רקע עוף טוב - מהמשק לצלחת

סחוט טרי: עוף במיץ תפוזים

מתכון לעוף עסיסי בתנור עם רוטב חמוץ מתוק של תפוזים. מנה עיקרית נהדרת, שתתאים עם כמעט כל תוספת ולא תוכלו להפסיק לזלול ממנה
מתכון לעוף עסיסי בתנור עם רוטב חמוץ מתוק של תפוזים. מנה עיקרית נהדרת, שתתאים עם כמעט כל תוספת ולא תוכלו להפסיק לזלול ממנה
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
29 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-55 דק׳
  • קלוריות
    424
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 424.3 קק״ל 1697.3 קק״ל
    פחמימות 57.1 גרם 228.2 גרם
    שומן 10.3 גרם 41.1 גרם
    נתרן 629.1 מ״ג 2516.4 מ״ג
    חלבון 3.3 גרם 13.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.8 גרם 23.2 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 5.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 77.6 מ״ג 310.5 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 8.3 מ״ג
    אשלגן 755.5 מ״ג 3021.8 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-55 דק׳
  • קלוריות
    424
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 424.3 קק״ל 1697.3 קק״ל
    פחמימות 57.1 גרם 228.2 גרם
    שומן 10.3 גרם 41.1 גרם
    נתרן 629.1 מ״ג 2516.4 מ״ג
    חלבון 3.3 גרם 13.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.8 גרם 23.2 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 5.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 77.6 מ״ג 310.5 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 8.3 מ״ג
    אשלגן 755.5 מ״ג 3021.8 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
29 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

  • 5 שוק עוף בינוניות
    מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 1 בצל בינוני
  • 1 ראש סלרי
    גדול, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
  • 1 בטטה בינונית
    חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים
    קלופים וחתוכים למטבעות
  • 1 תפוז בינוני
    חתוך לפרוסות דקות יחד עם הקליפה

משרה

אפייה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה גדולה את חומרי המשרה.

    מוזגים לקערה את כל חומרי המשרה

  3. מכניסים לתוך הקערה את חלקי העוף ואת הירקות ומערבבים היטב כך שהעוף והירקות יהיו מצופים.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות או אפילו ללילה שלם.
  5. מסדרים בתבנית חסינת חום את הירקות ועליהם מניחים את חלקי העוף ושופכים פנימה את המשרה.
  6. מוסיפים את המים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעה בתנור.
  7. מסירים את רדיד האלומיניום, הופכים את העוף כשהעור כלפי מעלה.
  8. יוצקים מהנוזלים על העוף ואופים עוד 30 דקות עד שהעוף משחים.
  9. מגישים עם אורז או עם תפוחי אדמה אפויים.

    עוף בתפוזים. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סחוט טרי: עוף במיץ תפוזים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (19)

Avatar

    Avatar
    אופיר

    אירחתי היום סביב העוף הזה!!! יצא באמת טעים!!! עוף שבעיניי הוא הישראליות במיטבה !!

      Avatar
      Foody Foody

      איזה תגובה משמחת אופיר תודה!

    Avatar
    רעות כהן

    מושלם ברמות !!!!! לא לוותר על שום מרכיב במתכון!!

      Avatar
      Foody Foody

      שמחים שאהבת!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות