סיפור של חורף: מרק צלול עם כיסוני עוף ופטריות

כיסונים מדפי אורז במילוי עוף קצוץ ופטריות פורטובלו בתיבול אסייתי משגע, צפים במרק מלא בטעם. מרק צלול עם כיסוני עוף לחורף מושלם!
כיסונים מדפי אורז במילוי עוף קצוץ ופטריות פורטובלו בתיבול אסייתי משגע, צפים במרק מלא בטעם. מרק צלול עם כיסוני עוף לחורף מושלם!
  • רות אוליבר
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 55 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    297
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 297.2 קק״ל 2080.5 קק״ל
    פחמימות 25.6 גרם 179.0 גרם
    שומן 7.4 גרם 51.6 גרם
    נתרן 1068.6 מ״ג 7480.2 מ״ג
    חלבון 15.7 גרם 110.1 גרם
    סיבים תזונתיים 6.4 גרם 44.7 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 8.2 גרם
    כולסטרול 36.5 מ״ג 255.5 מ״ג
    סידן 138.5 מ״ג 969.3 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 1202.3 מ״ג 8416.4 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 55 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    297
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 297.2 קק״ל 2080.5 קק״ל
    פחמימות 25.6 גרם 179.0 גרם
    שומן 7.4 גרם 51.6 גרם
    נתרן 1068.6 מ״ג 7480.2 מ״ג
    חלבון 15.7 גרם 110.1 גרם
    סיבים תזונתיים 6.4 גרם 44.7 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 8.2 גרם
    כולסטרול 36.5 מ״ג 255.5 מ״ג
    סידן 138.5 מ״ג 969.3 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 1202.3 מ״ג 8416.4 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור

את המרק הזה מכינים במהירות שיא והוא מפתיע בטעמים העמוקים שלו. גולת הכותרת היא הכיסונים הממולאים בתערובת פילה עוף קצוץ דק ותבלינים אסיאתיים. מנה מפוארת ועדינה לארוחת הערב או הצהריים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
רות אוליבר
X

11 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

כיסונים

  • 1 חבילה דפי אורז
    מזרח מערב
    דפים קטנים בקוטר 16-20 ס"מ

מלית

אידוי

מרק

קשירה והגשה


  אופן הכנה

  1. מכינים את הכיסונים: מרפדים סלסילת אידוי (או כלי אידוי מנירוסטה שמתאים לכל סיר) עם 4 עלי חסה או כרוב.
  2. מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי המילוי קצוצים, כולל הרטבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מרטיבים 2 דפי אורז במים פושרים במשך כמה שניות לריכוך, ומניחים אותם זה על גבי זה.
  4. מניחים במרכז דף האורז כפית גדושה (בגודל כדור פינג-פונג) מתערובת העוף.
  5. אוספים מסביב למילוי את קצוות דפי האורז כמו צרור וקושרים עם עירית.

    מרק צלול עם כיסוני עוף2
    כיסוני עוף מדפי אורז. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

  6. מניחים בסלסילת האידוי את הכיסונים המוכנים וחוזרים על הפעולה עם דפי האורז הנוספים עד לסיום המילוי.
  7. מאדים את הכיסונים בסיר האידוי במשך כ-15 דקות.
  8. בינתיים מכינים את המרק: מחממים בסיר בינוני את שני סוגי השמן, מוסיפים בצל, גזר, סלרי, שום וג’ינג’ר, מטגנים ומערבבים במשך כ- 3 דקות.
  9. מוסיפים את המירין, את רוטב הסויה ואת המרק או המים, ומביאים לרתיחה.
  10. טועמים, מוסיפים מלח לפי הטעם, מכסים ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהירקות רכים.
  11. הגשה: יוצקים כף מרק לצלחת לא עמוקה. מניחים 3 שקיקים במרכז הצלחת, מוסיפים מעט ירקות מהמרק, מפזרים עירית קצוצה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סיפור של חורף: מרק צלול עם כיסוני עוף ופטריות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    נתנאל

    אין אין את הכלי לאידוי,איך ניתן להמיר?

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן לשים במחבת עם מעט מים ולסגור במכסה

    Avatar
    הילה

    מנה מצוינת ויפיפייה, באידוי צריך לשמור על אש לא חזקה מידיי כדי שדפי האורז לא יתפרקו

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר, ספר לנו איך יצא 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות