סלמון קארי ירוק של תמרה אהרוני
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 672.1 קק״ל 2688.3 קק״לפחמימות 30.5 גרם 122.1 גרםשומן 59.0 גרם 235.9 גרםנתרן 1332.3 מ״ג 5329.2 מ״גחלבון 6.7 גרם 26.8 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 13.9 גרםשומן רווי 41.1 גרם 164.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 79.9 מ״ג 319.7 מ״גברזל 5.1 מ״ג 20.4 מ״גאשלגן 909.9 מ״ג 3639.7 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות672
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 672.1 קק״ל 2688.3 קק״לפחמימות 30.5 גרם 122.1 גרםשומן 59.0 גרם 235.9 גרםנתרן 1332.3 מ״ג 5329.2 מ״גחלבון 6.7 גרם 26.8 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 13.9 גרםשומן רווי 41.1 גרם 164.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 79.9 מ״ג 319.7 מ״גברזל 5.1 מ״ג 20.4 מ״גאשלגן 909.9 מ״ג 3639.7 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.8 מ״גסגור
זה לא סוד שאני אוהבת את הקשת הרחבה הזו שנקראת “אוכל אסייתי”. אצלנו בבית חלק גדול מהמתכונים שגדלנו עליהם, מה שנקרא “מתכונים מבית אמא”, או במקרה שלי “מתכונים מבית אבא”, היו מתכונים אסייתים שונים ומגוונים.
אחד המצרכים האהובים עלי הוא קארי. נכון, יש המון סוגים של קארי כי “קארי” זה בעצם שם קוד לתערובת תבלינים שמשתנה ממקום למקום, ממדינה למדינה, ואפילו מאזור לאזור. יש תערובות קארי יבשות שמורכבות בעיקר מתבלינים יבשים, ומחיות קארי רטובות יותר שמורכבות בעיקר מעשבי תיבול טריים שנטחנים למשחה. בשביל לאזן את הרבדים הרבים של טעמי התבלינים אפשר להוסיף לרוטב הקארי שמכינים תוספות כמו חלב קוקוס או יוגורט וכמובן ההפתעות השונות שמוסיפים לתבשיל עצמו כמו ירקות, טופו, עוף, בשר או דגים. אינסוף אפשרויות ושילובים.
הקארי הירוק התאילנדי הוא אחד האהובים עלי. שנים הייתי מכינה אותו ממחית קארי קנויה (ויש מחיות נהדרות) עד שיום אחד אזרתי אומץ והכנתי מחית קארי לבד. התוצאה היממה אותי. קודם כל זה כל כך קל להכין שהזה ממש מצחיק (פשוט שמים הכל במעבד מזון ונותנים לו לעשות את העבודה) והטעם… אוי הטעם כל כך טוב! אין תחליף לטעמים הטריים והרעננים של עשבי התיבול ואפשר כמובן גם לשלוט במידת החריפות!
מאז ועד היום אני מכינה קארי רק בשיטה הזו! אז ממש עכשיו כשמתחיל להתקרר בחוץ, הכינו לכם סיר קארי (כזה או אחר) ותהנו מנחמה בלב ושמחה בבטן!
מרכיבים 18 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 672 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלמון
-
4בינוניים או 1 ק"ג פילה דג סלמון4 פילה במשקל 250 גרם כל אחד
-
3 כפות שמן קנולה
מחית קארי
-
4 בצלי שאלוט בינונייםקלופים
-
4 שיני שוםאו כף שום כתוש
-
6 ס"מ שורש ג’ינג’רקלוף
-
1 כף זרעי כוסברה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1/2 צרור כוסברה
-
1/2 צרור בזיליקום
-
5 עלי קפיר ליים מיובש
-
2 גבעולי למון גראס
-
1 כפית גרידת ליים
רוטב
-
3 כפות שמן קנולהאו שמן חמניות
-
4 כפות ממרח קארי ירוק
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
2 קופסאות שימורים קרם קוקוס
-
2 כפות רוטב דגים
-
1 כף סוכר דקליםאו סוכר חום
אופן הכנה
- מכינים את מחית הקארי: במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקארי למחית ומעבירים לקערית.
- מכינים את הרוטב: במחבת גדולה עם שוליים גבוהים מחממים את השמן, כשהשמן חם מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים 2-3 דקות.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים קרם קוקוס ומערבבים היטב, מבשלים 3-4 דקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
- מוסיפים את רוטב הדגים והסוכר ומבשלים כ-3-4 דקות.
- מכינים את הסלמון: במחבת רחבה מחממים 2-3 כפות שמן. כשהשמן חם מאוד צורבים את נתחי הסלמון כ-2-3 דקות מכל צד (הסלמון צריך להיות שחום ופריך מכל צדדיו).
- מגישים את המנה: מוזגים מהרוטב לקערות הגשה ומניחים במרכז כל קערה נתח סלמון.
- לפני ההגשה מפזרים על הכל כוסברה, מניחים פלח ליים על כל נתח סלמון ומגישים.
צילום תמונה ראשית: שיי נייבורג
אופן הכנה
- מכינים את מחית הקארי: במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקארי למחית ומעבירים לקערית.
- מכינים את הרוטב: במחבת גדולה עם שוליים גבוהים מחממים את השמן, כשהשמן חם מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים 2-3 דקות.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים קרם קוקוס ומערבבים היטב, מבשלים 3-4 דקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
- מוסיפים את רוטב הדגים והסוכר ומבשלים כ-3-4 דקות.
- מכינים את הסלמון: במחבת רחבה מחממים 2-3 כפות שמן. כשהשמן חם מאוד צורבים את נתחי הסלמון כ-2-3 דקות מכל צד (הסלמון צריך להיות שחום ופריך מכל צדדיו).
- מגישים את המנה: מוזגים מהרוטב לקערות הגשה ומניחים במרכז כל קערה נתח סלמון.
- לפני ההגשה מפזרים על הכל כוסברה, מניחים פלח ליים על כל נתח סלמון ומגישים.
צילום תמונה ראשית: שיי נייבורג