
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 142.1 קק״ל 4261.9 קק״לפחמימות 21.3 גרם 638.4 גרםשומן 5.7 גרם 171.7 גרםנתרן 134.9 מ״ג 4045.9 מ״גחלבון 1.5 גרם 44.3 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 26.7 גרםשומן רווי 3.5 גרם 104.4 גרםכולסטרול 21.2 מ״ג 636.2 מ״גסידן 10.8 מ״ג 322.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 86.6 מ״ג 2596.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות142
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 142.1 קק״ל 4261.9 קק״לפחמימות 21.3 גרם 638.4 גרםשומן 5.7 גרם 171.7 גרםנתרן 134.9 מ״ג 4045.9 מ״גחלבון 1.5 גרם 44.3 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 26.7 גרםשומן רווי 3.5 גרם 104.4 גרםכולסטרול 21.2 מ״ג 636.2 מ״גסידן 10.8 מ״ג 322.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 86.6 מ״ג 2596.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 4.0 מ״גסגור
מרכיבים 6 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 142 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים


בצק
-
200 גרם חמאה
-
100 גרם סוכר לבן
-
1 חלמון L
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
מלית
-
1קופסה או 450 גרם ממרח תמרים

אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משטח סיליקון רב שימושי לאפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד. מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה.
- מוסיפים את החלמון (קבלו מכשיר חמוד להפרדת חלמון), השמנת והקמח ומערבלים.
- מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
- מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה). מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות. מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך.
- מסדרים במרווח על גבי התבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים. מקשטים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משטח סיליקון רב שימושי לאפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד. מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה.
- מוסיפים את החלמון (קבלו מכשיר חמוד להפרדת חלמון), השמנת והקמח ומערבלים.
- מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
- מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה). מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות. מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך.
- מסדרים במרווח על גבי התבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים. מקשטים ומגישים.
הערות
- אם רוצים לשדרג את המלית, מוסיפים קצת קינמון ו/או ציפורן ו/או אגוזים קצוצים
- אפשר למלא את העוגיות גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה
- אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מעל העוגיות לפני ההגשה (ממש לא חובה)
הערות
- אם רוצים לשדרג את המלית, מוסיפים קצת קינמון ו/או ציפורן ו/או אגוזים קצוצים
- אפשר למלא את העוגיות גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה
- אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מעל העוגיות לפני ההגשה (ממש לא חובה)

הכנתם את המתכון?
תגובות (23)
סוכר לבם או אבקת סוכר??? כאן כתוב סוכר והמתכון קרין אומרת אבקת סוכר

אין הרבה הבדל בין סוכר לבן לאבקת סוכר, אם יש אבקת סוכר אז עדיף כי זה מעדן קצת את הבצק. בהצלחה!
שלום.לא ניתן היה לעבוד עם הבצק ( רך מאד) ניסיתי להכניס לפני שימוש להקפיא היה טוב יותר ,אבל עדיין העבודה עם הבצק הרך פגעה גם באופן החיתוך.

מצטערים לשמוע. יכול להיות שהוספת הנוזלים היתה מהירה מדי. אפשר להוסיף עוד קצת קמח לגיבוש הבצק ולייבוש. בהצלחה בפעם הבאה (:
תתקנו בבקשה, במתכון רשום סוכר וסרטון קארין משתמשת באבקת סוכר

תודה רבה. נוסיף למתכון, למרות שזה אפשרי גם עם סוכר רגיל.