סלט סלק צבעוני עם אנדיב וגבינת בושה
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 390.0 קק״ל 1559.9 קק״לפחמימות 17.8 גרם 71.1 גרםשומן 28.4 גרם 113.7 גרםנתרן 628.6 מ״ג 2514.3 מ״גחלבון 13.9 גרם 55.7 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.6 גרםשומן רווי 11.3 גרם 45.3 גרםכולסטרול 39.4 מ״ג 157.5 מ״גסידן 362.8 מ״ג 1451.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 407.6 מ״ג 1630.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות390
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 390.0 קק״ל 1559.9 קק״לפחמימות 17.8 גרם 71.1 גרםשומן 28.4 גרם 113.7 גרםנתרן 628.6 מ״ג 2514.3 מ״גחלבון 13.9 גרם 55.7 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.6 גרםשומן רווי 11.3 גרם 45.3 גרםכולסטרול 39.4 מ״ג 157.5 מ״גסידן 362.8 מ״ג 1451.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 407.6 מ״ג 1630.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
איך שראיתי את ערמת הסלקים הצבעוניים בסיבוב השבועי בשוק, ידעתי שהם יככבו בטור השבוע.
סלקים זה ירק שאני אוהבת במיוחד! טריים, מבושלים או אפויים, קרים או חמים, את העלים או את השורש – אפשר להכין מהם המון מטעמים.
לא סתם הסלק מככב בהמון מטבחים ממזרח וממערב (קובה סלק, חזרת, בורשט, סלקים ממולאים, סלט סלק ועוד).
לסלק יש גם המון יתרונות בריאותיים, הוא עשיר במינרלים ובנוגדי חמצון, עשיר בחומצה פולית, מוריד את לחץ הדם, בקיצור פצצת בריאות ששווה להכניס לתפריט.
בסלקים הצבעוניים יש משהו משמח, הם באים בשלושה צבעים: אדום, צהוב ולבן. יש ביניהם ניואנסים קטנים בטעם ובמרקם, אבל בעיקר הם מוסיפים גיוון ועושר לצלחת בצבעוניות המשגעת שלהם.
את הסלט הזה אנחנו מכינים הרבה בבית, בכל מיני גרסאות. הוא פשוט להכנה, טעים להפליא ויש בו משהו חגיגי. את העלים בסלט אפשר להחליף ולגוון לפי מה שאוהבים, וגם את הגבינה (למשל אפשר להחליף מידי פעם את גבינת הבושה בגבינה כחולה), אפשר להוסיף לסלט אגוזים או פתוח ירוק, העיקר – את הסלק תשאירו תמיד, הוא כוכב הסלט ואי אפשר בלעדיו.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 390 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
8 סלקים קטניםסלקים צבעוניים
-
1 כוס עלי תרד
-
1 כוס קייל
-
1 ראש אנדיב לבן
-
1 ראש חסה סלנובה
-
150 גרם גבינת בושה
רוטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כף חומץ בלסמי
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף גדושה חרדל דיז’ון
-
1 כף דבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- עוטפים את כל הסלקים בנייר כסף ואופים כ-60 דקות.
- מוציאים את הסלקים מהתנור ומניחים בצד להתקרר.
- שוטפים היטב ומייבשים את כל העלים.
- קורעים את העלים לפיסות גדולות ומניחים בקערה.
- מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
- בעזרת סכין קטנה וחדה קולפים את הסלקים.
- חותכים את הסלקים לרבעים לאורך ומוסיפים לקערת הסלט.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
- מפוררים את הגבינה למעלה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- עוטפים את כל הסלקים בנייר כסף ואופים כ-60 דקות.
- מוציאים את הסלקים מהתנור ומניחים בצד להתקרר.
- שוטפים היטב ומייבשים את כל העלים.
- קורעים את העלים לפיסות גדולות ומניחים בקערה.
- מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
- בעזרת סכין קטנה וחדה קולפים את הסלקים.
- חותכים את הסלקים לרבעים לאורך ומוסיפים לקערת הסלט.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
- מפוררים את הגבינה למעלה ומגישים.
הערות
- אפשר להעשיר את בסלט גם באגוזים שונים (מלך/לוז/שקדים/פקאן וכו׳)
- אפשר לגוון את הסלט בפרוסות תפוח ירוק דקות
- את הרוטב אפשר להכין בכמות גדולה ולשמור בצנצנת במקרר
הערות
- אפשר להעשיר את בסלט גם באגוזים שונים (מלך/לוז/שקדים/פקאן וכו׳)
- אפשר לגוון את הסלט בפרוסות תפוח ירוק דקות
- את הרוטב אפשר להכין בכמות גדולה ולשמור בצנצנת במקרר