מתכון לפוקאצ’ה מעולה שמכינים בקלי קלות

כמה תענוגות ודברים טעמים הגיעו אלינו מאיטליה, הלחם השטוח הקריספי והטעים בעולם - הפוקצ'ה היא לגמרי אחד מהדברים היותר טובים שהגיעו לעולם מארץ המגף
כמה תענוגות ודברים טעמים הגיעו אלינו מאיטליה, הלחם השטוח הקריספי והטעים בעולם - הפוקצ'ה היא לגמרי אחד מהדברים היותר טובים שהגיעו לעולם מארץ המגף
  • יעל טל
שמרו
כשר
35 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1075
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1075.3 קק״ל 2150.6 קק״ל
    פחמימות 224.5 גרם 448.9 גרם
    שומן 5.1 גרם 10.2 גרם
    נתרן 2326.5 מ״ג 4653.0 מ״ג
    חלבון 29.9 גרם 59.7 גרם
    סיבים תזונתיים 8.0 גרם 15.9 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 45.5 מ״ג 91.1 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 7.1 מ״ג
    אשלגן 331.3 מ״ג 662.7 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 5.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1075
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1075.3 קק״ל 2150.6 קק״ל
    פחמימות 224.5 גרם 448.9 גרם
    שומן 5.1 גרם 10.2 גרם
    נתרן 2326.5 מ״ג 4653.0 מ״ג
    חלבון 29.9 גרם 59.7 גרם
    סיבים תזונתיים 8.0 גרם 15.9 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 45.5 מ״ג 91.1 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 7.1 מ״ג
    אשלגן 331.3 מ״ג 662.7 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 5.5 מ״ג
    סגור

קשה לחשוב מה היינו עושים בלי המטבח האיטלקי. כמה “פינות” הוא סוגר לנו, בקלות ובמהירות, והטעם, אח, הטעם… בימים שמתחשק לי לשבור קצת את השגרה ולפנק, אני חוזרת למאכלים האיטלקיים ושולפת מתכון לפוקאצ’ה שכבר מהניחוחות שעולים כשהוא בתנור, אנחנו מתחילים להתרגש.

כדי להכין פוקצ’ה במהירות זה כל מה שאתם צריכים. זה באמת לא מסובך ומשדרג משמעותית כל ארוחה. אז כדי שגם אתם תוכלו ליהנות מהתענוג האיטלקי המפנק הזה, קבלו מתכון קלאסי לפוקצ’ה קריספית וטעימה שאי אפשר להפסיק ולזלול. המתכון הנהדר הזה משמש אותי גם כבסיס לפיצה (במקום למתוח את הבצק ל-2 פוקצות, אני מותחת אותו בידיים על גבי התבניות המשומנות לבצק דק מרובע או עגול) ואפשר גם לחלק את הבצק לאחר ההתפחה לכדורי בצק קטנים יותר וליצור כמה פוקצ’ות אישיות במקום 2 מרכזיות.

לכו על זה! זה באמת מתכון מעולה!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
35 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קישוט


אופן הכנה

  1. מעבירים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח. מוסיפים את המלח והסוכר (מבלי שיגעו אחד בשני) מוסיפים את השמרים (יש לפורר אותם ולדאוג שלא יגעו במלח או בסוכר) ומתחילים בערבול.
  2. מוסיפים תוך כדי הערבול את המים בזרזיף דק וממשיכים בלישה לפחות 5 דקות.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
  4. משמנים שתי תבניות בשמן זית (בנדיבות) וגם את הידיים. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מותחים כל חלק לפוקצ’ה ארוכה על גבי התבנית (אפשר באלכסון מפינה לפינה של התבנית כדי לקבל פוקצ’ה ארוכה יותר).
  5. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  6. מתפיחים שוב (כחצי שעה).
  7. צובעים את הפוקצ’ות במעט שמן זית ומפזרים מלח ועשבי תיבול (לא חובה).
  8. מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה (עד שהפוקצ’ות מקבלות צבע זהוב ויפה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון לפוקאצ’ה מעולה שמכינים בקלי קלות

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    טליה קנטור

    יצא מושלםם

    Avatar
    נטע שילה

    יצא ממש טעים למרות ששכחתי מלח ☺️

    Avatar
    carmit gondabi

    פוקאצ’ות מעולות

הצג עוד

תגובות (28)

Avatar

    Avatar
    תמר שור

    איך אני יכולה להוסיף ירקות,לטגן או לשים לפני האפיה? אשמח אם תענו לי

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר בלי לטגן לפני כן, פשוט לפרוס את הירקות דק ולאפות ביחד עם הפוקאצ’ה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות