כמו עוגיות עבאדי – עוגיות בייגלה שומשום מלוחות של קרין גורן
עוגיות בייגלה שומשום מלוחות אלה עוגיות פרווה ביתיות, סופר טעימות ופשוטות להכנה, שטעים במיוחד לאכול לצד כוס תה או קפה ביום חורפי
עוגיות בייגלה שומשום מלוחות אלה עוגיות פרווה ביתיות, סופר טעימות ופשוטות להכנה, שטעים במיוחד לאכול לצד כוס תה או קפה ביום חורפי
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 116.3 קק״ל 6979.4 קק״לפחמימות 12.5 גרם 751.6 גרםשומן 6.5 גרם 388.1 גרםנתרן 164.3 מ״ג 9858.0 מ״גחלבון 1.9 גרם 113.0 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 27.0 גרםשומן רווי 1.6 גרם 93.6 גרםכולסטרול 6.9 מ״ג 412.3 מ״גסידן 6.2 מ״ג 369.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 18.6 מ״ג 1115.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 10.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות116
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 116.3 קק״ל 6979.4 קק״לפחמימות 12.5 גרם 751.6 גרםשומן 6.5 גרם 388.1 גרםנתרן 164.3 מ״ג 9858.0 מ״גחלבון 1.9 גרם 113.0 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 27.0 גרםשומן רווי 1.6 גרם 93.6 גרםכולסטרול 6.9 מ״ג 412.3 מ״גסידן 6.2 מ״ג 369.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 18.6 מ״ג 1115.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 10.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 116 | כמות מנות 60 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1/2קובייה או 25 גרם שמרים טריים
-
1 שקית אבקת אפייה
-
200 גרם מרגרינה
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל מים פושרים
-
1 כף גדושה מלח דק
אופן הכנה
- בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה.
- מוסיפים מרגרינה מומסת, שמן, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד (לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה (הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים מועטה יחסית).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי 1 ס”מ וחותכים לאצבעות באורך כ-20 ס”מ. מעגלים ומפתלים יחד לצורת בייגלה.
- מכינים קערית אחת עם חלמונים וחומץ וקערית שנייה עם שומשום ומלח. טובלים כל עוגייה בחלמונים ומיד בשומשום (עד חצי הגובה, כך שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה.
- אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות (גם מלמטה). מנמיכים את החום ל-120 מעלות ומייבשים עוד 30 דקות (רצוי במצב טורבו).
- מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה.
- מוסיפים מרגרינה מומסת, שמן, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד (לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה (הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים מועטה יחסית).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי 1 ס”מ וחותכים לאצבעות באורך כ-20 ס”מ. מעגלים ומפתלים יחד לצורת בייגלה.
- מכינים קערית אחת עם חלמונים וחומץ וקערית שנייה עם שומשום ומלח. טובלים כל עוגייה בחלמונים ומיד בשומשום (עד חצי הגובה, כך שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה.
- אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות (גם מלמטה). מנמיכים את החום ל-120 מעלות ומייבשים עוד 30 דקות (רצוי במצב טורבו).
- מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
שווה להכיןןןןן רוצווו
טעיםםםםםםםםםםםם
נראה טוב.. מה ההבדל בין המרקם של אלו לבין העוגיות שפרסמתם של ליאור שרף עם אבקת אפיה במקום שמרים שגם מתיימרות להיות כמו עבאדי? האם המרקם פה הוא פריך או כמו שמרים עוגתי יותר? תודה