רקע הנמל

עוגיות אלפחורס קלאסיות הכי טעימות שיש!

תגידו "דרון אנריקה" ואענה "אלפחורס". העוגיות הארגנטינאיות שמשגעות את העולם, הן בכלל לא מסובכות להכנה והתוצאה כל כך מפנקת! עוגיות אלפחורס קריספיות ומתפוררות, עם ריבת חלב מענגת, טבולות בקוקוס. הכינו פעם אחת, ותתמכרו
תגידו "דרון אנריקה" ואענה "אלפחורס". העוגיות הארגנטינאיות שמשגעות את העולם, הן בכלל לא מסובכות להכנה והתוצאה כל כך מפנקת! עוגיות אלפחורס קריספיות ומתפוררות, עם ריבת חלב מענגת, טבולות בקוקוס. הכינו פעם אחת, ותתמכרו
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    151
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 150.8 קק״ל 6031.2 קק״ל
    פחמימות 20.2 גרם 807.3 גרם
    שומן 7.0 גרם 279.5 גרם
    נתרן 13.3 מ״ג 530.1 מ״ג
    חלבון 1.5 גרם 59.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 24.2 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 178.7 גרם
    כולסטרול 30.7 מ״ג 1226.5 מ״ג
    סידן 33.2 מ״ג 1326.4 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 9.6 מ״ג
    אשלגן 57.2 מ״ג 2289.1 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    151
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 150.8 קק״ל 6031.2 קק״ל
    פחמימות 20.2 גרם 807.3 גרם
    שומן 7.0 גרם 279.5 גרם
    נתרן 13.3 מ״ג 530.1 מ״ג
    חלבון 1.5 גרם 59.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 24.2 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 178.7 גרם
    כולסטרול 30.7 מ״ג 1226.5 מ״ג
    סידן 33.2 מ״ג 1326.4 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 9.6 מ״ג
    אשלגן 57.2 מ״ג 2289.1 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי וקישוט

אפייה


אופן הכנה

  1. מכניסים אל קערת המיקסר עם וו גיטרה את קוביות החמאה ואבקת הסוכר. מפעילים על מהירות נמוכה למשך דקה ואז מגבירים מהירות לעוד דקה (אפשר להשתמש גם במיקסר חשמלי ידני).
  2. מוסיפים חלמון אחר חלמון וממשיכים לערבל עוד 3 דקות.
  3. מוסיפים את תמצית הווניל והברנדי וכשהם נטמעים בתערובת, מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מחלקים את התערובת לשני חלקים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה וקורצים עוגיות בגודל 4 ס”מ.
  6. מניחים את העוגיות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, במרווחים אחת מהשנייה, כי העוגיות תופחות (כנראה שתזדקקו לשתי תבניות, כי אמורות להתקבל מהמתכון כ-80 עוגיות).
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך כ-8-10 דקות.
  8. העוגיות לא אמורות להזהיב, אלא רק להתייבש בחלקן העליון. מצננים.
  9. מרכיבים את עוגיות הסנדוויץ’: על עוגייה אחת מורחים חצי כפית ריבת חלב ואז סוגרים אותה בעוגייה שנייה.
  10. לוחצים מעט כדי שריבת החלב תצא מעט מהצדדים, כדי להדביק את הקוקוס.
  11. אחרי שסיימנו להרכיב את כל העוגיות, מגלגלים כל עוגייה בקערה עם הקוקוס הטחון מכל הצדדים.

    אלפחורס 1
    עוגיות אלפחורס נמסות בפה! צילום: נמרוד סונדרס

הערות

  • העוגיות טעימות יותר כ-3 שעות לאחר ההכנה, כיוון שריבת החלב נספגת בעוגיות והן מקבלות את הטעם הסופי והנהדר שלהן. התוכלו להמתין?
  • לא צריכים כזאת כמות גדולה של עוגיות? הקפיאו דסקית בצק אחת. כתבו על הניילון הנצמד אשר עוטף אותה "בצק לאלפחורס" ובפעם הבאה שיגיעו אורחים, תוכלו להפתיע אותם עם העוגיות הנפלאות האלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות אלפחורס קלאסיות הכי טעימות שיש!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות