-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 465.7 קק״ל 1862.6 קק״לפחמימות 38.6 גרם 154.4 גרםשומן 25.2 גרם 101.0 גרםנתרן 1199.4 מ״ג 4797.8 מ״גחלבון 7.8 גרם 31.1 גרםסיבים תזונתיים 11.7 גרם 46.7 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 79.7 מ״ג 318.7 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 1967.6 מ״ג 7870.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות466
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 465.7 קק״ל 1862.6 קק״לפחמימות 38.6 גרם 154.4 גרםשומן 25.2 גרם 101.0 גרםנתרן 1199.4 מ״ג 4797.8 מ״גחלבון 7.8 גרם 31.1 גרםסיבים תזונתיים 11.7 גרם 46.7 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 79.7 מ״ג 318.7 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 1967.6 מ״ג 7870.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
אחת התוספות האהובות בכל ארוחה משפחתית היא סלט מטבוחה. המתכון הזה, של מטבוחה בסיסית מושלמת מתבשלת באידוי, בעל טעם חזק ועשיר. למעשה, מדובר בסלט מטבוחה כל כך טעים, שלא תצליחו להפסיק לאכול אותו, אז אולי כדאי שתכינו כמות כפולה.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 466 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
15 עגבניות בינוניותקלופות
-
4 פלפלים אדומים בינוניים
-
2 פלפלי צ'ילי אדומים בינונייםאו יותר לפי הטעם
-
10 שיני שום
-
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
5 כפות סוכר לבן
-
1 כף שטוחה מלח דק
אופן הכנה
- קולפים את העגבניות בעזרת קולפן (אפשר גם לחרוץ X בתחתית כל עגבנייה ולהשרות כ-3 דקות בקערה עם מים רותחים).
- חותכים את העגבניות לרבעים (או שישיות) מכניסים למכשיר הנינג’ה פודי, סוגרים עם מכסה סיר הלחץ. מפעילים את פונקציית האידוי למשך 10 דקות. בשלב הזה אין צורך בשמן! מערבבים מדי פעם.
- מניחים את הגמבות והפלפלים מעל רשת. מניחים על גבי מכשיר הנינג’ה פודי בפונקציית גריל למשך 10 דקות.
- חותכים את הגמבות הצלויות לקוביות קטנות, מוסיפים את השום והעגבניות המבושלות. סוגרים עם מכסה סיר הלחץ ומפעילים שוב את המכשיר למשך 10 דקות על פונקציית אידוי עד שכל הנוזלים מתאדים ואין יותר נוזלים.
- מוסיפים פפריקה, שמן, סוכר ומלח ומבשלים 10 דקות נוספות בפונקציית האידוי.
אופן הכנה
- קולפים את העגבניות בעזרת קולפן (אפשר גם לחרוץ X בתחתית כל עגבנייה ולהשרות כ-3 דקות בקערה עם מים רותחים).
- חותכים את העגבניות לרבעים (או שישיות) מכניסים למכשיר הנינג’ה פודי, סוגרים עם מכסה סיר הלחץ. מפעילים את פונקציית האידוי למשך 10 דקות. בשלב הזה אין צורך בשמן! מערבבים מדי פעם.
- מניחים את הגמבות והפלפלים מעל רשת. מניחים על גבי מכשיר הנינג’ה פודי בפונקציית גריל למשך 10 דקות.
- חותכים את הגמבות הצלויות לקוביות קטנות, מוסיפים את השום והעגבניות המבושלות. סוגרים עם מכסה סיר הלחץ ומפעילים שוב את המכשיר למשך 10 דקות על פונקציית אידוי עד שכל הנוזלים מתאדים ואין יותר נוזלים.
- מוסיפים פפריקה, שמן, סוכר ומלח ומבשלים 10 דקות נוספות בפונקציית האידוי.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
אין קשר בין ההוראו. הכתובות ונאמרות לסרטון.
היי שמואל, מומלץ להיצמד למתכון הכתוב 🙂
מתכון לא ברור כלל. ממש לא לוקח 40 דקות אני כבר 3 שעות עובדת. המים לא מתאדים. עשיתי כבר כמה סבבים כדי שזה יתאדה וזה לא קורה. מתכון לא ברור ולא מפורט
אחרי סעיף 2, אחרי שהעגבניות מסיימות את פעולת האידוי, ולפני ששמים בשלב 3 את הגמבות, האם צריך להוציא את העגבניות הצידה בינתיים או שהן נשארות בתוך הסיר בזמן צליית הפלפלים? תודה.