
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
-
4 לחמנייה מוארכת בינוניותאו לחמניות עגולות או לחמניות חלה
-
4 כפות שמן זית
-
2 צנצנות רוטב שקשוקהקנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
150 גרם גבינה בולגריתאו גבינת פטה
-
100 גרם גבינה צהובה 28%לא חובה
-
4 ביצים L
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
10 עלי בזיליקום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרוקנים את פנים הלחמניות ומורחים בעזרת מברשת את דפנות הלחמנייה (מבפנים) בשמן זית. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
- אופים במשך 10 דקות.
- ממלאים כל לחמנייה ברוטב לשקשוקה עד 3/4 מגובהה ושוברים מעל ביצה.
- מפזרים גבינה בולגרית וגבינה צהובה, מסביב לחלמון, ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מחזירים לתנור ואופים עד שהחלבון של הביצה הופך משקוף ללבן.
- מפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים.



הערות
- ניתן להכין את הלחמניות, אחרי האפייה עם הביצים ולשמור במקרר. לפני ההגשה מכניסים לתנור ל-5 דקות ומגישים
- אם אתם אוהבים אוכל קצת פיקנטי אפשר לפזר מעל מעט צ'ילי גרוס
- לא אוהבים בזיליקום? אפשר לוותר
בשיתוף עם קנור
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
456.1
קק״ל
1824.4
קק״ל
פחמימות
22.1
גרם
88.3
גרם
סוכר
18.3
גרם
73.2
גרם
שומן
31.1
גרם
124.4
גרם
נתרן
2136.5
מ״ג
8545.9
מ״ג
חלבון
22.7
גרם
90.9
גרם
סיבים תזונתיים
0.0
גרם
0.1
גרם
שומן רווי
5.1
גרם
20.2
גרם
כולסטרול
258.8
מ״ג
1035.3
מ״ג
סידן
37.6
מ״ג
150.3
מ״ג
ברזל
0.9
מ״ג
3.4
מ״ג
אשלגן
133.0
מ״ג
532.1
מ״ג
אבץ
0.8
מ״ג
3.3
מ״ג
תגובות (5)
נתת לי רעיון :))