עוף טוב - מהמשק לצלחת

סחוט טרי: עוף במיץ תפוזים

מתכון לעוף עסיסי בתנור עם רוטב חמוץ מתוק של תפוזים. מנה עיקרית נהדרת, שתתאים עם כמעט כל תוספת ולא תוכלו להפסיק לזלול ממנה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

  • 5 שוק עוף בינוניות
  • 1 בצל בינוני
  • 1 ראש סלרי
    גדול, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
  • 1 בטטה בינונית
    חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים
    קלופים וחתוכים למטבעות
  • 1 תפוז בינוני
    חתוך לפרוסות דקות יחד עם הקליפה

משרה

אפייה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה גדולה את חומרי המשרה.

    מוזגים לקערה את כל חומרי המשרה

  3. מכניסים לתוך הקערה את חלקי העוף ואת הירקות ומערבבים היטב כך שהעוף והירקות יהיו מצופים.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות או אפילו ללילה שלם.
  5. מסדרים בתבנית חסינת חום את הירקות ועליהם מניחים את חלקי העוף ושופכים פנימה את המשרה.
  6. מוסיפים את המים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעה בתנור.
  7. מסירים את רדיד האלומיניום, הופכים את העוף כשהעור כלפי מעלה.
  8. יוצקים מהנוזלים על העוף ואופים עוד 30 דקות עד שהעוף משחים.
  9. מגישים עם אורז או עם תפוחי אדמה אפויים.

    עוף בתפוזים. צילום: נמרוד סונדרס

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 424.3 קק״ל 1697.3 קק״ל
פחמימות 57.1 גרם 228.2 גרם
שומן 10.3 גרם 41.1 גרם
נתרן 629.1 מ״ג 2516.4 מ״ג
חלבון 3.3 גרם 13.1 גרם
סיבים תזונתיים 5.8 גרם 23.2 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 5.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 77.6 מ״ג 310.5 מ״ג
ברזל 2.1 מ״ג 8.3 מ״ג
אשלגן 755.5 מ״ג 3021.8 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (9)

Avatar

הצג עוד