ספרינג רולז במילוי טופו וירקות

מחפשים מנה כיפית לאירוח, קלה להכנה, טעימה ובריאה? רותם ליברזון מלמדת אתכם איך להכין ספרינג רולז – דפי אורז ממולאים בירקות וטופו
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

המנה הזאת נלמדה מאישה הודית מבוגרת. היא אידתה את הירקות, הוסיפה טופו והגישה חם. מאז שיניתי את המנה המון פעמים, הוספתי לה ירקות טריים, שיניתי טעמים אבל תמיד זוהי המנה שגונבת את ההצגה. אין כיף ממנה.

מצרכים

מלית

אופן הכנה

  1. חולטים את האטריות במים למשך 4 דקות ומסננים.
  2. מגררים את הגזר והזוקיני על פומפייה. חותכים את הכרוב לרצועות דקות.
  3. קולפים וקוצצים את הבצל, הצ’ילי והג’ינג’ר. כותשים את השום.
  4. חותכים את הטופו לקוביות קטנות.
  5. מחממים את המחבת עם שמן השומשום על להבה בינונית ומזהיבים לפי הסדר את הגזר, הזוקיני, הצ’ילי, השום והג’ינג’ר כ-4 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את הטופו והאטריות לירקות. מתבלים ומערבבים.
  6. ממלאים את הרולים סמוך להגשה: טובלים כל דף אורז במים ל-10 שניות לריכוך ומניחים על שיש משומן קלות בשמן שומשום.
  7. מניחים כף גדושה של המלית ומעל מניחים מעט מהכרוב הסגול הטרי. מגלגלים כמו בלינצ’ס: גלגול אחד קדימה, קיפול הצדדים פנימה ואז גלגול מהודק היטב עד הסוף.
  8. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג’ינג’ר והכוסברה.
  9. מערבבים בקערית רוטב סויה, מיץ לימון, ג’ינג’ר וכוסברה קצוצים.
  10. מגישים את הרולים עם הרוטב.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 107.1 קק״ל 856.9 קק״ל
פחמימות 12.2 גרם 97.9 גרם
שומן 7.4 גרם 58.8 גרם
נתרן 647.8 מ״ג 5182.3 מ״ג
חלבון 4.2 גרם 33.7 גרם
סיבים תזונתיים 3.1 גרם 25.0 גרם
שומן רווי 0.6 גרם 4.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 71.8 מ״ג 574.0 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 8.8 מ״ג
אשלגן 415.9 מ״ג 3327.2 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody