סביח רק בלי הפיתה: סלט סביח אורגינל!

אסי רוז בגרסה לאחת המנות הכי ישראליות שיש - סלט סביח! סלט קצוץ מהמון ירקות טריים, עם כל המרכיבים הקלאסיים של סביח - חצילים, גרגירי חומוס, ביצה קשה וטחינה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

סביח זו אחת המנות האהובות עלי. החלטתי להפוך אותה לקלילה מפנקת והכי מדויקת שיש ולהכין ממנה סלט סביח.

כך אני יכולה לגוון אבל לשמור על קשת הטעמים המופלאה של המנה הזו.

הסלט שהוא בעצם הבסיס להכל בכל פעם מכיל ירקות אחרים לפני העונה ולפי הרצונות של כולנו.

ישנם כמה דברים עיקריים שלא נוותר עליהם לעולם והם תמיד יהיו חלק מהמנה הזו, החצילים האפויים, הגרגירי חומוס, הביצה הקשה והטחינה הירוקה המטריפה שלי שתהפוך להיות המתכון הקבוע שלכם בבית.

לעיתים אני משלבת מקלות בטטה אפויים, פרוסות קישואים צלויות או תפוחי אדמה מפורקים.

הביס מהסלט הזה מלא במרקמים, מהטריות של הירקות עד העוקצניות של הטחינה.

השילוב של החצילים והביצים הקשות עושה את החוויה לכי אסלית שיש. וגם פה למרות שאין פיתה הטחינה נוזלת, והיא הכי מפנקת וטעימה.

זה בדיוק הסלט שיכניס לכם את אווירת יום העצמאות הביתה, ישמור לכם על הגזרה וישתלב מושלם עם העל האש.

תבחרו כמה ירקות טריים, תעמידו סיר ביצים קשות על האש חממו תנור ובואו נתחיל…

ימי סביח טעימים, ישראלים ומאושרים.

מצרכים

סלט

טחינה

תוספות

אופן הכנה

  1. מחמים תנור לחום של 180 מעלות טורבו.
  2. מסדרים שתי תבניות אפייה עם נייר אפייה ומפזרים בתחתית שלהן שמן זית וקורט מלח.
  3. מסדרים מעליהן: בתבנית אחת פרוסות חציל אחת ליד השנייה שלא יהיו זו על זו.
  4. בתבנית השנייה את מקלות הבטטה/ פרוסות תפוחי האדמה.
  5. מניחים מעל התבנית נייר אפייה שרק יהיה מונח וישמור על הלחות בלי לאטום ומכניסים לאפייה של 45 דקות. אחרי 30 דקות יש להפוך את פרוסות החציל והמקלות הבטטה.
  6. במקביל מרתיחים מים ומכינים ביצים קשות.
  7. מכניסים למיכל בלנדר קטן/ בלנדר מוט את כל מרכיבי הטחינה וטוחנים היטב.
  8. חותכים את הירקות לסלט בגודל שאנחנו אוהבים ומכניסים לקערה, מתבלים במעט שמן זית מלח ולימון ומערבבים היטב.
  9. מרכיבים את המנה: בתחתית הקערה מסדרים את הסלט המתובל שלנו, מעליו מניחים מעט פרוסות חציל קלוי, מקלות בטטה אפויה, רבעי ביצה קשה וגרגירי חומוס.
  10. מעל מזלפים המון טחינה ירוקה ומתענגים על ביס מהחלומות, טעים, בריא ומאוזן.

    סלט סביח. צילום: אסי רוז
    סלט סביח. צילום: אסי רוז

הערות

  • הטחינה מושלמת גם ככה פשוט לנגב אותה עם פיתות במרכז השולחן
  • פרוסות החצילים מדהימות בכל צורה שתבחרו לאכול אותן
  • ממליצה להכין ולאכול את הסלט מיד
  • ניתן לשמור את הטחינה/פרוסות החצילים בנפרד בקופסה אטומה במקרר למשך 3 ימים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 421.0 קק״ל 1684.2 קק״ל
פחמימות 36.9 גרם 147.5 גרם
שומן 20.7 גרם 82.7 גרם
נתרן 655.2 מ״ג 2620.8 מ״ג
חלבון 20.2 גרם 80.9 גרם
סיבים תזונתיים 17.1 גרם 68.4 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 8.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 177.0 מ״ג 708.2 מ״ג
ברזל 4.6 מ״ג 18.4 מ״ג
אשלגן 1304.1 מ״ג 5216.5 מ״ג
אבץ 2.1 מ״ג 8.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    רוחמה

    טעיםםםם.. הוספתי פרכיות בצד חח

    Avatar
    שיר

    מי צריך פיתה? הכנתי לעבודה והוצאתי לכולם במשרד את העיניים

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody