
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים8
מצרכים
-
200 גרם חמאה
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר חום כהה
-
1 ביצה L
-
280גרם או 2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
250 גרם שוקולד צ’יפס קטנטנים
-
1/2 קופסה נוטלה
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה בקערה בינונית שמתאימה למיקרוגל, או על באן מרי. מוסיפים את הסוכר הלבן, הסוכר החום והביצה וטורפים היטב.
- מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים. מכסים בניילון ומעבירים למקרר למשך שעה.
- יוצרים כדור בגודל פינג פונג מהבצק ומשטחים ביד. ממלאים בכפית נוטלה (עדיף עם שקית זילוף) וסוגרים ליצירת כדור. מעבירים את כדורי הבצק למקרר ל-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מסדרים את הכדורים על התבנית ברווחים של 5 ס”מ בין לבין, ואופים במשך 12 דקות. מצננים ומגישים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
9
מנות
קלוריות
783.8
קק״ל
7053.9
קק״ל
פחמימות
90.2
גרם
811.7
גרם
שומן
49.9
גרם
449.4
גרם
נתרן
55.5
מ״ג
499.4
מ״ג
חלבון
7.2
גרם
65.1
גרם
סיבים תזונתיים
2.0
גרם
17.7
גרם
שומן רווי
27.8
גרם
250.6
גרם
כולסטרול
79.0
מ״ג
710.7
מ״ג
סידן
115.1
מ״ג
1036.3
מ״ג
ברזל
2.5
מ״ג
22.3
מ״ג
אשלגן
333.2
מ״ג
2998.5
מ״ג
אבץ
0.8
מ״ג
7.1
מ״ג
תגובות (21)
איך מגיעים לרכות כזאת של חמאה
מוציאים את החמאה מהמקרר לפחות שעה לפני השימוש. בהצלחה.
האם זה יהיה פחות טוב ,מתוק מידי?
בנוסף לכוס סוכר לבן כמוןב,
שמתי בטעות כוס סוכר חום במקום רבע כוס סוכר חום