סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

פעם, לפני שהרשתות הגדולות ניכסו לעצמן את חג החנוכה, כל אמא וסבתא היו מטגנות סופגניות שמרים בטעם בלתי נשכח. קבלו מתכון משפחתי של סופגניות חנוכה בן 5 דורות!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

לבצק הסופגניות

לטיגון:

לציפוי ולמילוי:

כל מה שצריך בשביל סופגניות בטעם של פעם + קצת סבלנות
כל מה שצריך בשביל סופגניות בטעם של פעם + קצת סבלנות

אופן הכנה

  1. שמים את השמרים הטריים בכוס. מוסיפים כף אחת של סוכר ומהכמות הכללית וכסים בחצי כוס חלב פושר (מהכמות הכללית). משהים לתסיסה בערך 10 דקות.
  2. מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים התוססים ואת יתר מרכיבי הבצק. לשים במיקסר עד שהבצק נפרד מהדפנות. אם עדיין דביק מוסיפים טיפונת קמח, אם הבצק פירורי מוסיפים טיפונת חלב. ממשיכים לעבד 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק חלק ומבריק.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק.
  4. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בעובי 2 ס”מ.
    הכנת סופגניות
  5. קורצים עיגולי בצק צפופים בעזרת כוס או רינג. מסדרים את הסופגניות במרווחים  על תבנית מצופה בנייר אפייה משומן ומכסים בניילון נצמד משומן להתפחה עד להכפלת הנפח.
  6. טיגון הסופגניות: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום). מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
  7. מוציאים את הסופגניות מהשמן למגש מצופה בנייר סופג, מזריקים לכל סופגניה ריבה, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 180.0 קק״ל 3599.4 קק״ל
פחמימות 44.3 גרם 885.1 גרם
שומן 12.7 גרם 254.8 גרם
נתרן 56.8 מ״ג 1135.4 מ״ג
חלבון 15.1 גרם 302.8 גרם
סיבים תזונתיים 13.3 גרם 265.1 גרם
שומן רווי 12.2 גרם 244.8 גרם
כולסטרול 12.2 מ״ג 244.7 מ״ג
סידן 19.8 מ״ג 395.3 מ״ג
ברזל 12.7 מ״ג 253.7 מ״ג
אשלגן 64.0 מ״ג 1279.5 מ״ג
אבץ 12.5 מ״ג 250.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    מיכל מיכל

    סופגניות מעולות עסיסיות וטעימות ! תודה רבה

תגובות (12)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      ניתן להוסיף קמח לאט ובהדרגה תוןך כדי לישה מתמדת עד שהבצק מתגבש מעט והופך לפחות דביק. לא להגזים עם הקמח (: בהצלחה!

    Avatar
    הדס בן ארזה

    מה אפשר לשים במקום חמאה?

      Avatar
      Foody Foody

      מרגרינה.

הצג עוד