רקע יד מרדכי

עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה שאי אפשר להפסיק לזלול

עם כל העוגיות המפונפנות שיש מסביב לשרית נובק כל היום, לפעמים דווקא מה שמתחשק לה ליד הקפה זו עוגייה פשוטה וביתית. מגולגלות נוטלה הן הפתרון המושלם
עם כל העוגיות המפונפנות שיש מסביב לשרית נובק כל היום, לפעמים דווקא מה שמתחשק לה ליד הקפה זו עוגייה פשוטה וביתית. מגולגלות נוטלה הן הפתרון המושלם
  • שרית נובק
שמרו
כשר
42 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    185
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 185.4 קק״ל 5563.0 קק״ל
    פחמימות 20.1 גרם 603.3 גרם
    שומן 10.1 גרם 301.6 גרם
    נתרן 7.7 מ״ג 230.0 מ״ג
    חלבון 2.5 גרם 75.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 23.4 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 45.5 גרם
    כולסטרול 0.5 מ״ג 14.0 מ״ג
    סידן 30.8 מ״ג 924.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 18.1 מ״ג
    אשלגן 59.8 מ״ג 1793.8 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 8.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    185
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 185.4 קק״ל 5563.0 קק״ל
    פחמימות 20.1 גרם 603.3 גרם
    שומן 10.1 גרם 301.6 גרם
    נתרן 7.7 מ״ג 230.0 מ״ג
    חלבון 2.5 גרם 75.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 23.4 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 45.5 גרם
    כולסטרול 0.5 מ״ג 14.0 מ״ג
    סידן 30.8 מ״ג 924.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 18.1 מ״ג
    אשלגן 59.8 מ״ג 1793.8 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 8.4 מ״ג
    סגור

כל יום בשעה 16:00 מגיע הטקס הקבוע. רגע לפני שכולם חוזרים הביתה מיום הלימודים אני עוצרת הכל לרגע, מכינה לי קפה, לוקחת עוגיה ליד ומתיישבת לנקות קצת את הראש לקראת החלק השני של היום. עם כל העוגיות המפונפנות שיש מסביבי כל היום, לפעמים דווקא מה שבא לי ליד הקפה של 4 זה פשוט עוגיה כזו של בית. כזו מבצק לא מתחכם ומילוי שוקולדי. האמת? פשוט עוגיה כזו מבצק פריך שנמס בפה, שאפשר לאכול אחת, ואז עוד אחת, ועוד אחת, ועוד…

פשוטות וטעימות
פשוטות וטעימות
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
42 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

הגשה


אופן הכנה

  1. מערבבים יחד קמח ואבקת אפיה.
  2. חותכים את החמאה לקוביות.
  3. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים ביחד חמאה, סוכר ואת תערובת הקמח.
  4. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומעבדים בקצרה רק עד קבלת כדור בצק.
  5. יוצרים מהבצק כדור, משטחים לעיגול על משטח עבודה, מכסים בניילון ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
  6. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  7. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
  8. עם פלטה מורחים מעל נוטלה בשכבה אחידה ומגלגלים לגליל.
  9. חותכים את הגליל לפרוסות אבל משאירים את הבסיס מחובר.
  10. אופים כ-30 דקות עד שהגלילים מזהיבים מעט מלמעלה.
  11. מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים מלמעלה אבקת סוכר, ועוברים בין החריצים עם סכין עד התחתית כדי להפריד בין העוגיות.
  12. שומרים בקופסה אטומה, או צנצנת עוגיות משגעת כזאת.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה שאי אפשר להפסיק לזלול

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    נטע

    וואו כמה טעים!

    Avatar
    נטע

    מתכון מושלם!

    Avatar
    אפרת בן ארוש

    יצא מושלם לא מפסיקים לזלול

תגובות (18)

Avatar

    Avatar
    שבלונה נתי טרזי

    הבצק יוצא קצת יבש. מה ניתן להוסיף כדי שיהיה גמיש יותר ופחות יבש אחרי האפייה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר להוסיף עוד קצת שמן (בזהירות ובזרם דק תוך כדי ערבול עד שהבצק גמיש יותר). בהצלחה!

    Avatar
    לילך אליאב

    אפשר ללוש ביד אין לי מיקסר

      Avatar
      מערכת Foody

      בטח, תמיד אפשר ללוש ביד, אל תשכחי שפעם לא היו מיקסרים 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות