סלמון קארי ירוק של תמרה אהרוני

כמי שגדלה על אוכל אסיאתי, תמרה אהרוני אוהבת מאוד קארי על כל צורותיו ובעיקר קארי שמכינים לבד. ומה משדכים לקארי? סלמון קארי ירוק שעושה שמח בבטן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

זה לא סוד שאני אוהבת את הקשת הרחבה הזו שנקראת “אוכל אסייתי”. אצלנו בבית חלק גדול מהמתכונים שגדלנו עליהם, מה שנקרא “מתכונים מבית אמא”, או במקרה שלי “מתכונים מבית אבא”, היו מתכונים אסייתים שונים ומגוונים.

אחד המצרכים האהובים עלי הוא קארי. נכון, יש המון סוגים של קארי כי “קארי” זה בעצם שם קוד לתערובת תבלינים שמשתנה ממקום למקום, ממדינה למדינה, ואפילו מאזור לאזור. יש תערובות קארי יבשות שמורכבות בעיקר מתבלינים יבשים, ומחיות קארי רטובות יותר שמורכבות בעיקר מעשבי תיבול טריים שנטחנים למשחה. בשביל לאזן את הרבדים הרבים של טעמי התבלינים אפשר להוסיף לרוטב הקארי שמכינים תוספות כמו חלב קוקוס או יוגורט וכמובן ההפתעות השונות שמוסיפים לתבשיל עצמו כמו ירקות, טופו, עוף, בשר או דגים. אינסוף אפשרויות ושילובים.

הקארי הירוק התאילנדי הוא אחד האהובים עלי. שנים הייתי מכינה אותו ממחית קארי קנויה (ויש מחיות נהדרות) עד שיום אחד אזרתי אומץ והכנתי מחית קארי לבד. התוצאה היממה אותי. קודם כל זה כל כך קל להכין שהזה ממש מצחיק (פשוט שמים הכל במעבד מזון ונותנים לו לעשות את העבודה) והטעם… אוי הטעם כל כך טוב! אין תחליף לטעמים הטריים והרעננים של עשבי התיבול ואפשר כמובן גם לשלוט במידת החריפות!

מאז ועד היום אני מכינה קארי רק בשיטה הזו! אז ממש עכשיו כשמתחיל להתקרר בחוץ, הכינו לכם סיר קארי (כזה או אחר) ותהנו מנחמה בלב ושמחה בבטן!

מצרכים

סלמון

מחית קארי

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את מחית הקארי: במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקארי למחית ומעבירים לקערית.
  2. מכינים את הרוטב: במחבת גדולה עם שוליים גבוהים מחממים את השמן, כשהשמן חם מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים 2-3 דקות.
  3. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים קרם קוקוס ומערבבים היטב, מבשלים 3-4 דקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
  5. מוסיפים את רוטב הדגים והסוכר ומבשלים כ-3-4 דקות.
  6. מכינים את הסלמון: במחבת רחבה מחממים 2-3 כפות שמן. כשהשמן חם מאוד צורבים את נתחי הסלמון כ-2-3 דקות מכל צד (הסלמון צריך להיות שחום ופריך מכל צדדיו).
  7. מגישים את המנה: מוזגים מהרוטב לקערות הגשה ומניחים במרכז כל קערה נתח סלמון.
  8. לפני ההגשה מפזרים על הכל כוסברה, מניחים פלח ליים על כל נתח סלמון ומגישים.

צילום תמונה ראשית: שיי נייבורג

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 666.1 קק״ל 2664.3 קק״ל
פחמימות 29.2 גרם 117.0 גרם
שומן 58.9 גרם 235.7 גרם
נתרן 1331.3 מ״ג 5325.3 מ״ג
חלבון 6.6 גרם 26.3 גרם
סיבים תזונתיים 3.5 גרם 13.9 גרם
שומן רווי 41.1 גרם 164.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 91.4 מ״ג 365.6 מ״ג
ברזל 5.2 מ״ג 20.7 מ״ג
אשלגן 906.9 מ״ג 3627.5 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 7.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar