מתכון לסופגניות לחנוכה בטעם של פעם

פעם, לפני שהרשתות הגדולות ניכסו לעצמן את חג החנוכה, כל אמא וסבתא היו מטגנות סופגניות שמרים בטעם בלתי נשכח. קבלו מתכון משפחתי של סופגניות חנוכה בן 5 דורות!
פעם, לפני שהרשתות הגדולות ניכסו לעצמן את חג החנוכה, כל אמא וסבתא היו מטגנות סופגניות שמרים בטעם בלתי נשכח. קבלו מתכון משפחתי של סופגניות חנוכה בן 5 דורות!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    180
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 180.0 קק״ל 3599.4 קק״ל
    פחמימות 44.3 גרם 885.1 גרם
    שומן 12.7 גרם 254.8 גרם
    נתרן 56.8 מ״ג 1135.4 מ״ג
    חלבון 15.1 גרם 302.8 גרם
    סיבים תזונתיים 13.3 גרם 265.1 גרם
    שומן רווי 12.2 גרם 244.8 גרם
    כולסטרול 12.2 מ״ג 244.7 מ״ג
    סידן 19.8 מ״ג 395.3 מ״ג
    ברזל 12.7 מ״ג 253.7 מ״ג
    אשלגן 64.0 מ״ג 1279.5 מ״ג
    אבץ 12.5 מ״ג 250.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    180
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 180.0 קק״ל 3599.4 קק״ל
    פחמימות 44.3 גרם 885.1 גרם
    שומן 12.7 גרם 254.8 גרם
    נתרן 56.8 מ״ג 1135.4 מ״ג
    חלבון 15.1 גרם 302.8 גרם
    סיבים תזונתיים 13.3 גרם 265.1 גרם
    שומן רווי 12.2 גרם 244.8 גרם
    כולסטרול 12.2 מ״ג 244.7 מ״ג
    סידן 19.8 מ״ג 395.3 מ״ג
    ברזל 12.7 מ״ג 253.7 מ״ג
    אשלגן 64.0 מ״ג 1279.5 מ״ג
    אבץ 12.5 מ״ג 250.0 מ״ג
    סגור

זוכרים פעם, שקרטון סופגניות בחנות הספיק לחג שלם? זוכרים שלסופגנייה היה טעם של בית? כי באמת הכינו אותה בבית, כי סופגנייה הייתה פשוט סופגנייה טעימה ולא יצירת אמנות שעלתה הון. אז יש לנו מתכון לסופגניות שהוא בדיוק כזה.

מתחשק לכם לאכול סופגניות עם טעם נוסטלגי? זה מתכון לסופגניות רכות, עם ריבת תות, אבקת סוכר, ריח של סופגנייה אמיתית, חמות וכמובן שמנות. אומרים שהכי פשוט הכי טעים, הרבה פעמים זה באמת נכון. זה מתכון לסופגניות אמיתיות, שמכינים עם כל הלב והתוצאה בהתאם. כל הבית מתמלא בריח משגע, כולם יוצאים מהחדרים כדי לזלול – ואוכלים אותן לאט, לאט כדי שלא יגמרו.

הן אומנם דורשות קצת עבודה, המטבח שלכם יהיה קצת מקומח ולמלוכלך בסיום ההכנה, אבל זה יהיה שווה כל רגע. בסיום ההכנה יהיו לכם את הסופגניות הכי שוות שיש ובחג הזה כנראה תצליחו לחסוך קצת כסף… וזה כבר נס אמיתי.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

לבצק הסופגניות

לטיגון:

לציפוי ולמילוי:


כל מה שצריך בשביל סופגניות בטעם של פעם + קצת סבלנות
כל מה שצריך בשביל סופגניות בטעם של פעם + קצת סבלנות

אופן הכנה

  1. שמים את השמרים הטריים בכוס. מוסיפים כף אחת של סוכר ומהכמות הכללית וכסים בחצי כוס חלב פושר (מהכמות הכללית). משהים לתסיסה בערך 10 דקות.
  2. מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים התוססים ואת יתר מרכיבי הבצק. לשים במיקסר עד שהבצק נפרד מהדפנות. אם עדיין דביק מוסיפים טיפונת קמח, אם הבצק פירורי מוסיפים טיפונת חלב. ממשיכים לעבד 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק חלק ומבריק.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק.
  4. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בעובי 2 ס”מ.
    הכנת סופגניות
  5. קורצים עיגולי בצק צפופים בעזרת כוס או רינג. מסדרים את הסופגניות במרווחים  על תבנית מצופה בנייר אפייה משומן ומכסים בניילון נצמד משומן להתפחה עד להכפלת הנפח.
  6. טיגון הסופגניות: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום). מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
  7. מוציאים את הסופגניות מהשמן למגש מצופה בנייר סופג, מזריקים לכל סופגניה ריבה, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון לסופגניות לחנוכה בטעם של פעם

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    מיכל מיכל

    סופגניות מעולות עסיסיות וטעימות ! תודה רבה

תגובות (12)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      ניתן להוסיף קמח לאט ובהדרגה תוןך כדי לישה מתמדת עד שהבצק מתגבש מעט והופך לפחות דביק. לא להגזים עם הקמח (: בהצלחה!

    Avatar
    הדס בן ארזה

    מה אפשר לשים במקום חמאה?

      Avatar
      Foody Foody

      מרגרינה.

    Avatar
    יפית

    סופגניות מעולות!!! ממש בטעם של פעם!!! טעים ביותר!!!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות