אהרוני ודג השבת – סלמון ברוטב עגבניות פיקנטי
ישראל אהרוני מכין סלמון ברוטב עגבניות פיקנטי, פשוט להכנה, ששומר על הדג עסיסי ומלא בטעם. רק לצרף אורז לבן ויש ארוחה טעימה ובריאה
ישראל אהרוני מכין סלמון ברוטב עגבניות פיקנטי, פשוט להכנה, ששומר על הדג עסיסי ומלא בטעם. רק לצרף אורז לבן ויש ארוחה טעימה ובריאה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 336.9 קק״ל 1347.8 קק״לפחמימות 15.4 גרם 61.7 גרםשומן 19.5 גרם 78.2 גרםנתרן 1115.1 מ״ג 4460.5 מ״גחלבון 29.6 גרם 118.5 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 13.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 14.5 גרםכולסטרול 45.3 מ״ג 181.1 מ״גסידן 43.4 מ״ג 173.5 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 853.9 מ״ג 3415.5 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות337
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 336.9 קק״ל 1347.8 קק״לפחמימות 15.4 גרם 61.7 גרםשומן 19.5 גרם 78.2 גרםנתרן 1115.1 מ״ג 4460.5 מ״גחלבון 29.6 גרם 118.5 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 13.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 14.5 גרםכולסטרול 45.3 מ״ג 181.1 מ״גסידן 43.4 מ״ג 173.5 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 853.9 מ״ג 3415.5 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 337 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלמון
-
4פרוסות או 600 גרם סטייק סלמון
-
4 עלי מרווה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
2 שיני שום
-
1 קופסת שימורים עגבניות שרי
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
הגשה
-
1 צנצנת ממרח פסטו
אופן הכנה
- מתיזים על נתחי הדג את תרסיס השמן ומתבלים במלח ופלפל שחור. מדביקים לכל אחד מהם עלה מרווה.
- מחממים את המחבת וצורבים את נתחי הדג מכל צדדיהם, רק עד ל”סגירה” של הנתח (הוא לא צריך להיות מוכן לגמרי כי הוא יתבשל ברוטב).
- קולפים וכותשים את השום.
- מערבבים בקערה את העגבניות עם הרכז עגבניות, השום ושבבי הצ’ילי ויוצקים למחבת. מכסים ומבשלים כ-10 דקות.
- מגישים עם מעט פסטו ליד, אפשר בליווי אורז לבן.
אופן הכנה
- מתיזים על נתחי הדג את תרסיס השמן ומתבלים במלח ופלפל שחור. מדביקים לכל אחד מהם עלה מרווה.
- מחממים את המחבת וצורבים את נתחי הדג מכל צדדיהם, רק עד ל”סגירה” של הנתח (הוא לא צריך להיות מוכן לגמרי כי הוא יתבשל ברוטב).
- קולפים וכותשים את השום.
- מערבבים בקערה את העגבניות עם הרכז עגבניות, השום ושבבי הצ’ילי ויוצקים למחבת. מכסים ומבשלים כ-10 דקות.
- מגישים עם מעט פסטו ליד, אפשר בליווי אורז לבן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות