עוגיות קשקבל פריכות בקצח ושומשום
קבלו המלצה על מתכון נהדר של עוגיות קשקבל פריכות בקצח ושומשום - עוגיות מלוחות סופר טעימות וממכרות שמכינים בבית בלי מאמץ במעט מאוד זמן
קבלו המלצה על מתכון נהדר של עוגיות קשקבל פריכות בקצח ושומשום - עוגיות מלוחות סופר טעימות וממכרות שמכינים בבית בלי מאמץ במעט מאוד זמן
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 68.3 קק״ל 3415.9 קק״לפחמימות 7.6 גרם 378.6 גרםשומן 4.7 גרם 235.7 גרםנתרן 68.8 מ״ג 3440.3 מ״גחלבון 2.1 גרם 106.1 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 7.6 גרםשומן רווי 2.7 גרם 134.6 גרםכולסטרול 25.0 מ״ג 1250.8 מ״גסידן 33.3 מ״ג 1665.1 מ״גברזל 0.1 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 15.6 מ״ג 780.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות68
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 68.3 קק״ל 3415.9 קק״לפחמימות 7.6 גרם 378.6 גרםשומן 4.7 גרם 235.7 גרםנתרן 68.8 מ״ג 3440.3 מ״גחלבון 2.1 גרם 106.1 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 7.6 גרםשומן רווי 2.7 גרם 134.6 גרםכולסטרול 25.0 מ״ג 1250.8 מ״גסידן 33.3 מ״ג 1665.1 מ״גברזל 0.1 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 15.6 מ״ג 780.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 12.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 68 | כמות מנות 50 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה רכה
-
2 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 ביצה L
-
200 גרם גבינת קשקבל
-
2 כפיות שבבי צ’ילי יבש
-
1 כוס פיסטוקים טבעיים
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עד שהיא מתרככת מעט.
- מוסיפים 1/4 מכמות הקמח, מלח וביצה ומעבדים למשחה חלקה.
- מוסיפים את יתרת הקמח וגבינה מגוררת ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. לשים פנימה את הפיסטוקים.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס”מ.
- מקפיאים שעה, או עד שהגלילים מתקשים ונוחים לחיתוך.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים כל גליל בביצה. שמים תערובת קצח ושומשום בכלי מאורך ומגלגלים את הבצק לציפוי מכל הכיוונים.
- פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ. משכיבים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים מעט ומגישים.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עד שהיא מתרככת מעט.
- מוסיפים 1/4 מכמות הקמח, מלח וביצה ומעבדים למשחה חלקה.
- מוסיפים את יתרת הקמח וגבינה מגוררת ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. לשים פנימה את הפיסטוקים.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס”מ.
- מקפיאים שעה, או עד שהגלילים מתקשים ונוחים לחיתוך.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים כל גליל בביצה. שמים תערובת קצח ושומשום בכלי מאורך ומגלגלים את הבצק לציפוי מכל הכיוונים.
- פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ. משכיבים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים מעט ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן