רקע סימנס

סמבוסק חומוס של מאמות

סמבוסק חומוס הוא היהלום שבכתר המטבח העיראקי: אפשר לאפות או לטגן אותו, ולא משנה איך תכינו אותו הוא הכי טעים שיש!
סמבוסק חומוס הוא היהלום שבכתר המטבח העיראקי: אפשר לאפות או לטגן אותו, ולא משנה איך תכינו אותו הוא הכי טעים שיש!
  • רות אוליבר
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    179
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 179.2 קק״ל 6270.6 קק״ל
    פחמימות 22.2 גרם 778.1 גרם
    שומן 7.8 גרם 273.5 גרם
    נתרן 221.5 מ״ג 7753.6 מ״ג
    חלבון 5.0 גרם 176.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 121.0 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 64.6 גרם
    כולסטרול 6.1 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 41.3 מ״ג 1444.8 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 57.3 מ״ג
    אשלגן 230.6 מ״ג 8072.4 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 26.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    179
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 179.2 קק״ל 6270.6 קק״ל
    פחמימות 22.2 גרם 778.1 גרם
    שומן 7.8 גרם 273.5 גרם
    נתרן 221.5 מ״ג 7753.6 מ״ג
    חלבון 5.0 גרם 176.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 121.0 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 64.6 גרם
    כולסטרול 6.1 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 41.3 מ״ג 1444.8 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 57.3 מ״ג
    אשלגן 230.6 מ״ג 8072.4 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 26.6 מ״ג
    סגור

אם כבר טעמתם סמבוסק חומוס טרי ומהביל, אתם יודעים וודאי שאין טעים מזה. בחרו את הגרסה שלכם – אפוי או מטוגן? זו הצלחה כך או כך.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

טיגון


אופן הכנה

  1. מכינים בצק: מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מכסים את הקערה, ומעבירים למקרר להתפחה לשעה.
  3. מכינים את המילוי: מחממים מחבת נקייה ויבשה על הכיריים ומאדים בה את התרד עד שנפחו מצטמק לכדי שליש כמות ועד שהנוזלים נספגים.
  4. מסירים מהאש, מקררים סוחטים מעט להוצאת עוד מהנוזלים, קוצצים ומעבירים לקערה.
  5. טוחנים גרגרי חומוס במעבד מזון.
  6. מחממים שמן במחבת גדולה על להבה בינונית ומטגנים בצל עד השחמה כ-8 דקות.
  7. מוסיפים את החומוס הטחון והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהמלית מזהיבה מעט, מוסיפים את התרד, מערבבים ומצננים.
  8. מרפדים 2 מגשים בנייר אפייה.
  9. מעצבים וממלאים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים חלק אחד לעלה דק בעובי 2-3 מ”ל, ובעזרת קורצן בקוטר 10 ס”מ קורצים עיגולים.
  10. מניחים במרכז כל עיגול כפית או שתיים מהמלית, מקפלים כל עיגול לחצי ומהדקים בעזרת האצבעות או בעזרת מזלג.
  11. מסדרים על מגש, בשלב זה ניתן להקפיא (במידה ואופים לאחר הקפאה יש לאפות ישירות מהמקפיא לאחר הברשה בביצה, במידה ומטגנים מומלץ להפשיר חצי שעה לפני הטיגון ולהניח ישירות בשמן ללא ביצה).
  12. לאפייה מחממים תנור ל-180 מעלות מורחים בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות עד שהסמבוסק מזהיבים.
  13. במידה ומטגנים: מחממים על כיריים מחבת גדולה עם שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית ומטגנים את הסמבוסק עד הזהבה, מניחים על נייר סופג ומגישים חם.

    סמבוסק חומוס
    סמבוסק. צילום: שי נייבורג. סטיילינג: נעמה רן.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סמבוסק חומוס של מאמות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

      Avatar
      Foody team

      היי גליה, אפשר להמיר חצי מהכמות שבמתכון.

    Avatar
    שחקים תיירות נופש ואירועים

    מבחינת הטעם – מה עדיף לטגן או לאפות ?

      Avatar
      Foody team

      היי, טעם זה עניין ממש אישי. בעינינו הכי טעים מטוגן אבל גם אפוי טעים- פשוט אחר

      Avatar
      Foody team

      היי, תודה שהסבת את תשומת ליבנו. המתכון תוקן 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות