עוגיות מלוחות עם זעתר ושומשום

מזהירים מראש! המתכון הבא ממכר ולא תצליחו להתאפק מלאכול את העוגיות המלוחות עם זעתר ושומשום של נעמה פלד, מתכון קל להכנה של הנשנוש המושלם
מזהירים מראש! המתכון הבא ממכר ולא תצליחו להתאפק מלאכול את העוגיות המלוחות עם זעתר ושומשום של נעמה פלד, מתכון קל להכנה של הנשנוש המושלם
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    127
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 127.1 קק״ל 3812.0 קק״ל
    פחמימות 9.0 גרם 271.3 גרם
    שומן 8.1 גרם 241.9 גרם
    נתרן 62.7 מ״ג 1880.4 מ״ג
    חלבון 3.1 גרם 91.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 18.6 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 82.6 גרם
    כולסטרול 9.8 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 16.1 מ״ג 483.0 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 29.5 מ״ג
    אשלגן 27.6 מ״ג 826.8 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    127
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 127.1 קק״ל 3812.0 קק״ל
    פחמימות 9.0 גרם 271.3 גרם
    שומן 8.1 גרם 241.9 גרם
    נתרן 62.7 מ״ג 1880.4 מ״ג
    חלבון 3.1 גרם 91.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 18.6 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 82.6 גרם
    כולסטרול 9.8 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 16.1 מ״ג 483.0 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 29.5 מ״ג
    אשלגן 27.6 מ״ג 826.8 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות מלוחות
נעמה פלד
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק רך ואחיד. אם הבצק דביק מוסיפים עוד קמח. חשוב להיות עדינים ולהוסיף בכל פעם מעט קמח עד שהבצק חלק, נעים ואחיד.
  2. מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. מצפים 2 תבניות בנייר אפיה.
  5. מרדדים את כדורי הבצק לעלה דק בעובי 3 מ”מ. בעזרת מברשת מורחים את העלים בביצה טרופה ומפזרים מעל את הזעתר והשומשום.
    מרדדים את כדורי הבצק לעלה דק בעובי 3 ס״מ. צילום: שניר גואטה
    מרדדים את כדורי הבצק לעלה דק בעובי 3 מ״מ. צילום: שניר גואטה
    עם מברשת מורחים את העלים בביצה טרופה. צילום: שניר גואטה
    עם מברשת מורחים את העלים בביצה טרופה. צילום: שניר גואטה

    מפזרים זעתר ושומשום. צילום: שניר גואטה
    מפזרים זעתר ושומשום. צילום: שניר גואטה

  6. בעזרת גלגלת חותכים עוגיות בצורת מרובעים או מלבנים.

    חותכים עוגיות בצורת מרובעים או מלבנים. צילום: שניר גואטה
    חותכים עוגיות בצורת מרובעים או מלבנים. צילום: שניר גואטה

  7. מניחים את העוגיות על התבנית במרחק של ס״מ זו מזו. אופים בחום גבוה 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

    עוגיות מלוחות עם זעתר ושומשום. צילום: שניר גואטה
    עוגיות מלוחות עם זעתר ושומשום. צילום: שניר גואטה

הערות

  • אם בא לכם עוגיות עשירות יותר ניתן להכניס לבצק 1/2 כוס גבינת אמנטל או גבינה חריפה אחרת.
  • ניתן להשתמש בקמח לבן רגיל.
  • אם אתם אוהבים חריף אתם יכולים להכניס לבצק כחצי כפית פתיתי צ׳ילי. לא מומלץ לגעת בעיניים ובפנים אחרי הלישה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות מלוחות עם זעתר ושומשום

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    הילה נחמני

    נעמה האם ניתן להחליף את הקמח לקמח רגיל?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי הילה, בהחלט. ניתן להשתמש בקמח לבן.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות