מתכון מנצח לפוקצ’ה מעולה שמכינים בקלי קלות

כמה תענוגות ודברים טעמים הגיעו אלינו מאיטליה, הלחם השטוח הקריספי והטעים בעולם - הפוקצ'ה היא לגמרי אחד מהדברים היותר טובים שהגיעו לעולם מארץ המגף
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מתכון קלאסי לפוקצ’ה קריספית וטעימה שאי אפשר להפסיק ולזלול. המתכון הנהדר הזה משמש אותי גם כבסיס לפיצה (במקום למתוח את הבצק ל-2 פוקצות, אני מותחת אותו בידיים על גבי התבניות המשומנות לבצק דק מרובע או עגול) ואפשר גם לחלק את הבצק לאחר ההתפחה לכדורי בצק קטנים יותר וליצור כמה פוקצ’ות אישיות במקום 2 מרכזיות.

לכו על זה! זה באמת מתכון מעולה!

מצרכים

קישוט

אופן הכנה

  1. מעבירים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח. מוסיפים את המלח והסוכר (מבלי שיגעו אחד בשני) מוסיפים את השמרים (יש לפורר אותם ולדאוג שלא יגעו במלח או בסוכר) ומתחילים בערבול.
  2. מוסיפים תוך כדי הערבול את המים בזרזיף דק וממשיכים בלישה לפחות 5 דקות.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
  4. משמנים שתי תבניות בשמן זית (בנדיבות) וגם את הידיים. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מותחים כל חלק לפוקצ’ה ארוכה על גבי התבנית (אפשר באלכסון מפינה לפינה של התבנית כדי לקבל פוקצ’ה ארוכה יותר).
  5. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  6. מתפיחים שוב (כחצי שעה).
  7. צובעים את הפוקצ’ות במעט שמן זית ומפזרים מלח ועשבי תיבול (לא חובה).
  8. מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה (עד שהפוקצ’ות מקבלות צבע זהוב ויפה).
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1074.0 קק״ל 2148.0 קק״ל
פחמימות 218.8 גרם 437.5 גרם
שומן 2.8 גרם 5.7 גרם
נתרן 2331.7 מ״ג 4663.5 מ״ג
חלבון 27.9 גרם 55.8 גרם
סיבים תזונתיים 7.8 גרם 15.7 גרם
שומן רווי 0.6 גרם 1.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 42.4 מ״ג 84.8 מ״ג
ברזל 3.5 מ״ג 7.0 מ״ג
אשלגן 324.7 מ״ג 649.3 מ״ג
אבץ 1.9 מ״ג 3.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody