עוגיות רולדה תמרים של קרין גורן

תמיד רציתם לדעת איך להכין עוגיות תמרים? קרין משתפת במתכון של עוגיות רולדה תמרים פריכות במיוחד שאי אפשר להפסיק לנשנש
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    6

מצרכים

בצק

מלית

שימוש בסוכר סטרוויה לוגו חוסך לכם 300 קלוריות במתכון זה!

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משטח סיליקון רב שימושי לאפייה.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד. מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה.
  3. מוסיפים את החלמון (קבלו מכשיר חמוד להפרדת חלמון), השמנת והקמח ומערבלים.
  4. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
  5. מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה). מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות. מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך.
  6. מסדרים במרווח על גבי התבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים. מקשטים ומגישים.
  7. מומלץ לשמור בכלי סגור כמו צנצנת עוגיות, או קופסת פח יפה.

הערות

  • אם רוצים לשדרג את המלית, מוסיפים קצת קינמון ו/או ציפורן ו/או אגוזים קצוצים
  • אפשר למלא את העוגיות גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה
  • אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מעל העוגיות לפני ההגשה (ממש לא חובה)

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 142.1 קק״ל 4261.9 קק״ל
פחמימות 21.3 גרם 638.4 גרם
שומן 5.7 גרם 171.7 גרם
נתרן 134.9 מ״ג 4045.9 מ״ג
חלבון 1.5 גרם 44.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 26.7 גרם
שומן רווי 3.5 גרם 104.4 גרם
כולסטרול 21.2 מ״ג 636.2 מ״ג
סידן 10.8 מ״ג 322.9 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 7.1 מ״ג
אשלגן 86.6 מ״ג 2596.6 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 4.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (14)

    Avatar
    עוז בן יעקב

    האם חייבים מיקסר כדי להכין את הבצק? או שאפשר ללוש עם הידיים?

    Avatar
    אלונה

    אם אין קמח תופח האם ניתן להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפייה? אם כן, מה המינון?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט. פשוט להוסיף שקית אבקת אפיה לקמח.

    Avatar
    אוריה כהן

    במה אפשר להמיר את השמנת המתוקה?

      Avatar
      Foody Foody

      עדיף לא להמיר. המתכון מצויין כך.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody