10 דקות הכנה ו… סלט תפוחי אדמה ובצל סגול שיגמר לפני שתשימו על השולחן

מנה ראשונה קלאסית וביתית, שמכינים בצ'יק צ'ק ושכולם אוהבים - סלט תפוחי אדמה קר עם בצל סגול, רוטב מיונז וחרדל, ואם רוצים גם ביצים ומלפפונים חמוצים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

סלט

רוטב

תוספות (לא חובה)

אופן הכנה

  1. מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה. מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים ומבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך (לרמת “אל-דנטה” כלומר לא רך מדי שלא יתפרקו). מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומקררים לטמפ’ החדר.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות בגודל שאוהבים (אפשר גם “לפרק” בידיים). קוצצים גס את הבצל ומעבירים לקערה.
  3. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים היטב את המיונז עם החרדל, הלימון, החומץ, המים והמלח לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מוזגים את הרוטב על תפוחי האדמה והבצל שבקערה ומערבבים. מקררים ומתאפקים עד מחר (הטעם משתפר אחרי שתפוחי האדמה ספגו כמה שעות את טעמי הרוטב).סלט תפוחי אדמה ובצל סגול (צילום: יעל טל)
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 119.2 קק״ל 476.7 קק״ל
פחמימות 3.8 גרם 15.1 גרם
שומן 8.8 גרם 35.3 גרם
נתרן 2576.8 מ״ג 10307.1 מ״ג
חלבון 4.8 גרם 19.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.4 גרם
שומן רווי 0.8 גרם 3.3 גרם
כולסטרול 3.4 מ״ג 13.8 מ״ג
סידן 21.8 מ״ג 87.0 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״ג
אשלגן 76.3 מ״ג 305.2 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody