עוגיות מלוחות עם זעתר ושומשום

מזהירים מראש! המתכון הבא ממכר ולא תצליחו להתאפק מלאכול את העוגיות המלוחות עם זעתר ושומשום של נעמה פלד, מתכון קל להכנה של הנשנוש המושלם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

בצק

ציפוי

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק רך ואחיד. אם הבצק דביק מוסיפים עוד קמח. חשוב להיות עדינים ולהוסיף בכל פעם מעט קמח עד שהבצק חלק, נעים ואחיד.
  2. מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. מצפים 2 תבניות בנייר אפיה.
  5. מרדדים את כדורי הבצק לעלה דק בעובי 3 ס״מ. בעזרת מברשת מורחים את העלים בביצה טרופה ומפזרים מעל את הזעתר והשומשום.
    מרדדים את כדורי הבצק לעלה דק בעובי 3 ס״מ. צילום: שניר גואטה
    מרדדים את כדורי הבצק לעלה דק בעובי 3 ס״מ. צילום: שניר גואטה
    עם מברשת מורחים את העלים בביצה טרופה. צילום: שניר גואטה
    עם מברשת מורחים את העלים בביצה טרופה. צילום: שניר גואטה

    מפזרים זעתר ושומשום. צילום: שניר גואטה
    מפזרים זעתר ושומשום. צילום: שניר גואטה

  6. בעזרת גלגלת חותכים עוגיות בצורת מרובעים או מלבנים.

    חותכים עוגיות בצורת מרובעים או מלבנים. צילום: שניר גואטה
    חותכים עוגיות בצורת מרובעים או מלבנים. צילום: שניר גואטה

  7. מניחים את העוגיות על התבנית במרחק של ס״מ זו מזו. אופים בחום גבוה 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

    עוגיות מלוחות עם זעתר ושומשום. צילום: שניר גואטה
    עוגיות מלוחות עם זעתר ושומשום. צילום: שניר גואטה

הערות

  • אם בא לכם עוגיות עשירות יותר ניתן להכניס לבצק 1/2 כוס גבינת אמנטל או גבינה חריפה אחרת.
  • ניתן להשתמש בקמח לבן רגיל.
  • אם אתם אוהבים חריף אתם יכולים להכניס לבצק כחצי כפית פתיתי צ׳ילי. לא מומלץ לגעת בעיניים ובפנים אחרי הלישה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 86.9 קק״ל 2607.2 קק״ל
פחמימות 0.8 גרם 24.9 גרם
שומן 8.6 גרם 256.6 גרם
נתרן 57.8 מ״ג 1733.0 מ״ג
חלבון 1.4 גרם 41.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 27.7 גרם
שומן רווי 2.8 גרם 85.5 גרם
כולסטרול 8.5 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 72.4 מ״ג 2171.8 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 40.7 מ״ג
אשלגן 39.0 מ״ג 1170.0 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 15.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    מלינה

    סוף סוף מתכון קרקר פרווה. מנסה!!!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody