סלט ניסואז במיוחד ליום האהבה
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 543.6 קק״ל 2174.2 קק״לפחמימות 260.6 גרם 1042.4 גרםשומן 24.6 גרם 98.2 גרםנתרן 939.5 מ״ג 3757.9 מ״גחלבון 15.2 גרם 60.8 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.5 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.0 גרםכולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 68.6 מ״ג 274.2 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 305.5 מ״ג 1222.2 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות544
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 543.6 קק״ל 2174.2 קק״לפחמימות 260.6 גרם 1042.4 גרםשומן 24.6 גרם 98.2 גרםנתרן 939.5 מ״ג 3757.9 מ״גחלבון 15.2 גרם 60.8 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.5 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.0 גרםכולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 68.6 מ״ג 274.2 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 305.5 מ״ג 1222.2 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.6 מ״גסגור
חוץ מיום האהבה, אומרים שט”ו באב הוא חג חקלאי קדום. אז בואו נחגוג אותו עם סלט! כי מה קרה, אהבה זה רק עם בני זוג ולבבות שוקולד? את האהבה שלי אני רוצה לחגוג עם *כל* מי שאני הכי אוהבת בעולם, שזה אומר בן הזוג שלי ושני הילדים. אל תדאגו, לא שכחתי את הלבבות, הם פה על הביצים הקשות כי תודה לאל היפנים והסינים אוהבים להפוך את הביצים הקשות שלהם לדברים חמודים – אז יש לי בבית תבנית שהופכת ביצים קשות ללב, לכוכב ויש לי על הכוונת גם אחת שהופכת אותם להלו קיטי, אלוהים ישמור. אין לכם כזו תבנית? אין בעיה, יש בהמשך המתכון לינק שמסביר איך לעשות את צורת הלב גם בלי מכשור מיוחד.
זה לא ניסואז קלאסי, הוספתי חסה והעפתי את הצלפים והאנשובי (יש גבול למה שהילדים שלי רוצים לאכול), אבל הבסיס נשמר. אני אוהבת להגיש אותו על פלטה עם ויניגרט בצד, כך כל אחד לוקח לצלחת שלו מה שהוא אוהב ומתבל לעצמו את הסלט עם רוטב כראות עיניו.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 544 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
3 ביצים L
-
300 גרם שעועית ירוקה טרייהאו 250 גרם קפואה
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
200 גרם עגבניות שרי
-
1 קופסה טונה בשמן
-
1 חופן זיתי קלמטהאו כל זית אחר שאוהבים
-
1 ראש חסה סלנובהשטופה
ויניגרט
-
2 כפיות חרדל דיז’ון
-
1 כפית סירופ מייפלאו סילאן
-
1 שן שוםכתושה
-
6 כפות שמן זית
-
2 כפות חומץ בן יין אדום
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר קטן לביצים, ובסיר נוסף, גדול יותר, לתפוחי האדמה ולשעועית הירוקה.
- מבשלים את הביצים בסיר הקטן למשך 7-8 דקות. מוציאים ושוטפים תחת זרם מים קרים. אם רוצים, הופכים את הביצים לצורה של לב. קולפים את הביצים ומניחים בתוך תבנית לב למשך 5 דקות (במקרר). אם אין תבנית יעודית, אפשר להפוך את צורת הביצים ללב בעזרת קרטון ריק של חלב/מיץ, צ’ופסטיק וגומיות כמו שאפשר לראות בסרטון בלינק הזה https://www.youtube.com/watch?v=LWX4Hk4_O7A
- קוטמים את הקצוות של השעועית הירוקה (אם משתמשים בקפואה, אין צורך לעשות זאת). ממליחים היטב את המים ומכניסים לתוכם את השעועית, מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים 3-4 דקות עד שהיא מתרככת. מוציאים את השעועית החלוטה בעזרת כף מחוררת (משאירים את המים בסיר) ושוטפים במסננת תחת זרם מים קרים לעצירת הבישול.
- חותכים את תפוחי האדמה לחצי לאורך, ואז לחצאי עיגולים ברוחב של 1-1.5 ס”מ. אין צורך לקלוף. מעבירים למים, מביאים לרתיחה ומבשלים 20-30 דקות (תלוי בעובי הפרוסות), עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, אפשר לחתוך את עגבניות השרי ולסנן את הטונה מהשמן.
- מכינים ויניגרט: טורפים היטב בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול. לחלופין, אפשר לנער אותם היטב בתוך צנצנת סגורה.
- לאחר שתפוחי האדמה מתרככים, מסננים אותם מהמים.
- מרכיבים את הסלט: על צלחת הגשה מסדרים את כל מרכיבי הסלט ומפזרים מעל מלח ופלפל. מעבירים את הרוטב לקערה קטנה או לקנקן רוטב. כל אחד מהסועדים לוקח לעצמו מעט מכל מרכיב ומתבל ברוטב כראות עיניו.
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר קטן לביצים, ובסיר נוסף, גדול יותר, לתפוחי האדמה ולשעועית הירוקה.
- מבשלים את הביצים בסיר הקטן למשך 7-8 דקות. מוציאים ושוטפים תחת זרם מים קרים. אם רוצים, הופכים את הביצים לצורה של לב. קולפים את הביצים ומניחים בתוך תבנית לב למשך 5 דקות (במקרר). אם אין תבנית יעודית, אפשר להפוך את צורת הביצים ללב בעזרת קרטון ריק של חלב/מיץ, צ’ופסטיק וגומיות כמו שאפשר לראות בסרטון בלינק הזה https://www.youtube.com/watch?v=LWX4Hk4_O7A
- קוטמים את הקצוות של השעועית הירוקה (אם משתמשים בקפואה, אין צורך לעשות זאת). ממליחים היטב את המים ומכניסים לתוכם את השעועית, מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים 3-4 דקות עד שהיא מתרככת. מוציאים את השעועית החלוטה בעזרת כף מחוררת (משאירים את המים בסיר) ושוטפים במסננת תחת זרם מים קרים לעצירת הבישול.
- חותכים את תפוחי האדמה לחצי לאורך, ואז לחצאי עיגולים ברוחב של 1-1.5 ס”מ. אין צורך לקלוף. מעבירים למים, מביאים לרתיחה ומבשלים 20-30 דקות (תלוי בעובי הפרוסות), עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, אפשר לחתוך את עגבניות השרי ולסנן את הטונה מהשמן.
- מכינים ויניגרט: טורפים היטב בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול. לחלופין, אפשר לנער אותם היטב בתוך צנצנת סגורה.
- לאחר שתפוחי האדמה מתרככים, מסננים אותם מהמים.
- מרכיבים את הסלט: על צלחת הגשה מסדרים את כל מרכיבי הסלט ומפזרים מעל מלח ופלפל. מעבירים את הרוטב לקערה קטנה או לקנקן רוטב. כל אחד מהסועדים לוקח לעצמו מעט מכל מרכיב ומתבל ברוטב כראות עיניו.
הערות
- כל הכמויות הן המלצה בלבד, שימו כמה שאתם חושבים לנכון
הערות
- כל הכמויות הן המלצה בלבד, שימו כמה שאתם חושבים לנכון