גורמה משפחתי – תפוחי אדמה בתנור ברוטב שמנת פטריות

רוצים לשדרג את התוספות שלכם לארוחה הבאה? מכינים תפוחי אדמה בתנור ברוטב שמנת ופטריות שממש מתאימים לאירוח חלבי ואפילו לבראנץ'
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

תפוחי אדמה

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. קולפים את הבצל.
  3. חותכים את הבצל והפטריות לקוביות. חותכים דק את הבצל הירוק.
  4. חותכים את תפוחי האדמה לחצאים ומפזרים מעל מלח ופלפל. מסדרים על תבנית האפייה, משמנים היטב בעזרת תרסיס שמן ואופים כשעה, או עד שהם רכים לגמרי.
  5. מכינים את המילוי: משמנים מחבת בעזרת תרסיס שמן ומאדים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
  6. מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-10 דקות נוספות.
  7. מוסיפים את השמנת לבישול, מתבלים וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-5 דקות נוספות, עד שהרוטב מסמיך.
  8. מניחים את תפוחי האדמה על צלחת הגשה ושמים מעל כל אחד 1-2 כפות של המילוי. מפזרים את הבצל הירוק ומגישים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 20.8 קק״ל 104.2 קק״ל
פחמימות 3.7 גרם 18.4 גרם
שומן 1.2 גרם 6.2 גרם
נתרן 624.4 מ״ג 3122.1 מ״ג
חלבון 1.7 גרם 8.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 4.8 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 12.9 מ״ג 64.3 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 2.0 מ״ג
אשלגן 190.0 מ״ג 949.8 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody