עוגיות רולדה תמרים של קרין גורן

תמיד רציתם לדעת איך להכין עוגיות תמרים? קרין משתפת במתכון של עוגיות רולדה תמרים פריכות במיוחד שאי אפשר להפסיק לנשנש
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    7

מצרכים

בצק

מלית

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד. מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה.
  3. מוסיפים את החלמון, השמנת והקמח ומערבלים.
  4. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
  5. מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה). מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות. מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך.
  6. מסדרים במרווח על גבי התבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

הערות

  • אם רוצים לשדרג את המלית, מוסיפים קצת קינמון ו/או ציפורן ו/או אגוזים קצוצים
  • אפשר למלא את העוגיות גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 142.1 קק״ל 4261.9 קק״ל
פחמימות 17.9 גרם 538.4 גרם
שומן 5.7 גרם 171.7 גרם
נתרן 134.8 מ״ג 4044.9 מ״ג
חלבון 1.5 גרם 44.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 26.7 גרם
שומן רווי 3.5 גרם 104.4 גרם
כולסטרול 21.2 מ״ג 636.2 מ״ג
סידן 10.8 מ״ג 322.9 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 7.0 מ״ג
אשלגן 86.6 מ״ג 2596.6 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 4.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    ויקי

    מה לגבי השמנת מתוקה? היא לא מופיעה במתכון עצמו

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה על ההערה, המתכון תוקן.

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר בקירור ואפשר עד 5 ימים בקופסה אטומה מחוץ למקרר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody