סלט כרוב צלוי עם שעועית וטונה מעושנת

אושר ואודי מכינים לכם סלט כרוב מושקע, בריא ודיאטטי, המורכב משלל ירקות טריים בתוספת שעועית וטונה מעושנת. שדרוג מפתיע לסלט הכרוב שלכם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

רוטב

הגשה

אופן הכנה

  1. חוצים את הכרוב לחצי דרך הבסיס כדי שלא יתפרק, ופורסים כל חצי ל-4 פלחים. חותכים את הגזר לרצועות דקיקות. פורסים דק את הכרוב הלבן. קוצצים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה, אגוזי המלך והתרד. כותשים את השום. מגרדים את הקליפה וסוחטים את מיץ הלימון.
  2. מבשלים את השעועית הלבנה לפי הוראות היצרן. מסננים.
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  4. מניחים את פלחי הכרוב האדום על התבנית, מתיזים את תרסיס השמן וצולים כ-30 דקות. מוציאים את הכרוב, מברישים בסילאן, מפזרים את הטימין ומחזירים לצלייה של 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור.
  5. מכינים את הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט לקערה גדולה.
  6. מכינים את הרוטב: מניחים את כל חומרי הרוטב בקערה וטורפים עד לקבלת רוטב אחיד.
  7. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעזרת כפות ומוסיפים את הכרוב הצלוי. מפזרים מעל את הטונה, מזלפים את הטחינה ומגישים.

הערות

  • אפשר להשתמש בשעועית קפואה או משימורים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 658.4 קק״ל 2633.4 קק״ל
פחמימות 77.2 גרם 308.9 גרם
שומן 21.3 גרם 85.4 גרם
נתרן 362.9 מ״ג 1451.7 מ״ג
חלבון 29.8 גרם 119.3 גרם
סיבים תזונתיים 26.5 גרם 106.0 גרם
שומן רווי 2.7 גרם 10.6 גרם
כולסטרול 4.1 מ״ג 16.2 מ״ג
סידן 485.9 מ״ג 1943.6 מ״ג
ברזל 12.1 מ״ג 48.2 מ״ג
אשלגן 2854.1 מ״ג 11416.6 מ״ג
אבץ 4.0 מ״ג 16.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody