
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים8
כל יום בשעה 4 מגיע הטקס הקבוע. רגע לפני שכולם חוזרים הביתה מיום הלימודים אני עוצרת הכל לרגע, מכינה לי קפה, לוקחת עוגיה ליד ומתיישבת לנקות קצת את הראש לקראת החלק השני של היום. עם כל העוגיות המפונפנות שיש מסביבי כל היום, לפעמים דווקא מה שבא לי ליד הקפה של 4 זה פשוט עוגיה כזו של בית. כזו מבצק לא מתחכם ומילוי שוקולדי. האמת? פשוט עוגיה כזו מבצק פריך שנמס בפה, שאפשר לאכול אחת, ואז עוד אחת, ועוד אחת, ועוד…

מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
100 גרם חמאה קרה
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1/2 כוס מיץ תפוזים
מלית
-
1 צנצנת נוטלה
הגשה
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מערבבים יחד קמח ואבקת אפיה.
- חותכים את החמאה לקוביות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים ביחד חמאה, סוכר ואת תערובת הקמח.
- מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומעבדים בקצרה רק עד קבלת כדור בצק.
- יוצרים מהבצק כדור, משטחים לעיגול על משטח עבודה, מכסים בניילון ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
- עם פלטה מורחים מעל נוטלה בשכבה אחידה ומגלגלים לגליל.
- חותכים את הגליל לפרוסות אבל משאירים את הבסיס מחובר.
- אופים כ-30 דקות עד שהגלילים מזהיבים מעט מלמעלה.
- מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים מלמעלה אבקת סוכר, ועוברים בין החריצים עם סכין עד התחתית כדי להפריד בין העוגיות.
- שומרים בקופסה אטומה, או צנצנת עוגיות משגעת כזאת.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
30
מנות
קלוריות
185.4
קק״ל
5563.0
קק״ל
פחמימות
20.1
גרם
603.3
גרם
שומן
10.1
גרם
301.6
גרם
נתרן
7.7
מ״ג
230.0
מ״ג
חלבון
2.5
גרם
75.2
גרם
סיבים תזונתיים
0.8
גרם
23.4
גרם
שומן רווי
1.5
גרם
45.5
גרם
כולסטרול
0.5
מ״ג
14.0
מ״ג
סידן
30.8
מ״ג
924.2
מ״ג
ברזל
0.6
מ״ג
18.1
מ״ג
אשלגן
59.8
מ״ג
1793.8
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
8.4
מ״ג
תגובות (17)
הבצק יוצא קצת יבש. מה ניתן להוסיף כדי שיהיה גמיש יותר ופחות יבש אחרי האפייה?
היי, אפשר להוסיף עוד קצת שמן (בזהירות ובזרם דק תוך כדי ערבול עד שהבצק גמיש יותר). בהצלחה!
אפשר ללוש ביד אין לי מיקסר
בטח, תמיד אפשר ללוש ביד, אל תשכחי שפעם לא היו מיקסרים 🙂
הבצק יצא יבש ללא אפשרות לגלגל אותו הוספתי שמן וביצה האם זה חסר במתכון?
הבצק יוצא יבש!!! מתכון לא מומלץ!
אפשר בטוסטר אובן?
היי מאיה,
בהחלט אפשרהשתמש בטוסטר אובן, זה יהיה איטי יותר בגלל הכמויות הקטנות שהטוסטר יכול לאפות.
נשמח אם תחזרי לספר לנו איך יצא לך.