המלכה והמלך: עוגה בחושה וניל עם אגוזי מלך

מתכון לעוגה בחושה וניל עם אגוזי מלך מהירה וקלה להכנה בקערה אחת ויש לכם את הביס הנימוח, המתוק והכי כיפי לקפה של אחרי הצהריים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

טופינג

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים עם מטרפה את כל המרכיבים ויוצקים לתבנית פיירקס עגולה בינונית.

    מערבבים עם מטרפה את כל המרכיבים. צילום: אפיק גבאי
    מערבבים עם מטרפה את כל המרכיבים. צילום: אפיק גבאי

  3. מפזרים מעל אגוזי מלך, קינמון וסוכר חום טרוביה.
  4. אופים כ-35-40 דקות. עד שנועצים שיפוד במרכז העוגה והוא יוצא יבש.

    עוגה בחושה וניל עם אגוזי מלך. צילום: אפיק גבאי
    עוגה בחושה וניל עם אגוזי מלך. צילום: אפיק גבאי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2213.4 קק״ל 2213.4 קק״ל
פחמימות 277.5 גרם 277.5 גרם
סוכר 69.9 גרם 69.9 גרם
שומן 132.3 גרם 132.3 גרם
נתרן 2957.5 מ״ג 2957.5 מ״ג
חלבון 44.4 גרם 44.4 גרם
סיבים תזונתיים 1.5 גרם 1.5 גרם
שומן רווי 13.8 גרם 13.8 גרם
כולסטרול 759.6 מ״ג 759.6 מ״ג
סידן 217.1 מ״ג 217.1 מ״ג
ברזל 5.0 מ״ג 5.0 מ״ג
אשלגן 502.5 מ״ג 502.5 מ״ג
אבץ 3.6 מ״ג 3.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (21)

Avatar

    Avatar
    ציפורה

    עוגה טעימה בטירוף!! רק הבעיה שהיא עלתה יפה בתנור ואחרי שהוצאתי היא נפלה ;( מה יכולה להיות הסיבה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, למניעת “נפילת” עוגה בחושה יש להקפיד על ערבוב של אבקת האפייה יחד עם הקמח (רצוי לנפות יחד) ואז הם מתערבבים באופן שווה בבלילה. לאחר שהבלילה מוכנה, יש להכניס את העוגה מיד לתנור (לא להשאיר את הבלילה בתבנית עד שהתנור מתחמם אלא לחמם מראש) אחרת חומרי ההתפחה מאבדים חלק מהאפקטיביות שלהם. בקיצור לערבב את הקמח עם חומרי ההתפחה היטב, להוסיף לבלילה בבת אחת לערבוב קצר בלבד, להעביר לתבנית ומיד לתנור. בהצלחה!

הצג עוד