ניוקי אה לה רומנה ברוטב שמנת וערמונים – פרפקטו זה כאן!

אחת המנות הפופולריות והאהובות באיטליה היא ניוקי אה לה רומנה העשויה מסולת ולכן מאוד קלה להכנה. ניוקי עם רוטב שמנת וערמונים - מעדן משביע ומפנק!
אחת המנות הפופולריות והאהובות באיטליה היא ניוקי אה לה רומנה העשויה מסולת ולכן מאוד קלה להכנה. ניוקי עם רוטב שמנת וערמונים - מעדן משביע ומפנק!
  • רות אוליבר
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    1087
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1086.7 קק״ל 4346.7 קק״ל
    פחמימות 90.8 גרם 363.1 גרם
    שומן 63.1 גרם 252.5 גרם
    נתרן 413.9 מ״ג 1655.6 מ״ג
    חלבון 39.0 גרם 156.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.4 גרם
    שומן רווי 35.9 גרם 143.7 גרם
    כולסטרול 174.7 מ״ג 698.9 מ״ג
    סידן 478.7 מ״ג 1914.7 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 645.8 מ״ג 2583.0 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 11.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    1087
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1086.7 קק״ל 4346.7 קק״ל
    פחמימות 90.8 גרם 363.1 גרם
    שומן 63.1 גרם 252.5 גרם
    נתרן 413.9 מ״ג 1655.6 מ״ג
    חלבון 39.0 גרם 156.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.4 גרם
    שומן רווי 35.9 גרם 143.7 גרם
    כולסטרול 174.7 מ״ג 698.9 מ״ג
    סידן 478.7 מ״ג 1914.7 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 645.8 מ״ג 2583.0 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 11.4 מ״ג
    סגור

להכין ניוקי מתפוח אדמה זה סיפור, אבל הניוקי א-לה רומנה כל כך קל להכנה. הניוקי מתאים לכל שעה ולכל ארוחה, אל תתפלאו אם הוא יהיה כוכב הבראנץ’ שלכם!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ניוקי  

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. מביאים לרתיחה בסיר את החלב והשמנת לבישול, מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסולת וממשיכים לבשל ולערבב תוך כדי רתיחה עד להסמכה של הסולת.
  2. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה, הביצה והפרמזן המגורד, תוך כדי ערבוב מהיר.
  3. יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית לגובה של כ-1 ס”מ עובי. מיישרים ומקררים היטב.

    ניוקי אה לה רומנה4
    יוצקים את הבלילה לתבנית. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  4. לאחר שהבלילה מתייצבת ומתקררת קורצים בה עיגולים או חותכים צורות בגודל הרצוי.
  5. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-7 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב.

    ניוקי אה לה רומנה2
    קורצים עיגולים מבצק הסולת. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  6. מוסיפים את הניוקי ומטגנים אותם משני הצדדים עד לצריבה קלה.
  7. מוסיפים למחבת שום פרוס, ערמונים ורוטב שמנת קלאסי, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.
  8. מעבירים את המחבת למרכז השולחן או לכלי הגשה מפזרים פרמזן, מעט עירית קצוצה או צנוברים קלויים ומגישים.

    ניוקי אה לה רומנה7
    ניוקי אה לה רומנה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ניוקי אה לה רומנה ברוטב שמנת וערמונים – פרפקטו זה כאן!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    שמחה בירנשטוק

    הכל התפרק לי בטיגון אולי צריך ממש להקפיא אותם לפני זה, הרוטב היה מצויין.

      Avatar
      מערכת Foody

      יכול להיות שיש צורך לקרר אותם יותר, אבל לא להקפיא

    Avatar
    תפארת

    אוףףף, לא יצא לי טוב, העיסה של הניוקי יצאה לי יותר יבשה מהתמונה אז הוספתי חלב אחרי תום הבישול ותכלס בזמן הטיגון הניוקי התפרק לחלוטין ונהיה לבלילה יחד עם הרוטב, מאכזב ממש, אבל הטעם טוב, מאמינה שאם אנסה שוב ואייבש מספיק זה יצא טוב

      Avatar
      מערכת Foody

      היי תפארת, מצטערים לקרוא, להבא חשוב מאוד להקפיד על המתכון והכמויות, הכל נבדק והותאם, החלב פירק את הניוקי

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות