סטייק טופו במיסו ומייפל

מתכון טבעוני, בריא ודיאטטי של אושר ואודי לסטייק טופו צרוב במרינדה מתקתקה של ג'ינג'ר, מייפל, מיסו ושום ותוספת סלט שורשים טרי עם אטריות אורז וירקות פריכים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

אופן הכנה

  1. פורסים את הטופו לעובי ¾ ס”מ ודוקרים מספר פעמים עם קיסם. כותשים את השום. סוחטים את מיץ הלימון. חותכים את הסלק לגפרורים דקים, ומשרים במי קרח להוצאת הצבע. חותכים את הגזר לגפרורים דקים. פורסים דק את הכרוב. חולטים את השעועית במים רותחים ומסננים.
  2. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
  3. קוצצים את הבצל הירוק והבוטנים.
  4. בקערה מערבבים יחד את כל רכיבי מרינדת הטופו. מלבד הטופו ושמן הזית. משרים את הטופו במרינדה למספר שעות (אידיאלי ללילה).
  5. מסננים את הסלק ומערבבים עם שאר הירקות, עשבי התיבול והאטריות.
  6. מסננים את הטופו ושומרים את נוזלי המרינדה, אליהם מוסיפים את שמן הזית. מערבבים את הנוזלים עם הסלט.
  7. מכניסים את פלטת הגריל לתוך המכשיר וסוגרים את המכסה. בוחרים בתוכנית GRILL מכוונים את הטמפרטורה לגבוהה MAX, ומכוונים את הזמן ל-16 דקות. לוחצים על STOP/START על מנת להתחיל את החימום.
  8. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, פותחים את המכסה ומניחים את הטופו על פלטת הגריל סוגרים את המכסה וצולים 2 דקות. פותחים בזהירות את מכסה המכשיר, הופכים את הטופו וצולים עוד 2 דקות מהצד השני.
  9. מסדרים בצלחת הגשה ערמת סלט, מניחים מעל את סטייק הטופו, מפזרים את הבוטנים ומגישים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 611.8 קק״ל 1835.5 קק״ל
פחמימות 83.5 גרם 250.4 גרם
שומן 19.1 גרם 57.4 גרם
נתרן 535.1 מ״ג 1605.2 מ״ג
חלבון 23.0 גרם 69.0 גרם
סיבים תזונתיים 20.6 גרם 61.8 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 5.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 411.9 מ״ג 1235.8 מ״ג
ברזל 5.6 מ״ג 16.9 מ״ג
אשלגן 1670.0 מ״ג 5009.9 מ״ג
אבץ 2.9 מ״ג 8.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody