10 דקות הכנה ו… סלט תפוחי אדמה ובצל סגול שיגמר לפני שתשימו על השולחן

מנה ראשונה קלאסית וביתית, שמכינים בצ'יק צ'ק ושכולם אוהבים - סלט תפוחי אדמה קר עם בצל סגול, רוטב מיונז וחרדל, ואם רוצים גם ביצים ומלפפונים חמוצים
מנה ראשונה קלאסית וביתית, שמכינים בצ'יק צ'ק ושכולם אוהבים - סלט תפוחי אדמה קר עם בצל סגול, רוטב מיונז וחרדל, ואם רוצים גם ביצים ומלפפונים חמוצים
  • יעל טל
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    611
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 610.9 קק״ל 2443.6 קק״ל
    פחמימות 108.1 גרם 432.4 גרם
    שומן 8.8 גרם 35.1 גרם
    נתרן 3124.3 מ״ג 12497.3 מ״ג
    חלבון 16.3 גרם 65.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 3.3 גרם
    כולסטרול 3.4 מ״ג 13.8 מ״ג
    סידן 22.1 מ״ג 88.5 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.3 מ״ג
    אשלגן 80.0 מ״ג 320.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    611
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 610.9 קק״ל 2443.6 קק״ל
    פחמימות 108.1 גרם 432.4 גרם
    שומן 8.8 גרם 35.1 גרם
    נתרן 3124.3 מ״ג 12497.3 מ״ג
    חלבון 16.3 גרם 65.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 3.3 גרם
    כולסטרול 3.4 מ״ג 13.8 מ״ג
    סידן 22.1 מ״ג 88.5 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.3 מ״ג
    אשלגן 80.0 מ״ג 320.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    סגור

סלט תפוחי אדמה הוא אחד הסלטים הכי מושלמים שיש. זה סלט שמתאים כמעט לכל ארוחה וליד כל מנה. הוא הולך נהדר עם בשר, דגים, עם מנות צמחוניות, חלביות, על שולחן סלטים, בפיקניקים, שולחן חג ועוד.

מדובר באחת המנות הראשונות הכי בסיסיות שיש, כמעט לכל עדה או מדינה גם יש איזו גרסה משלה למנה הזו, עם טוויסט קטן. הצרפתים מוסיפים לו סלרי ובצל שעובר תהליך החמצה, את הרוטב הם מכינים עם יוגורט וחרדל גרגרים. הטוניסאים לקחו סלט תפוחי אדמה והפכו אותו לחצי ארוחה, הם הוסיפו לו טונה, ביצה קשה ועגבנייה. הרוסים מכניסים לתוכו את כל מה שיש להם במקרר בערך: אפונה, גזרים, ביצים קשות, בצל, סלרי, חזה עוף ועוד מרכיבים – וזה יוצא מדהים.

אז כאן יש לנו מתכון לסלט תפוחי אדמה פשוט, מהיר ומעולה, שתאכלו לשדרג אותו גם עם כמה תוספות מעניינות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב

תוספות (לא חובה)


אופן הכנה

  1. מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה. מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים ומבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך (לרמת “אל-דנטה” כלומר לא רך מדי שלא יתפרקו). מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומקררים לטמפ’ החדר.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות בגודל שאוהבים (אפשר גם “לפרק” בידיים). קוצצים גס את הבצל ומעבירים לקערה.
  3. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים היטב את המיונז עם החרדל, הלימון, החומץ, המים והמלח לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מוזגים את הרוטב על תפוחי האדמה והבצל שבקערה ומערבבים. מקררים ומתאפקים עד מחר (הטעם משתפר אחרי שתפוחי האדמה ספגו כמה שעות את טעמי הרוטב).

    סלט תפוחי אדמה ובצל סגול (צילום: יעל טל)
    סלט תפוחי אדמה ובצל סגול (צילום: יעל טל)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
10 דקות הכנה ו… סלט תפוחי אדמה ובצל סגול שיגמר לפני שתשימו על השולחן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    אסתר יוגב

    הוספתי גם פלפל שחור. מצוין

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות