סוקה – מאפה מהיר מ-3 מרכיבים בטעם של חופשה ברביירה הצרפתית
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1145.6 קק״ל 1145.6 קק״לפחמימות 93.5 גרם 93.5 גרםשומן 70.6 גרם 70.6 גרםנתרן 1653.4 מ״ג 1653.4 מ״גחלבון 35.4 גרם 35.4 גרםסיבים תזונתיים 26.0 גרם 26.0 גרםשומן רווי 18.8 גרם 18.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 75.2 מ״ג 75.2 מ״גברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 1311.9 מ״ג 1311.9 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 5 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות1146
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1145.6 קק״ל 1145.6 קק״לפחמימות 93.5 גרם 93.5 גרםשומן 70.6 גרם 70.6 גרםנתרן 1653.4 מ״ג 1653.4 מ״גחלבון 35.4 גרם 35.4 גרםסיבים תזונתיים 26.0 גרם 26.0 גרםשומן רווי 18.8 גרם 18.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 75.2 מ״ג 75.2 מ״גברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 1311.9 מ״ג 1311.9 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 4.4 מ״גסגור
בקיצים שעברו דיברה תל אביב צרפתית. בחודשים יולי-אוגוסט היו חילופי אוכלוסיות בעיר. טרנספר ישראל-צרפת בקטע טוב. התל אביב גדשו את אירופה הקלאסית ואנחנו קיבלנו ים של שיק וסטייל דובר צרפתית בעיקר.
אני, אשה משונה שאוהבת גלויות מארצות רחוקות, שפות שהיא לא מבינה וזכרונות לא שלה, הייתי הולכת באזניים פקוחות אחרי אנשי הרביירה התל-אביבית, השזופים בהגזמה והמדברים דיבורי חופשה שמחים בצרפתית אותה הייתי מתה להבין, אבל הסתפקתי בלהקשיב ולכתוב לעצמי דיאלוגים בראש.
בזמן הזה בשנים הקודמות היתה העיר הלבנה צבעונית, עליזה, גאה. ומה עכשיו? בגלל הקורונה תל אביב הפכה להיות עיר לתל אביבים בלבד, ממש כמו שוונציה היא לוונציאנים ופריז לפריזאים. לא עוד ערי חופשה שמחות והמדרכות שלה כבר לא דומות לטרמינל הנהדר שהיה פה פעם, עם בליל השפות, ההתנהגויות והשיזוף הזה שאף קרם הגנה לא יכול לו, ואף אחד לא יכול לדמיין שהאיש הזה שמסתובב לו בפנאן בדיזנגוף עם טנגה בצבע זרחני, היה עד לפני שבועיים חנוט בחליפה ועניבה ונתן הוראות תבוניות לעובדים שלו.
ובאה לי חופשה, אבל אי אפשר. אז מה עושים? אוכל של חופשה!
אם הרביירה הצרפתית לא מגיעה לכאן ואני לא יכולה להגיע אליה, ואין שום מצב לחילופי אוכלוסיות, אני יכולה לבשל אוכל בטעם של חופשה.
הפעם המג’יק סטיק הקולינרי שלי נחת על העיר ניס הנהדרת והשמשית שיש לה מטבח שטוף קרני שמש עם השפעות איטלקיות וים תיכוניות שמקליל את האוכל והופך אותו לקצת פחות פומפוזי מהמטבח הצרפתי הכבד.
אז מה נכין? נכין סוקה (socca) משהו שהוא בין מאפה לקרפ טבעוני, עשוי בלילה של קמח חומוס ושמן זית אותה אופים בדרך כלל בתנור פיצות (אגב, גם לאיטלקים יש מאכלת דומה שקוראים לו פרינטה). בגדול הסוקה סובלת הכל, ניתן לאכול אותה עם גבינות, ירקות, אנטיפסטי, ממרחים ואפילו ריבות מעט חריפות. היא במיטבה כשהיא חמה בערך כמו כל מאפה. אה, והיא טבעונית! oui! oui!
מרכיבים 7 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 1146 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבלילת הסוקה:
-
1 כוס קמח חומוס
-
1 כוס מים
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
לטיגון ושימון הסוקה:
-
3 כפות שמן זית
להגשה:
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת בלילה נוזלית וחלקה.
- משמנים בנדיבות מחבת בשמן זית. חשוב שזו תהיה מחבת שניתן להכניס לתנור.
- שופכים את בלילת הסוקה למחבת המשומנת ומטגנים 2 דקות.
- מורידים מהאש ומכניסים ישר לתנור. אופים 15-20 דקות. כדאי לבדוק אחרי 10 דקות מה המצב. המאפה צריך להיות זהוב והשוליים פריכים ומעט נפרדים מהמחבת.
- מאפה הסוקה במיטבו כאשר הוא חם וטרי. מגישים עם גבינות, דגים מעושנים, ירקות טריים או צלויים וכל מה שאוהבים. ניתן להתייחס למאפה הסוקה כמו פוקצ’ה או בסיס פיצה, ואז הכל הולך.
BONNES VACANCES ואל תשכחו לשלוח לנו גלויה ולספר לנו איך יצא לכם!
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת בלילה נוזלית וחלקה.
- משמנים בנדיבות מחבת בשמן זית. חשוב שזו תהיה מחבת שניתן להכניס לתנור.
- שופכים את בלילת הסוקה למחבת המשומנת ומטגנים 2 דקות.
- מורידים מהאש ומכניסים ישר לתנור. אופים 15-20 דקות. כדאי לבדוק אחרי 10 דקות מה המצב. המאפה צריך להיות זהוב והשוליים פריכים ומעט נפרדים מהמחבת.
- מאפה הסוקה במיטבו כאשר הוא חם וטרי. מגישים עם גבינות, דגים מעושנים, ירקות טריים או צלויים וכל מה שאוהבים. ניתן להתייחס למאפה הסוקה כמו פוקצ’ה או בסיס פיצה, ואז הכל הולך.
BONNES VACANCES ואל תשכחו לשלוח לנו גלויה ולספר לנו איך יצא לכם!
הערות
- איפה קונים קמח חומוס? קונים בשווקים, בחנויות הודיות, חנויות טבע ובריאות או בחנויות לממכר מוצרים מהמזרח הרחוק
הערות
- איפה קונים קמח חומוס? קונים בשווקים, בחנויות הודיות, חנויות טבע ובריאות או בחנויות לממכר מוצרים מהמזרח הרחוק
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל צרפתי
- ארוחה בריאה
- ארוחה זולה
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחת לילה
- בראנץ'
- ל"ג בעומר
- לביבות מלוחות
- מאפים מלוחים
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים לחנוכה
- מתכונים לפסח
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- פוקאצ'ות
- פיצות
- קטניות וחיטה
- תוספות