8 קק״ל
    פחמימות 23.8 גרם 143.1 גרם
    שומן 9.3 גרם 56.0 גרם
    נתרן 537.0 מ״ג 3221.7 מ״ג
    חלבון 3.4 גרם 20.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.5 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 36.5 גרם
    כולסטרול 14.3 מ״ג 86.0 מ״ג
    סידן 58.4 מ״ג 350.5 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 8.9 מ״ג
    אשלגן 532.0 מ״ג 3191.9 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    200
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 199.6 קק״ל 1197.8 קק״ל
    פחמימות 23.8 גרם 143.1 גרם
    שומן 9.3 גרם 56.0 גרם
    נתרן 537.0 מ״ג 3221.7 מ״ג
    חלבון 3.4 גרם 20.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.5 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 36.5 גרם
    כולסטרול 14.3 מ״ג 86.0 מ״ג
    סידן 58.4 מ״ג 350.5 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 8.9 מ״ג
    אשלגן 532.0 מ״ג 3191.9 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור

ערמונים הם לא המרכיב הנפוץ ביותר במטבח ישראלי, אבל בהחלט שווה להכיר אותם ולשלב במאכלים שאתם מכינים. ישראל אהרוני מביא לכם רעיון נהדר למרק ערמונים קרמי ועשיר בטעמים שמכינים בקלי קלות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק ערמונים

הגשה


אופן הכנה

  1. ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את השום, הבצל, המרווה והפטריות 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים את הערמונים, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
  3. מוסיפים את המים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות.
  4. מוסיפים את השמנת וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרק אחיד ללא גושים. מבשלים עוד כמה דקות.
  5. מעבירים את המרק לקערות, מזלפים מעט שמנת, מפזרים את העירית ומגישים.
מרק ערמונים2
מרק ערמונים קרמי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    Nerya Angel

    במה אפשר להחליף את הפטריות אם מישהו אלרגי?

    Avatar
    Claris Levi

    לא כתוב האם צריך בשלב מסויים לרסק את הערמונים והפיטריות.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי קלריס, את צודקת, זה אכן התפספס. הוספתי כעת את טחינת המרק באופן ההכנה. תודה רבה!

    Avatar
    יפית אוריין

    חסר במצרכים שמנת לבישול, היא כתובה באופן ההכנה, אך לא במצרכים למרק, רק במצרכים להגשה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי יפית, תודה על עירור תשומת הלב, עדכנו את המצרכים!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות