סושי עם סלמון מעושן וירקות

רוצים להכין סושי ביתי כמו המקצוענים? קבלו מתכון מושלם של סושי עם סלמון מעושן וירקות בשילוב של ספייסי מיונז. תתכוננו להתאהב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אורז

ספייסי מיונז

סושי

הגשה

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי. עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד.
  2. שמים בסיר את האורז והמים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מכבים ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות. 
  3. מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח.
  4. מכינים את הספייסי מיונז: שמים בקערה את המיונז והסיראצ’ה ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף קטנה או לבקבוק לחיץ.
  5. מעבירים את האורז לקערה ומוסיפים אליו בהדרגה את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב.
  6. מרכיבים את הסושי: שמים אצת נורי על המחצלת עם הצד המחוספס כלפי מעלה. מרטיבים את הידיים ומרפדים אותה בשכבת אורז. משאירים שוליים של 2 ס”מ מלמעלה. בחלק התחתון מזלפים ספייסי מיונז, מוסיפים סלמון, רצועת מלפפון, גזר ועירית. מרטיבים את השוליים במעט מים ומגלגלים את הרול. ממשיכים עם יתר האצות, האורז ומליות.
  7. פורסים כל הרול ל-8 עיגולים שווים ומגישים עם רוטב סויה וטריאקי.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 201.6 קק״ל 1209.8 קק״ל
פחמימות 19.7 גרם 118.4 גרם
שומן 7.1 גרם 42.4 גרם
נתרן 2687.8 מ״ג 16126.7 מ״ג
חלבון 12.0 גרם 71.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.2 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 7.6 גרם
כולסטרול 13.0 מ״ג 78.1 מ״ג
סידן 46.1 מ״ג 276.5 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 8.9 מ״ג
אשלגן 413.4 מ״ג 2480.3 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody