סלט חצילים משגע בסגנון אסיאתי של יונית צוקרמן
כשמתחשק לכם סלט חם בטעמי המזרח הרחוק - זו המנה המושלמת. סלט חצילים בסגנון אסיאתי, עם פלפלים צבעוניים ושילוב טעמים מופלא
כשמתחשק לכם סלט חם בטעמי המזרח הרחוק - זו המנה המושלמת. סלט חצילים בסגנון אסיאתי, עם פלפלים צבעוניים ושילוב טעמים מופלא
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 183.9 קק״ל 735.7 קק״לפחמימות 89.8 גרם 359.4 גרםסוכר 80.9 גרם 323.7 גרםשומן 62.8 גרם 251.1 גרםנתרן 1781.7 מ״ג 7126.7 מ״גחלבון 65.3 גרם 261.2 גרםסיבים תזונתיים 64.6 גרם 258.2 גרםשומן רווי 62.5 גרם 249.9 גרםכולסטרול 62.4 מ״ג 249.8 מ״גסידן 87.9 מ״ג 351.6 מ״גברזל 63.0 מ״ג 252.0 מ״גאשלגן 324.9 מ״ג 1299.7 מ״גאבץ 62.6 מ״ג 250.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות184
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 183.9 קק״ל 735.7 קק״לפחמימות 89.8 גרם 359.4 גרםסוכר 80.9 גרם 323.7 גרםשומן 62.8 גרם 251.1 גרםנתרן 1781.7 מ״ג 7126.7 מ״גחלבון 65.3 גרם 261.2 גרםסיבים תזונתיים 64.6 גרם 258.2 גרםשומן רווי 62.5 גרם 249.9 גרםכולסטרול 62.4 מ״ג 249.8 מ״גסידן 87.9 מ״ג 351.6 מ״גברזל 63.0 מ״ג 252.0 מ״גאשלגן 324.9 מ״ג 1299.7 מ״גאבץ 62.6 מ״ג 250.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 184 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 חצילים
-
2 בצלים בינוניים
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 כף רסק עגבניותשטוחה
-
1/4 כוס רוטב טריאקי קנור
-
1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק קנור
-
1/4 כוס רוטב סויה קלאסי קנור
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
3/4 כף פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- חותכים את החצילים לקוביות בגודל בינוני, מכיוון שהן מתכווצות בטיגון.
- בסיר עם שמן עמוק מטגנים את קוביות החצילים עד הזהבה. חשוב מאוד שהחצילים יהיו בין הזהבה לשחומים ממש כדי שלא יהפכו למושי בהמשך.
- בינתיים פורסים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים במחבת חמה עם מעט שמן עד שהבצלים הופכים לשקופים-זהובים.
- חותכים את הגמבה האדומה והצהובה לרצועות או לקוביות ומוסיפים למחבת עם הבצלים המטוגנים. ממשיכים לטגן הכל יחד.
- מוסיפים למחבת את הרטבים - הצ’ילי, הטריאקי והסויה, וכן מוסיפים את התבלינים - מלח, פלפל ופפריקה. מערבבים יחד.
- מוסיפים גם את רסק העגבניות, מערבבים הכל וטועמים. משלימים תבלינים לפי הטעם.
- אם חסר נוזלים אפשר להוסיף עד חצי כוס מים רותחים.
- כעת מוסיפים את החצילים המטוגנים ומערבבים שוב. מבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.
אופן הכנה
- חותכים את החצילים לקוביות בגודל בינוני, מכיוון שהן מתכווצות בטיגון.
- בסיר עם שמן עמוק מטגנים את קוביות החצילים עד הזהבה. חשוב מאוד שהחצילים יהיו בין הזהבה לשחומים ממש כדי שלא יהפכו למושי בהמשך.
- בינתיים פורסים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים במחבת חמה עם מעט שמן עד שהבצלים הופכים לשקופים-זהובים.
- חותכים את הגמבה האדומה והצהובה לרצועות או לקוביות ומוסיפים למחבת עם הבצלים המטוגנים. ממשיכים לטגן הכל יחד.
- מוסיפים למחבת את הרטבים - הצ’ילי, הטריאקי והסויה, וכן מוסיפים את התבלינים - מלח, פלפל ופפריקה. מערבבים יחד.
- מוסיפים גם את רסק העגבניות, מערבבים הכל וטועמים. משלימים תבלינים לפי הטעם.
- אם חסר נוזלים אפשר להוסיף עד חצי כוס מים רותחים.
- כעת מוסיפים את החצילים המטוגנים ומערבבים שוב. מבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (26)
אחד הטובים, טעים בחמישי חם עם חלה וגם בשבת אחרי ספיגת טעמים טובה במקרר אחד המתכונים השווים
תודה רבה לילי! בתאבון 🙂
וואו, מתכון, פשוט והטעם באמת מ-ש-ג-ע!!
היי יעל, תודה רבה!
איך מומלץ להגיש? חם או קר?
היי ליזי, מומלץ להגיש חם